eska 27.10.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Hej ! Czy ktoś może wie kiedy wchodzi ten VAT, od stycznia czy od maja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.10.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Wiemy, wiemy.... Podwyżka nastapi od maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Wowka? Jesteś pewny na 100% bo wydaje mi się że nie jest to jeszcze przesądzone? Też słyszałam,że od momentu wejścia do UE (czyli maj), ale w radiu ciągle słyszę, że nasz kochany rząd może wprowadzić wcześniej czyli np. od stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.10.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Teoretycznie obniżenie stawki podstawowej Vat z 22 do 7% obowiązuje tylko do dnia 31.12.03. Niemniej, wątpliwe jest by znalazł się ktoś kto by "utrącił" wniosek o przedłużenie tego terminu na kolejne 4 miesiące. Zbyt duża jest presja społeczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 27.10.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Zbyt duża jest presja społeczna. Wowka, jest presja społeczna na to, by nie wprowadzać np. dodatkowych (kolejnych już) opłat drogowych pod pretekstem budowania autostrad. Czy rząd sobie coś z tego robi ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.10.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Tomek_J - obniżony Vat na budownictwo przez raptem 4 miesiące to "mały Pikuś" w porównaniu z obligatoryjnym podatkiem (kolejnym) na budowę autostrad. A ukłon w stosunku do społeczeństwa jest.Ponadto czy spotkałeś się gdzieś z zapowiedziami rządu, że obniżona stawka nie zostanie przedłuzona?W kwestii autostrad - przypomnij sobie, że kilka pomysłów v-premiera Pola padło. Min. pomysł z winietami.Podobnie było z projektowana ustawą o biopaliwach.Starczy czy dalej mam wymieniać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Biopaliwa to akurat bedzim mieli na bank, już uchwalone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.10.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Biopaliwa to akurat bedzim mieli na bank, już uchwalone! Ale jeszcze nie podpisane przez Prezydenta. Więc z tym bankiem to trochę przedwcześnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska 27.10.2003 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Czyli w końcu wielka niewiadoma? Może tak a może nie i dalej nie wiem czy kupować materiały w tym roku czy mam jeszcze trochę czasu na uskładanie kasy!! W każdym razie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 "Stawiam na Tolka Banana" że prezydent podpisze ustawę o biopaliwach podobnie cicho jak ją uchwalono! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 27.10.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Wowka, obniżony Vat na budownictwo przez 4 miesiące to bynajmniej nie "mały Pikuś", to w sumie miliony oszczędności dla dużej grupy Polaków. Ponadto czy spotkałeś się gdzieś z zapowiedziami rządu, że obniżona stawka ZOSTANIE przedłuzona ? Tak, pamiętam, że kilka pomysłów Pola padło. Mam nadzieję, że padnie on sam, bo już wymyślił kilka pomysłów, które utrudnią mi życie i opróżnią kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.10.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Tomek_J - czytaj dokładnie. Napisałem - obniżony Vat na budownictwo przez raptem 4 miesiące to "mały Pikuś" w porównaniu z obligatoryjnym podatkiem (kolejnym) na budowę autostrad Powtarzam w porównaniu a nie w liczbach bezwzględnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 27.10.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Składam samokrytykę... Wykazałem się niezrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 No to jak w końcu z tym VAT'em? od maja czy od stycznia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Dzisiaj mamy 5 listopada, pzred nami kolejny okres świąteczny, a z Vatem na materiały budowlane - jak mawiają starożytni indianie - CH-G-W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 05.11.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Proponuję wątek uzupełniający Kij w mrowisko, czyli jak uniknąć 22% VATu oraz taki choćby artykuł: http://www2.gazeta.pl/podatki/1,25044,1720269.html Trochę to wnosi do tej dyskusji, ale nie zmienia faktu, że jak będzie naprawdę to CH-G-W pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 05.11.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Zgadzam się. A przy okazji: dlaczego CH-G-W a nie H-G-W ? Może ktoś ma adekwatny słownik ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 05.11.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Zgadzam się. A przy okazji: dlaczego CH-G-W a nie H-G-W ? Może ktoś ma adekwatny słownik ? ... to zupełnie off topic W latach mojego dzieciństwa każdy napisałby H-G-W, ale od tego czasu słowniki stały się bardziej rozbudowane i każdy wie, iż poprawna pisownia to CH. Jeżeli chcesz sprawdzić :-) spytaj MS Word-a można też kilknąć tu pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts