fajna kobieta 31.07.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 U nas tynki maszynowe 22 zł .Hydrauliki nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 08.08.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam Obecnie jesteśmy po pierwszych wycenach tynków oraz hydrauliki. Czy cena 25 zł za metr2 z materiałem oraz robocizną za tynki to cena przystępna? Hydraulika: kotłownia - piec na paliwo stałe, podłogówka góra i dół, podłączenie wody - koszt z materiałem i robocizną 52 tys. Co sądzicie o tych wycenach? Trochę się przeraziłam tą hydrauliką A jak jest u Was? Jaki koszt może mnie czekac przy elewacji????? Witam, U Nas tak: -tynki maszynowe gips dolina nidy 556m2 po 22zł materiał z robocizną. Tynkowaliśmy wszystkie sufity pozą góra i garażem -hydraulika wod-kan + podłogówka góra dół + piec Junkers kondensacyjny + zasobnik 150l + kaloryfery do 2 łazienek i do kotlowni i do garazu KERMI + wszystkie bajery buzery sterowniki czujniki itd z robocizną 32 tyś. - elewacja 350m2 w projekcie bez zmian komplet czyli podstawa+ tynk + deska ozbobna+ podbitka + parapety+ cokół 36tyś Pozdrawiamy i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolec 10.08.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Cześć, co powiecie o wentylacji i akustyce w Waszych Kasjopeach? Czy zapachy z kuchni lub garażu przedostają się do innych pokojów lub kondygnacji? Czy po kondygnacjach niesie się echo? Czy dźwięki dochodzące z parteru (np. z telewizora w salonie, urządzeń kuchennych itp.) przeszkadzają (np. z powodu zniekształcenia, wzmocnienia lub niewytłumienia) w pokojach na piętrze? Czy któreś z pomieszczeń są szczególnie dobre lub złe akustycznie, np. wyraźnie słychać kąpiel, spuszczanie wody, wentylację mechaniczną w którejś sypialni? Pytanie kieruję zarówno do użytkowników Kasjopei jak i innych forumowiczów, którzy mają zdanie na ten temat. Oprócz tego chciałbym spytać czy schody są wygodne w użytkowaniu? Czytałem sugestie, żeby je poszerzyć i nie robić zabiegowymi. Jaka jest Wasza opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolec 10.08.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Rozważam budowę Kasjopei 3 (ze zmianami). Zobaczenie budynku na żywo ułatwia zrozumienie potrzebnych zmian i rozwiewa wątpliwości, dlatego chciałbym poprosić szanownych Forumowiczów o spotkanie i umożliwienie obejrzenia Kasjopei. Czy byłaby taka możliwość w województwie mazowieckim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 10.08.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 My mamy schody poszerzone do 128cm, chyba nasz projektant się zagalopwał, mogłyby być trochę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.08.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Jeśli mogę podpowiedzieć to nie róbcie zabiegowych schodów.My niestety za późno na to wpadliśmy i mamy takie jak w projekcie.Zalujemy ale trudno.:PCo do reszty nie wypowiem sie bo jeszcze nie mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 12.08.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 My mamy schody poszerzone do 128cm, chyba nasz projektant się zagalopwał, mogłyby być trochę mniejsze. Szczęściarz!! U nas 90 cm ale to za mało jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolec 18.08.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Widziałem SSZ Kasjopei 3. Parter wygląda przestronnie, piętro trochę mniej, poddasze za niskie, żeby było użytkowe. Ogólnie fajnie wygląda dom wg tego projektu. Wydaje się, że będzie funkcjonalny. Polecam wszystkim obejrzenie gotowego budynku przed budową, bo jest wiele rzeczy do odkrycia i dużo można zmienić pod siebie. W jednym poście ciężko byłoby je streścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolec 18.08.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 W projekcie Kasjopei 3 w garażu jest SŁUP Dla tych co będą parkować samochody w garażu może to być bardzo duża uciążliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 19.08.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ja żadnego słupa nie mam w garażu, który dodatkowo poszerzyliśmy o metr. Mamy 30 *kąt nachylenia dachu i jest tam ponad 2m wysokości, bardzo przestronne miejsce. Każdy wprowadza jakieś zmiany i modyfikacje i później tak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolec 19.08.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 W projekcie Kasjopea 3 jest słup w garażu. Potwierdził mi to przedstawiciel MGProjekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 20.08.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 ciekawe, bo nikt go nie ma i projekt go nie przewiduje, przedstawiciel sam nie wie najwyraźniej co mówi, przypatrz się rysunkom szczegółowym, pod każdym słupem jest wylana ława fundamentowa, przecież taki słup nie może stać na chudziaku skoro ma coś podtrzymywać (w tym wypadku ściany piętra) jedyny słup jaki jest w części garażowej to ten schowany później w ścianie między kotłownią a garażem. Zakładam, że słup o którym mówisz jest mniej więcej w połowie garażu taki mały kwadracik na linii podciągu tak? to nie jest słup (tak samo to interpretował mój sąsiad nie mający z budowlanką nic wspólnego) to jest kratka - odpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 20.08.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jaki słup?! Gdzie słup?! U nas nie ma i nie było żadnego słupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 21.08.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 u nas też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 21.08.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 U nas walka z elektryką, od poniedziałku tynki. A w międzyczasie wybieram armaturę i strasznie jest przez to przebrnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 21.08.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 A my zwozimy drobiazgi (właśnie wróciliśmy z wyprawy z jednym z ładunków), w sobotę większy transport, wszystkie wielkogabarytowe rzeczy wyjeżdżają i już można powiedzieć, że będziemy mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.08.2014 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Myszka zapamiętaj tylko co będzie Ci się śniło w pierwszą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 23.08.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Ja już nie raz spałam na budowie i najgorsze, że nic mi się nie śniło a przynajmniej ja nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 24.08.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Pewnie ze zmęczenia usypiałaś zanim się położyłaś. Wszystkiego dobrego w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 24.08.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 ) dobre... W projekcie Kasjopea 3 jest słup w garażu. Potwierdził mi to przedstawiciel MGProjekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts