Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka czy dwie łaznieki a może łazienka i osobne wc

Karor

Recommended Posts

Dwie łazienki:

- na dole 7m2: wanna, umywalka, wc (w przyszłości tylko dla mojej mamy ew. gości)

- na górze 11m2: wanna, prysznic, umywalka, wc (na razie nie zrobiona, korzystamy wszyscy z tej na dole)

Pralnia w kotłowni (7m2). Też mi się wydawało, że to mało ciekawe miejsce zwłaszcza jak zrezygnowaliśmy z kotła gazowego na rzecz drewna (piec Atmos), który to sam piec jest niezłych gabarytów. No i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczona. Wcale się nie kurzy i wszystko się mieści. Kącik pralniany na samym końcu pomieszczenia (wanna 3/4) i pralka, nad wanną sznurki do suszenia (plus stojak na tarasie w lecie), zmieściły się jeszcze 2 szafy na różne drobiazgi (jak bedzie zabudowa pomiędzy pralką a wanną to dojdzie jeszcze 'szafka' na środki czystości) plus miotły (jedna do zamiatania w domu, druga na zewnątrz), szufle do śniegu. Do tego mieści się ten kolubrynowaty piec i spora wiązka drewna. Acha i jeszcze z braku szafy w przedpokoju stoi tu bateria butów i ciuchy 'robocze'. Sama nie wiem jak się to wszystko mieści :o

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trzy łazienki :

- na dole dla gości - tylko wc i umywalka

- na górze przy naszej sypialni - z wanną wc/bidetem/etc

- na górze przy sypialniach dzieci - z prysznicem/wc

Mam nadziję, że wszystkim będzie wygodnie, bo są dostosowane do naszych potrzeb i zwyczajów.

Pralnia zupłenie gdzie indziej :)

• 1 year później...

a ja ni wyobrażam sobie nie mieć wc w łazience.

Mamy na piętrze jedną dużą z wanną, dużym prysznicem, 2 umywalkami, bidetem i WC. Był pomysł, żeby zrobić z niej dwie mnijsze, ale wtedy musielibyśmy zdecydować się na jedną formę kąpieli, a to nam nie odpowiadało. My częsciej korzystamy z prysznica, a dzieci z wanny, no ale na romantyczną kąpiel nie wyobrażam sobie iśc do dzieci ;)

Dolna łazieneczka mniejsza, WC, mała umywalka i prysznic. Rzadko używany, ale przydaje się, gdy są goście oraz w lecie, gdy tzreba dzieci wpakować pod prysznic, kiedy wracają z ogrodu.

U mnie jest tak.

Na górze (tam gdzie są sypialnie) mamy małą łazienkę z prysznicem i kibelkiem.

Niżej tam gdzie jest pokój wspólny, tv i jadalnia, mamy mały kibelek.

Na dole gdzie jest duża kuchnia z wyjsciem na ogród mamy także pokój kąpielowy z wanną i prysznicem (i kibelkiem oczywiscie)

Także na każdym piętrze mamy kibelek :) co uważam za najlepsze rozwiązanie.:)

Aktualnie: łazienka z wanną i pralką plus wc BEZ UMYWALKI

W trakcie realizacji;) -

Parter:

- łazienka mała (ok 4,5m2) z prysznicem, wc z bidettą, umywalką (jeden pokój na parterze, narazie "gościnny" w przyszłosci seniorów czyli nasz:))

- umywalka w pomieszczeniu gospodarczym przy garażu/ogrodzie

Poddasze:

- duża łazienka (9,2/11m2) z wanną, prysznicem umywalką, wc i bidetem

- pralnia (6,5/9,3m2) z duzym zlewem gosp, pralką;), sznurkami do suszenia, stałą deska do prasowania, chcemy też zrobić tu dodatkowy sedes w razie porannych korków:)

Rodzina 2+3, w tym 2 córki:)

Edytowane przez Lukarna

Lukarna u mnie też 2 córki:) jeszcze jeden syn (narazie:)) i rozkład następujący na górze sypialnie dzieci, łazienka z wanną i osobno wc, na dole małe wc i prysznic, osobista łazienka dla nas z wanną i osobnym pomieszczeniem jest pralnia(12m2:)) jeszcze nie kożystam , ale chyba będzie ok