kolasia 17.01.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Czy ktoś z was ostatnio podpisywał umowę na butlę z gazem płynnym? Na co zwróci uwagę, która firma jest lepsza, czy można coś wynegocjować ? Proszę podpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 istotne rzeczy to: - koszt wykonania instalacji i jej zakres, - cena za litr lub m3, - okres obowiązywania ceny promo jeśli takowy jest, - sposób rozliczanina się (tankowanie lub zużycie), - cena dzierżawy zbiornika, - termin umowy, warunki jej rozwiązania, - wysokość kary za zerwanie umowy, - czy istnieje możliwość umniejszenia kary w przypadku przełączenia się na gaz ziemny, - opłata za ewent. odtankowanie gazu w razie zakończenia umowy, to właściwie juz chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolasia 17.01.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Dzięki jacekp71 wiem na co zwrócić uwagę, ale czy ktoś podpisywał ostatnio umowę. Co sądzicie o telemetrii? Ile was średnio kosztuje gaz rocznie i ile go zużywacie? Ja mam dom 100m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.01.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 kolasia, telemetria to coś bardziej dla operatora niż dla ciebie - odczyty licznika robi się prosto i można je wysyłać mailem lub SMS, więc to akurat najmniej istotna rzecz w całej zabawie, jeśli chodzi o ceny i zużycie to użyj forumowej szukaczki,bo jest o tym kilka i to nawet świeżych wątków .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts