Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek by Sajdak - spełniamy nasze marzenia!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 869
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muszę się pochwalić ,że dostałam wczoraj przesyłkę z lampami.:wave:W realu wyglądają o niebo lepiej niż na zdjęciu i dla zainteresowanych nie płaciłam już nic więcej ,żadnego cła. Jutro przychodzi pan od elewacji rozeznać się w temacie.Być może trzeba będzie jeszcze ten tynk,który mamy, zaciągnąć klejem.Cena 10zł za m2 ,to jest dobra cena..?zaznaczam ,że bez ocieplenia.

Pochwalę się Wam swoim nowym pomysłem Na starej działce miałam taką huśtawkę drewnianą .Samo siedzisko jest wykonane dębu, a słupy z sosny.Ma się rozumieć ,że po kilku sezonach użytkowania siedzisko zostało ,a słupy spróchniały.Żal mi wyrzucać ławeczki więc pomyślałam ,że pan robiący huśtawki dorobi mi słupy..Nie wiem co robić bo koszt samych słupów to 350zł a z czyszczeniem ławeczki i wymianą łańcuchów -450zł . (cała nowa u niego kosztuje 600zł)Te moje łańcuchy sa zardzewiałe ,ale wiem ,że jakoś można je odnowić ,ktoś wie? ponoć jakoś się wypala i traktuje olejem,bo przeraża mnie wizja łańcuchów w takim aluminiowym kolorze.;)a ,no i wracam do sedna sprawy ...wymyśliłam kolor turkusowy ,dla huśtawki i dla ławeczki ,dobrze będzie?:D

Wyżyłam się dzisiaj ogrodniczo...wsadziłam dwadzieścia bluszczy Hedera ,które w przyszłości mają pięknie zarosnąć całe ogrodzenie.Oprócz tego ogródek wzbogacił się o dwie hortensje ,cztery kaliny i dwa perukowce.:Da poza tym biegliśmy jak co dzień z wężami i konewkami ,aby rośliny nam nie padły:yes:od wielu wielu dni nie spadła w naszej okolicy ani jedna kropla deszczu:bash::bash:wszędzie burze a nas jakoś deszcz omija.Nie proszę o wiele tylko o pokropienie w nocy ,bo w dzień potrzebna mi jest pogoda -zaczynamy elewację :yes:Tynk ostatecznie kupiłam biały silkikonowy firmy Greinplast.Jutro przychodzi dekarz ,aby położyć dachówki na gzymsie ,kamieniarz by wymierzyć schody (boczne wejście i budynek gosp.)no i mam zamiar powiesić parę obrazków.:yes:

Melduję ,że prace elewacyjne zbliżają się ku końcowi ...wczoraj zrobiony był budynek gospodarczy ,dzisiaj prawie cały dom, a na jutro panowie zaplanowali malowanie gzymsów i dopieszczanie.Musze przyznać ,że już nie pamiętam kiedy miałam tak sprawną ekipę na budowie.dom w tej bieli baaaardzo mi się podoba ,jest tak jak sobie wymarzyłam....choć nie powiem ,ale dzisija rano obudziłam się o 6stej by zerknąć na budynek gosp,i w pierwszej chwili sobie myślę- ble,jarzeniówa ,ale już za drugim zerknięciem było w porządku.. po prosty byłam przyzwyczajona do szarości.:D