Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

22% Vat w budownictwie od kiedy?

eska

Recommended Posts

Wowka? Jesteś pewny na 100% bo wydaje mi się że nie jest to jeszcze przesądzone? Też słyszałam,że od momentu wejścia do UE (czyli maj), ale w radiu ciągle słyszę, że nasz kochany rząd może wprowadzić wcześniej czyli np. od stycznia?

Tomek_J - obniżony Vat na budownictwo przez raptem 4 miesiące to "mały Pikuś" w porównaniu z obligatoryjnym podatkiem (kolejnym) na budowę autostrad. A ukłon w stosunku do społeczeństwa jest.

Ponadto czy spotkałeś się gdzieś z zapowiedziami rządu, że obniżona stawka nie zostanie przedłuzona?

W kwestii autostrad - przypomnij sobie, że kilka pomysłów v-premiera Pola padło. Min. pomysł z winietami.

Podobnie było z projektowana ustawą o biopaliwach.

Starczy czy dalej mam wymieniać....

Wowka, obniżony Vat na budownictwo przez 4 miesiące to bynajmniej nie "mały Pikuś", to w sumie miliony oszczędności dla dużej grupy Polaków.

Ponadto czy spotkałeś się gdzieś z zapowiedziami rządu, że obniżona stawka ZOSTANIE przedłuzona ?

Tak, pamiętam, że kilka pomysłów Pola padło. Mam nadzieję, że padnie on sam, bo już wymyślił kilka pomysłów, które utrudnią mi życie i opróżnią kieszeń.

• 2 weeks później...
Zgadzam się.

A przy okazji: dlaczego CH-G-W a nie H-G-W ? Może ktoś ma adekwatny słownik ? ... :D

:-) to zupełnie off topic :-)

W latach mojego dzieciństwa :-) każdy napisałby H-G-W, ale od tego czasu słowniki stały się bardziej rozbudowane i każdy wie, iż poprawna pisownia to CH.

Jeżeli chcesz sprawdzić :-) :-) :-) spytaj MS Word-a

można też kilknąć tu

pozdrawiam

Robert