Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MATECZNIK pracownia ARCHETON

Recommended Posts

Możecie poradzić jakieś ciekawe zmiany, co jest OK, a co mniej OK ?

Ja chciałbym zrezygnować z piwnicy (wygospodarować pomieszczenie gospodarcze) i garaż powiększyć do dwóch stanowisk.

http://nowydom.onet.pl/projekty.html?P_OID=1358&wn=liczba_typow%3D6%26kod_1%3D%26kod_2%3D%26liczba_pokoi%3D0%26nazwa_prj%3Dmatecznik%26

Najpierw zdecyduj, czy na pewno ten projekt, albo żaden :wink: Są ciekawsze. Po drugie, jeśli koniecznie ten, to zmiany zależą od ilości planowanych mieszkańców.

Podwójny garaż, jak najbardziej, tyle, że ja to bym sprawdziła jakimś programem graficznym, jak to wpłynie na proporcje budynku.

Pomieszczenie gospodarcze, zamiast piwnicy, samo się narzuca zamiast pokoju nr 5, bo to tak trochę na uboczu i można zrobić dodatkowe wejście z ogrodu lub do garażu.

Podoba mi sie pomysł strychu na poddaszu - wyklucza przenośne suszarki.

Ale jednak poszukaj czegoś innego, bo, niewątpliwa w tym przypadku, uroda zawnętrzna, nie idzie w parze z funkcjonalnością.

• 2 weeks później...

Dzięki za uwagi. Kominek ma być. Docelowo ma zamieszkać rodzina 2+2. A później jeszcze dojdzie "seniorka rodu" - dlatego potrzebuję pokój na perterze. Ponieszczenie gospodarcze chyba gdzieś w garażu. A co do drugiego stanowiska - drugie drzwi rozwalają proporcje, ale jedne duże wyglądają nieźle. Ogólnie dojrzewam powoli do rysowania projektu na zamówienie - zbyt dużo zmian mi się szykuje. Ale chciałbym by wyszło coś w okolicy właśnie Matecznika.

Jeszcze raz dzięki !

• 9 years później...