agnie-cha 17.01.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam nie możemy się zdecydować na projekt Benedykt 5 z mg projekt lub Anna z arexu koniecznie chcemy piwnicę a w benedykcie nie ma ............. ciężka sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 17.01.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Witam czy ktoś może realizuje ten projekt? Nie możemy sie zdecydować czy Benedykt z MGPROJEKT czy ANNA (VI najbardziej mi odpowiada ) lub Aneta z pracowni AREX...................trudna decyzja chcemy piwnicę a w MG nie mają pod Benedyktem 5 proszęo opinię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja mam Anetę, po przeróbkach: dodatkowe lukarenki, bez garażu, pod 1/4 piwnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 19.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Benedyktów widziałam kilka na forum...Ja mam Anetę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 15.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam czy ktoś może realizuje ten projekt? Nie możemy sie zdecydować czy Benedykt z MGPROJEKT czy ANNA (VI najbardziej mi odpowiada ) lub Aneta z pracowni AREX................... trudna decyzja chcemy piwnicę a w MG nie mają pod Benedyktem 5 proszęo opinię . Witam , wykańczam siebie i Annę VI. Domek zacny, choć dodatkowe 200 m2 nic by nie zaszkodziło. Trzeba poprawić kilka błędów projektantów i można mieszkać. Zapomnij o połączeniu lukarn na górze - tam jest ściana nośna (z kominem ) pomiędzy nimi. Ważne - pokój bez okna połaciowego jest ciemny (ten z wolim okiem). Widziałem zrealizowaną wersję Anny III z oknami połaciowymi zamiast wolich oczek (z dachówki zakładkowej nie chcą wykonywać wolich oczek!) - wygląd ..... ładny inaczej, ale bardziej funkcjonalny (jaśniej!) i .......... tańszy dach. Widziałem też wersję, gdzie zamiast wolich oczek jak w projekcie zrobiono 3x większe- jest jasno, ale na dachu dachówka karpiówka na wolim oczku + zakładkowa na pozostałej części. Projekt Aneta ma tę samą przypadłość - pomieszczenie po prawej stronie na górze może być ciemne. Dodatkowo zacieniony będzie gabinet (zacienione balkonem okno od zachodu). Nieprzemyślane. Słupów nad garażem nie ma - jest to duże jasne pomieszczenie z 4 oknami. Nad sufitem są widoczne belki, lub (jeśli obniżysz sufit) możesz je zakryć. Garaż mogłyby być szerszy, ale to standard amerykański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Projekt Aneta ma tę samą przypadłość - pomieszczenie po prawej stronie na górze może być ciemne. Dodatkowo zacieniony będzie gabinet (zacienione balkonem okno od zachodu). Nieprzemyślane. Roman, ja mam właśnie Anetę z dodatkowymi lukarenkami i nigdzie nie jest ciemno, wręcz przeciwnie! A przede wszystkim to czy dom będzie widny zależy jego ustawienie do stron świata, no i oczywiście drzewa czy inne budynki w pobliżu. Chętnie zobaczyłabym Twoją AnnęVI (zresztą wszystkie te projekty dworków są bardzo podobne) bo na prawdę mało się tych domków buduje i nigdzie nie można podpatrzeć rozwiązań konstrukcyjnych co jest bardzo pomocne, zwłaszcza przy tylu niedociągnięciach ze strony architektów. Mam nadzieję, że wkrótce ten wątek ożyje i będzie można choć przez chwilę popatrzeć na takie dworki, chociaż od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 15.02.2009 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ło matko jak się cieszę ,że wątek się ożywił myślałam że tylko ja to chcę budować chodzi mi o anię naszą. do RomanaW jeśli chodzi o połaczenie lukarn to myślę o takim złączeniu ich aby 1 okno było w jednym pokoju a 2 w drugim pokoju. w niektórych projektach tak jest zresztą dom jest super tzn układ w środku a dach to bm tej ani założyła ze wspomnianego benedykta z pracowni mg projekt. wtedy by było super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 15.02.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A można wiedzieć w jakim zakątku Polski stoi Twoja Anna? my będziemy budować 100 od wawy może możnaby oglądnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 15.02.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ło matko do RomanaW jeśli chodzi o połaczenie lukarn to myślę o takim złączeniu ich aby 1 okno było w jednym pokoju a 2 w drugim pokoju. w niektórych projektach tak jest Agnie-cha! , Nie wymyślaj ! Tam na górze okna są w odległości po ok 60 od ściany.Jak je połączysz zabraknie miejsca na szafy/meble (pomijam wygląd pokoju - wyobrażasz sobie pokój z oknem tuż przy ścianie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.02.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 I poza tym, te okna musiałyby być pod skosem bo nie wiem czy tak jak jest teraz w lukernie 2-spadowej się zamknie??? W sumie u mnie są 2 okna tarasowe w takiej lukarnie - szer. tej ściany budynku -10,50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 15.02.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A można wiedzieć w jakim zakątku Polski stoi Twoja Anna? my będziemy budować 100 od wawy może możnaby oglądnąć? Po lewej stronie jest napisane: Szczecina piękne okolice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 15.02.