Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek by Sajdak - spełniamy nasze marzenia!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 869
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamieszczę nie powyżej tych wszystkich inspiracji szafowych nie było przypadkowe..Miałam dzisiaj spotkanie z projektantem moich sypialnianych mebli i te zdjęcia pomogły mi w podjęciu ostatecznej decyzji.Ustaliliśmy wspólnie ,że lekko i dostojnie będzie wyglądała szafa na wzór tej poniżej

http://sklep.grange.com.pl/1311-thickbox/szafy-garderoby-modularne.jpg

oj ,lubię te zabudowy,:D

Zwieńczenie będzie miała ciut bogatsze i wnętrze ulegnie małym modyfikacjom.:yes:Zastanawiam się nad kolorem ,musi pasować do ścian i szarobeżowego łóżka(Które teraz j zrobiłabym juz w innym kolorze).Podoba mi się gołębi kolor z pomalowanymi wypukłościami na frontach szarosrebrnymi.Zobaczymy co z tych moich pomysłów wyniknie....

Dzisiejszy dzień nie był bezowocny jeżeli chodzi o prace porządkowo-budowlane.M z kolegą zamontowali żeliwną umywalkę na murze ceglanym i porobili odpływy...dzieciaki uporządkowały boisko do siatkówki ...po czym rozegrały mecz a ja rozsypałam nawóz na trawniku i posnułam się między ekipami...:D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Niestety lajcik się już skończył i trzeba wracać do pracy;):(ale tez podjęliśmy nowe wyzwania związane z uporządkowaniem terenu za domem.Zgodnie z wcześniejszymi założeniami panowie zaczęli wykładać ścieżki brukiem klinkierowym.Nie byłabym sobą jakbym nie wymyśliła jakiegoś murku...okazało się ,że pozostałej starej cegły starczy na murek ,który będzie okalał schody przy uskoku wynikającym z różnicy poziomu terenu.Stwierdziłam ,ze nie będę nawozić ziemi,bo nie chcę mieć równego stołu, za to będę miała dwa schodki wraz z murkiem:wave:przypuszczam ,ze prace potrwają jeszcze z tydzień a potem już czeka nas wielka wysiewka trawy:)

Prace śnieżkowe nadal trwają ... niby wszystko idzie zgodnie z planem ,ale obawiam się, po luknięciu za okno ,że jakaś masakryczna ulewa nam te plany popsuje.Oby nie...Majstrzy muszą w poniedziałek wyjechać i nie chciałabym zostać z niezakończonymi pracami.;)

Wczoraj ostatecznie zamówiłam szafę do sypialni i obudowy karniszy..Mam pięć kolorów do wyboru i nie mogę się zdecydować ;)na razie poukładałam sobie wszystkie na tle ściany i po kolei eliminuję ,,,zostały już tylko trzy...

Plan prawie zostanie wykonany ,pan wyjedzie dopiero we wtorek. Jutro panowie wysypią piasek i zrobią obrzeże pod placyk basenowy...przerażona jestem jeszcze ogromem prac ziemnych zanim przyjdzie do posiania trawy;)tak teraz wygląda teren poszatkowany ścieżkami.Jak patrzę na te zdjęcia to wydaje mi się trochę za pstrokato ,ale jak dojdą rośliny to to wszystko jakoś złagodnieje..tak myślę .