Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek by Sajdak - spełniamy nasze marzenia!

Recommended Posts

Śnieg nam wszystkim popsuł szyki,

przykrył jajka i koszyki

a kurczaczkom zmarzły nóżki,

więc się tulą do rzeżuszki,

lecz choć śnieg nam pada w święta

i pogoda taka wstrętna

my święconym się dzielimy

i radości wszem życzymy.

http://img713.imageshack.us/img713/1277/krolikwielkanocny.jpg

WESOŁYCH , SPOKOJNYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ:)

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 869
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Dziewczyny ,dzień się zaczął mega wk$#@^&*%niem:(nie pisałam chyba wczesniej o tym ,bo myślałam ,ze problem rozwiąże się "jakoś ".ale może od poczatku..byłam umówiona z firmą na dokończenie elewacji naszego muru obronnego ,ale jakiś czas temu m zauważył pękniecia i zarysowania .stwierdzilismy ,ze nalezy to sprawdzic czy jest to wina tynku czy muru.M odkuł troche tynku i zauwazył ,ze cegła sie wzięła i rozlasowała:mad::mad::mad:dzisiaj własnie przyjechali na ekspertyzę właściciel cegielni i przedstawiciel firmy sprzedajacej te cegły . Oczywiscie własciceil cegielni stwierdził ,ze jak 20 lat prowadzi firme to mu sie cos takiego pierwszy raz zdarzyło:(oczywiście musialo trafić na mnie ,pechowca do kwardratu.No i co reguła 'Wszystkiego po dwa razy " kolejny raz sie potwierdziła.Oznajmiam wszem i wobec

Rozbieramy mur!!:Dna szczęsice tylko slupy ,bo przęsła sa wykonane z innej cegły.Poczatkowo Pan nam zaproponował 1 tys zł:D:D:Dzmienił zdanie potem jak m zaproponował mu spotkanie w sądzie.Ma sprawe przemyśleć do przyszłego tygodnia.

Myślałam ,że juz pewien etap mamy juz za soba ,a ty znowu budowa nas czeka:mad:

• 2 weeks później...
Strasznie się wczoraj urobiłam w ogrodzie ,,kolano mi napierdziela od wkopywania roślin:yes:Miałam ich troche ,ale jeszcze chcąc wykorzystać wolny dzień zrobiłam rekonesans po okolicznych szkółkach.Miałam się tylko zorientować ,a wróciłam z załadowanym po dach samochodem... wkopywałam roślinki do 22giej.Miałam juz róże i potrzebowałam coś co stworzy z nimi ładną kompozycję więc kupiłam oczywiście lawendę ,budleje dawida,jeżówki ,ostróżki Ponadto 5 dość sporych bukszpanów ,którym będę nadawać kulisty kształt,naparstnice ,które podsadziłam przy parzydle ,tawułki ,hortensję ,żurawki ,margeritki oraz bardzo ciekawa bylinę- rozwar. Jak na razie ,to ile bym nie wsadziła ,to mój ogród wygląda mizernie,,,na tym areale jakoś te roślinki zniknęły,,,ale może ja to się wszystko rozrośnie to bedzie tak ,jak sobie wymarzyłam.....oby:yes: