skonieak 12.02.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Witam serdecznie Mam pytanie do Pana Malini, czy jest możliwość zobaczenia Pana domu, będziemy bardzo wdzięczni:) Witam wszystkich budowniczych, jestem na etapie wykończeniowym, więc mogę już coś powiedzieć o projekcie. Zmiany jakie zamierzasz wprowadzić są oczywiście bardzo dobre, u mnie było to tak: Parter 1.likwidacja przejście pomiędzy salonem a gabinetem i zamiana gabinetu na pom. gospodarcze, tam również mam przygotowane podłączenia pralki, odkurzacza centralnego oraz miejsce na pozostałą graciarnia. 2.likwidacja okna bocznego w pom. gospodarczym 3.przejście pomiędzy pom. gospodarczym a kotłownią 4.wejście do kotłowni z zewnątrz 5.likwidacja podcienia w salonie, salon większy i przestrzeń jadalnia – salon lepiej skomunikowana. 6.okno w jadalni 2,2 m 7.okna w salonie szer. 2,5 m oraz słupek betonowy 0,25x0,25 na rogu, dla mnie nie widoczny 8.łazienka dolna powiększona kosztem garażu na głębokość0,7 i szerokość 1,4 tak aby umieścić w powstałej wnęce umywalkę na blacie i aby umywalka nie „wchodziła” w drzwi, na ścianie sąsiadującej z kotłownią natrysk w powstałej wnęce o szerokości 1,4m. 9.okno w garażu o szerokości 2 m., wys. 0,9m 10.przestrzeń ponad garażem zachowana na kolejna graciarnię, tego nigdy za dużo. Piętro 1.w miejscu 2 łazienek i pralni – jedna duża łazienka z identycznym jak w garażu dużym 2 m oknem od strony bocznej, łazienka ma teraz ok. 16 m2 i wygląda super, po prostu mamy teraz łazienkę 4m2 i nie po to budujemy dom aby sobie zrobić kilka małych „blokowych” łazienek. 2.likwidacja balkonu od strony pokoju dzieci. 3.likwidacja okna rogowego w pokoju dziecka. 4.likwidacja okna na klatce schodowej. 5.zamiana gabinetu na dużą zamkniętą garderobę. 6.powiększenie sypialni o 0,3m kosztem garderoby i 0,3 m kosztem loggii. powstało duże przestronne pomieszczenie ok. 18 m2 7.Loggia została, aby nie doprowadzić do uzyskania przysłowiowego klocka z lat 80, czyli po prostu powstała wnęka o głębokości 0,7m . 8.strych jedno wejście z garderoby (gabinetu), 2 wejście z pokoju dziecka, tak aby na strychu zorganizować dla nich bawialnię, 9.strych został podzielony na 2 pomieszczenia po 50m2 na wysokości głównego komina, do 1 części wejście z garderoby „graciarnia”, do 2 z pokoju dzieci „bawialnia”. Dom stawiałem z ceramiki więc brak doświadczenia, ocieplenie podłogi styropian 2x5 cm + 3 cm z matą po podłogówkę, jest na całej powierzchni parteru. Mam nadzieje że pomogłem w decyzjach. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekan1702 12.02.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ciekawy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 13.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 ale tu cisza hehehe u nas ruszamy 4marca:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 14.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 ale tu cisza hehehe u nas ruszamy 4marca:yes::yes: Nic tylko pozazdrościć my czekamy na ostatnie zmiany w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia2106 14.02.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 ale tu cisza hehehe u nas ruszamy 4marca:yes::yes: Tylko pozazdrościć ja dopiero papiery PNB składam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmolada 14.02.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam wszystkich. Zaczynamy budować Kasjopeję 3 - na wiosnę w Tychach. Mamy już wszystkie pozwolenia i ekipę. Przez cały ubiegły rok użeraliśmy się z milionem wszelakich pozwoleń i naszym architektem leniem. No ale czekamy już w progu startowym. Mam nadzieję, że będziemy tutaj się wspierać i doradzać sobie. Widzę, że jest tu ktoś z Katowic, więc tuż obok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 14.02.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam wszystkich. Zaczynamy budować Kasjopeję 3 - na wiosnę w Tychach. Mamy już wszystkie pozwolenia i ekipę. Przez cały ubiegły rok użeraliśmy się z milionem wszelakich pozwoleń i naszym architektem leniem. No ale czekamy już w progu startowym. Mam nadzieję, że będziemy tutaj się wspierać i doradzać sobie. Widzę, że jest tu ktoś z Katowic, więc tuż obok. Pozdrawiam. Witam i cieszę się, że na Śląsku Kasjopea będzie mieć większą reprezentację mam nadzieję, że też uda się ruszyć na wiosnę Z jakiego materiału budujecie swoją i jakie wybraliście stropy? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 14.02.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 my też na Śląsku budujemy budujemy z POROTHERMU. strop TERRIVA a drugi drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmolada 14.02.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam i cieszę się, że na Śląsku Kasjopea będzie mieć większą reprezentację mam nadzieję, że też uda się ruszyć na wiosnę Z jakiego materiału budujecie swoją i jakie wybraliście stropy? Pozdr mamy stropy monolityczne / chyba tak to się nazywa/ ponieważ nasz dach jest trochę wyższy / mamy wersję B/ chcieliśmy zrobić obydwa takie same, żeby mieć jeszcze użytkowe poddasze. Robimy też na to poddasze normalne schody, ciekawe jak to wyjdzie. Budujemy z porothermu. Tak myślałam, żeby się wybrać do kogoś, kto już ma Kasjopeję wybudowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmolada 14.02.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 my też na Śląsku budujemy budujemy z POROTHERMU. strop TERRIVA a drugi drewniany witaj, widziałam wasz dziennik budowy, macie już fundamenty szczęśliwcy. myśmy też chcieli na jesień je zrobić, ale ekipa nam się wycofała. Może nie ma tego złego ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmolada 14.02.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 czy bywa jeszcze na forum Pan z Piekar Śląskich, który kiedyś podawał nr telefonu do siebie, może by można Państwa odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 15.02.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 czy bywa jeszcze na forum Pan z Piekar Śląskich, który kiedyś podawał nr telefonu do siebie, może by można Państwa odwiedzić Nie wiem czy bywa jeszcze na forum na forum ale podawał swoje namiary w poście nr #869 Odwiedziliśmy ich z żoną ostatnio i jesteśmy pod ogromnym wrażeniem domu Wygląda super i nic a nie nie żałujemy wyboru tego projektu Co do materiału to ciężko zastanawiamy się do budowy z silki i w zasadzie chyba na dniach będziemy musieli decydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 15.02.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 to tak jak my my też na Śląsku budujemy budujemy z POROTHERMU. strop TERRIVA a drugi drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjomania 16.02.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Czy ktoś z budujących, likwidujacych podcien, mógłby wstawić zdjęcie, jaki to dało efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangoo2010 16.02.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmolada 16.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Nie wiem czy bywa jeszcze na forum na forum ale podawał swoje namiary w poście nr #869 Odwiedziliśmy ich z żoną ostatnio i jesteśmy pod ogromnym wrażeniem domu Wygląda super i nic a nie nie żałujemy wyboru tego projektu Co do materiału to ciężko zastanawiamy się do budowy z silki i w zasadzie chyba na dniach będziemy musieli decydować. no to też będziemy musieli zadzwonić i się umówić, jeśli oczywiście nie będzie miał nic przeciwko. Co robicie z pokojem na dole za garażem , czy zostawiacie go ,czy przerabiacie na tzw. pomieszczenie gospodarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasjoKasia 17.02.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witam, mój domek na ten moment wygląda tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 17.02.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 no to też będziemy musieli zadzwonić i się umówić, jeśli oczywiście nie będzie miał nic przeciwko. Co robicie z pokojem na dole za garażem , czy zostawiacie go ,czy przerabiacie na tzw. pomieszczenie gospodarcze? Zmniejszamy powierzchnię kotłowni (będzie ogrzewanie gazowe) i zamiast pokoju za salonem robimy tam pomieszczenie gospodarcze i pralnię. Oczywiście likwidujemy drzwi z salonu. Także w kolejności będzie garaż, kotłownia (wejście do niej robimy pod schodami), pralnia i ostatnie pomieszczenie gospodarcze z drzwiami na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjomania 17.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Czy zlikwidowaliscie podcien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 17.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Czy zlikwidowaliscie podcien??? My tak i dzięki temu mamy większy salon i jadalnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts