Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie martw się, ja na początku też nie wiedziałam o czym jest mowa dopiero po pewnym czasie zapoznałam się z terminami budowlanymi oraz cenami. Myślę że cena z materiałem to 160 tys i więcej, ja przynajmniej miałam takie oferty. Sama stwierdziłam że to się nie opłaca, ale jeśli ktoś nie chce latać po składach budowlanych i marketach to wersja dla niego.

W związku z tym ze powiekszylismy salon kosztem podcienia zrobił sie problem z tarasem.Stwierdzilismy ze w tej sytuacji taras który powstał jest praktycznie w całości nie zadaszony.Jedynym zadaszeniem jest balkon na piętrze ale jak wiadomo jest on na tyle mały ze funkcji zadaszenia raczej nie pełni.Myslelismy i myśleliśmy i wymyslilismy.Powstala koncepcja zrobienia dużego tarasu zamiast tego balkonu na piętrze.Czy ktoś moze robił coś w podobie lub spotkał sie juz gdzieś z takim zadaszeniem jednego tarasu drugim? Nie mam innego pomysłu na rozwiazanie tego problemu więc moze ktoś by coś podpowiedzial zasugerował ?Moze ktoś mógłby stworzyć mi wizualizacje komputerowa tego rozwiązania byłabym bardzo wdzięczna?

Cześć, czy komuś udało się zlicować parapet w luchni z blatem???

U nas tak jest :)

Dla nas wysokość idealna - ja mam 1,8cm wzrostu, Mąż trochę więcej. Jednak niższe osoby narzekają, że im za wysoko :)

i jeszcze jedno .. czy przed montazem bramy garażowej tynkowaliscie ściany, ocieplaliście i robiliscie sufit? no i robiliscie podłoge???

Tynkowaliśmy tylko ścianę, do której montowane były elementy bramy- tak chciała firma montująca a i producent tak zaleca, aby powierzchnia była idealnie równa. Reszta ścian później.

Cześć, czy komuś udało się zlicować parapet w luchni z blatem???

Witam. najlepiej po prostu nie robic parapetu, tylko w całosci wykonac z blatu kuchennego. Wysokosc nie ma wiekszego znaczenia, poniewaz jesli blat jest nizej to pod oknem mozna zamontowac listwe dystansowa w kolorze i materiale blatu. (zrobi to kazda firma od kuchni) i roznica jest nie do zauwazenia.

Pzdr

Fajna Kobieta.. bylismy na tym samym etapie jakis czas temu.. ale odsadziliscie nas... my jeszcze nie mamy dachówki.. powiedz pls ze chociaz okien jeszcze nie macie? :DD

:D:D:DNo mamy okna juz daaaawno. W tym tygodniu chcą zacząć kłaść tynki wewnątrz a wstępnie na ocieplenie jesteśmy umówieni za dwa góra trzy tygodnie.Spokojnie nadgonicie u mas tez był spory poślizg.:yes:

U nas tak jest :)

Dla nas wysokość idealna - ja mam 1,8cm wzrostu, Mąż trochę więcej. Jednak niższe osoby narzekają, że im za wysoko :)

Tynkowaliśmy tylko ścianę, do której montowane były elementy bramy- tak chciała firma montująca a i producent tak zaleca, aby powierzchnia była idealnie równa. Reszta ścian później.

My rownież tak jak Luminda tylko wytynkowalismy ścianę na której montowane były elementy bramy.Co sie tyczy parapetu w kuchni rownież mamy zlicowany z blatem..Nie było większych problemów trzeba było jedynie o kilka cm ściąć porotherm i po sprawie.

Dzięki Kobitki za odpowiedzi :) .. Michał od Michał&Gosia również :DD

u nas wychodzi na to ze parapet tym samym blat bedzie na wys 90cm wiec OK bo my tez z tych wysokich :DD

Fajna Kobitka macie okan?i dach.. wooow ww SUPCIO! my zdazylismy z papą przed sniegami..potem zima sie przeciągnęła.. no i w tym tyg zamawiamy okna :) juz raczej wybrane.. zastanawiamy sie nad dwoma profilami :)

Co do bramy garazowej bo faktycznie wytynkujemy ten garaz ale chyba juz cały.. czy ocieplaliscie od spodu podłoge łazienki od spodu w sensie od garazu?? no i w ogole sufit juz tez wykanczaliscie przed montazem bramy? Kurka jeszcze luksfery musimy kupic do okien garazowych zanim zaczniemy instalacje bo wchodza równo za miesiac.. do tego czasu czekamy na okna :)

Dzięki Kobitki za odpowiedzi :) .. Michał od Michał&Gosia również :DD

u nas wychodzi na to ze parapet tym samym blat bedzie na wys 90cm wiec OK bo my tez z tych wysokich :DD

Fajna Kobitka macie okan?i dach.. wooow ww SUPCIO! my zdazylismy z papą przed sniegami..potem zima sie przeciągnęła.. no i w tym tyg zamawiamy okna :) juz raczej wybrane.. zastanawiamy sie nad dwoma profilami :)

Co do bramy garazowej bo faktycznie wytynkujemy ten garaz ale chyba juz cały.. czy ocieplaliscie od spodu podłoge łazienki od spodu w sensie od garazu?? no i w ogole sufit juz tez wykanczaliscie przed montazem bramy? Kurka jeszcze luksfery musimy kupic do okien garazowych zanim zaczniemy instalacje bo wchodza równo za miesiac.. do tego czasu czekamy na okna :)

Nadrobicie!!! Spokojnie....Jak pogoda i kasa bedą to pójdzie wszystko szybciutko.Fajnie ze robicie luksfery w garażu my tez mamy i naprawdę fajnie to wyszło.