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Projekt Aneta ma tę samą przypadłość - pomieszczenie po prawej stronie na górze może być ciemne. Dodatkowo zacieniony będzie gabinet (zacienione balkonem okno od zachodu). Nieprzemyślane. Roman, ja mam właśnie Anetę z dodatkowymi lukarenkami i nigdzie nie jest ciemno, wręcz przeciwnie! A przede wszystkim to czy dom będzie widny zależy jego ustawienie do stron świata, no i oczywiście drzewa czy inne budynki w pobliżu. wink: Dardurdka! U Ciebie pokój na dole po lewej mogą zacieniać blisko rosnące drzewa. Jak jest w rzeczywistości możesz sprawdzić sama! Mój budynek stoi jak należy tj wejsciem na północny wschód Jest dobrze! Mam olbrzy....................................mią działkę i nic mi nie zasłania widoku. Podaj mi proszę namiary na firmę Drew-Max od tych wynalezionych przez Ciebie schodów. Robię podobne, ale z podestem na środku wysokości schodów, czyli takie jak w moim projekcie (link:http:// http://www.wlasnydom.pl/materialy/5_2003/anna_6.swf) A tak w ogóle to podobaja mi się Twoje pomysły na wnętrza i ogród. Szukaj dalej i koniecznie publikuj zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Na dole jest kuchnia i jadalnia, a kilka tych drzew jest jeszcze do wycięcia bo działka też niemała (2ha) szer.33m. Trochę mi szkoda wycinać więcej drzew bo i tak dużo wycięte (z przodu, gdzie nawożono ziemię) a słoneczko zagląda bo mój dom stopi zupełnie tak jak Twój front - pn-wsch. Po lewej - tam gdzie w projekcie jest garaż mam tylko wąskie okno w łazience (zresztą dorobione w trakcie), na przeciwko łazienki gabinecik. Cały dom jest dobrze doświetlony, gdyż część dzienna jest od południa (a z tyłu część drzew też wycięta), w dodtaku dom stoi na wzniesieniu. Dlatego myślę o roletach zewn. w salonie, żeby słonko nie przeszkadzało w oglądaniu tv a propos podglądania - pokaż swój domek choć na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 15.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dardurka! Dobry pomysł z tymi dodatkowymi lukarnami od frontu. Dzięki temu masz jasne pomieszczenia. Rolety można by schować w nadprożach okien, ale teraz, na tym etapie Waszej budowy, to już raczej marzenia. Pozostają wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 15.02.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 I poza tym, te okna musiałyby być pod skosem bo nie wiem czy tak jak jest teraz w lukernie 2-spadowej się zamknie??? W sumie u mnie są 2 okna tarasowe w takiej lukarnie - szer. tej ściany budynku -10,50m Właśnie o taką lukarnę mi chodzi z oknami tarasowymi . Widziałam niejeden projekt z takimi oknami z dwóch pokoi na 1 mały balkon np. w benedykcie 2 bachus mtm styl itp. Ścianę kolankową i tak będziemy podnosili więc skosy będą mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.02.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dardurka! Dobry pomysł z tymi dodatkowymi lukarnami od frontu. Dzięki temu masz jasne pomieszczenia. Rolety można by schować w nadprożach okien, ale teraz, na tym etapie Waszej budowy, to już raczej marzenia. Pozostają wewnętrzne. Nie koniecznie marzenia. takie rolety wystają 17cm więc ociepleniem można schować A lukarny od frontu to był mój warunek by kupić ten projekt, bo ja chciałam Ewelinę (trochę większą od Anety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.02.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dardurka! Dobry pomysł z tymi dodatkowymi lukarnami od frontu. Dzięki temu masz jasne pomieszczenia. Rolety można by schować w nadprożach okien, ale teraz, na tym etapie Waszej budowy, to już raczej marzenia. Pozostają wewnętrzne. Nie koniecznie marzenia. takie rolety wystają 17cm więc ociepleniem można schować (bo o zmniejszeniu okien na rzecz rolet nie ma mowy) A lukarny od frontu to był mój warunek by kupić ten projekt, bo ja chciałam Ewelinę (trochę większą od Anety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 16.02.2009 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dardurdka! Ponawiam prośbę. Podaj mi proszę namiary na firmę Drew-Max od tych wynalezionych przez Ciebie schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.02.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dardurdka! Ponawiam prośbę. Podaj mi proszę namiary na firmę Drew-Max od tych wynalezionych przez Ciebie schodów. Proszę bardzo; DREW-MAX Olszyc Włościański 28 08-113 Domanice woj. mazowieckie http://www.stolarnia-drewmax.pl Ale teraz to już nie wykręcisz się, żeby pokazać zdjęcia (oczywiście jeśli nie chcesz ujawniać na fm to podam maila). Zwłaszcza po tym jak tak ładnie opisałeś otoczenie domku (bardzo lubię takie klimaty). Maila wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 19.02.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 olszyc włość. jest bardzo blisko siedlec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts