msabaj 20.06.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Może trochę o czymś innym ale na temat mam nadzieję. Ostatnio zastanawiałem się co bym zrobił inaczej a czego nie da się już zmienić (przynajmniej nieinwazyjnie i bez kosztów), jest parę rzeczy: odwodnienie garażu - mam 3 wpusty punktowe, wystarczyłby jeden lub jeden podłużny; powiększyłbym garaż - poszerzył choćby o 0,5m, jest podwójny ale dla średnich samochodów to trochę mało; ze względu na wylewany również drugi strop, poddasze wyszło troszeczkę za niskie o ok 5-10cm i o tyle podniósłbym murłaty, np przez podwyższenie wieńca lub zastosowanie większej - wyższej murłaty; wygospodarowałbym miejsce w kuchni na wbudowany ekspres do kawy, choć może ktoś tak ma i to przeklina, wydaj się to być dobrym rozwiązaniem; zamontowałbym 2-3 więcej obwodów krzyżowych i schodowych na dole tak żeby włączniki świateł były w większej liczbie, mało ich nie jest ale czasem brakuje, nie musi się wszystko włączać z każdego miejsca ale warto w odpowiednim czasie popracować nad punktami oświetleniowymi, których wyszło mi grubo ponad 70; zamontowałbym wyłącznik oświetlenia zewnętrznego również na górze w sypialni; Generalnie nie ma co narzekać, mieszka się fantastycznie ale może kogoś budującego to natchnie. Właśnie ja jestem takim "przed zakupem projektu" którego właśnie najbardziej trapi ten garaż Właśnie doszedłem do postu 2386 za którego dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 20.06.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Masz węższą bramę przy poszerzonym garażu, niż w wersji standardowej? Ja mam bramę 5,05 m, ale niczego nie poszerzałam. Faktycznie 5cm ma taaaakie znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AngelaPawel 21.06.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Co do bramy.Zwężajac wjazd do garażu po 5 cm z dwóch stron cena za bramę była niższa o 1000 zł. Więc pytajcie się o cene bramy w standardowym rozmiarze. Pozdrawiam budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 21.06.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Właśnie ja jestem takim "przed zakupem projektu" którego właśnie najbardziej trapi ten garaż Właśnie doszedłem do postu 2386 za którego dziękuję Tak czytam post Yesko i w sprawie punktów oświetlenia, to jak dla mnie ma za mało do wygodnego użytkowania. Nam ogólnie wyszło ok. 150 sztuk (włączniki, gniazdka itp.) i przyznam, że jeszcze kilka bym dołożyła. potwierdzam wbudowany ekspres, to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 21.06.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Faktycznie 5cm ma taaaakie znaczenie. Po prostu sie zdziwiłam, że może byc przy szerszym garażu węższa brama. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.06.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Dzieki:D a jak tam Twoja kuchnia? Moja kuchnia już ma 2 miesiące i ma sie świetnie ale jakoś nie mam okazji zrobic zdjec jak jest posprzatne... Zrobie i wrzuce tylko dzis mam kuchnie po robieniu pierogów z dziecmi wiec masakra A Twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.06.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Moja kuchnia już ma 2 miesiące i ma sie świetnie ale jakoś nie mam okazji zrobic zdjec jak jest posprzatne... Zrobie i wrzuce tylko dzis mam kuchnie po robieniu pierogów z dziecmi wiec masakra A Twoja? No ładnie 2 miesiące i się nie pochwalić okrutna jesteś no nic czekam:popcorn: Moja kuchnia właściwie gotowa, tzn. czekam na nowe cokoły, niestety stolarz pomylił kolory i musi wymienić. Także jak będzie kompletna wstawię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 26.06.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Moja kuchnia już ma 2 miesiące i ma sie świetnie ale jakoś nie mam okazji zrobic zdjec jak jest posprzatne... Zrobie i wrzuce tylko dzis mam kuchnie po robieniu pierogów z dziecmi wiec masakra A Twoja? 2msce i brak fotek!!!?!?!? :DDDD WSTYD!!! )) czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 29.06.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Kochani, kto poratuje?!!? i poleci jakąś ekipę podwarszawską, która robi przyłącza wodno-kanalizacyjne. Sprawa super pilna więc będę wdzięczna za namiary. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjoEL 30.06.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Subiektywnie myśląc wydaje mi się że przy powiększonym garażu jedna brama lepiej pasuje niżeli dwie oddzielnie. Orientuje się ktoś jaka jest najszersza brama w seryjnej produkcji ( nie chodzi mi tutaj o przemysłówkę)? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Najszersza brama z typowych z firmy Wiśniowski to 5,5 metra 6700 zł(automatyczna złoty dąb,orzech,antracyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 02.07.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Najszersza brama z typowych z firmy Wiśniowski to 5,5 metra 6700 zł(automatyczna złoty dąb,orzech,antracyt) u nas lipa wyszła, mysleliśmy od początku o przesuwnej bramie duzej 5m, ale okazuje sie ze to obciażenie ma jeszcze aż ze 2m i nie zmiesci sie nam na działce... jest jeszcze suwana w szynie ale te szyne trzeba czyścic zimą pewno dbac by nie przymarzło eee lipa... pewnie wstawimy brame węższą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 02.07.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Zgodnie z obietnicą moja kuchnia, co prawda brakuje jeszcze świateł nad barkiem oraz zegara na cegle, ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 02.07.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 02.07.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) I jeszcze raz schody, teraz już czyste;) Edytowane 2 Lipca 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 02.07.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 ślicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 03.07.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 I jeszcze raz schody, teraz już czyste;) [ATTACH=CONFIG]322930[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322931[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322932[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322933[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322957[/ATTACH] skoeniak przepięknie!!!!!!!!!!!!!!! Fajnie tak patrzec na piekny gotowy domek Tylko brakuje mi rzutu jadalni patrząc z salonu:) Wrzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 03.07.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Zgodnie z obietnicą moja kuchnia, co prawda brakuje jeszcze świateł nad barkiem oraz zegara na cegle, ale [ATTACH=CONFIG]322916[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322917[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322920[/ATTACH] Super gustownie urzadzona kuchnia☺ milo podziwiac. Prosba rowniez o zdjecia salonu i jadalni☺ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 03.07.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Eveline dzięki:hug: Julkawwy dziękuję, mam nadzieję,że nie zawiodłam brzozas bardzo miło słyszeć takie słowa tzn. czytać Nie ma problemu, jutro zrobię fotki i wrzucę, chociaż w jadalni tylko stół, a salon pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 04.07.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Eveline dzięki:hug: Julkawwy dziękuję, mam nadzieję,że nie zawiodłam brzozas bardzo miło słyszeć takie słowa tzn. czytać Nie ma problemu, jutro zrobię fotki i wrzucę, chociaż w jadalni tylko stół, a salon pusty Skoeniak, no coś Ty, nie zwiodłaś, absolutnie:) Domek bajka, nic tylko mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 04.07.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 I jeszcze raz schody, teraz już czyste;) [ATTACH=CONFIG]322930[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322931[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322932[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322933[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]322957[/ATTACH] Skonieak mam do Ciebie pytanie o Twoje schody:) co to za materiał ten bialy od frontu na każdym schodku? Pytam gdyż bardzo mi się podobają takie schody, szczerze mowiac myslalem o czyms w podobnym stylu na wysoki połysk plus balustrada ze szkla:) generalnie nie mogę się już doczekać budowy:yes: projektant konczy adaptacje w przyszłym tygodniu i jeśli się uda z nowymi przepisami to początek września zaczynamy przygodę pt. BUDOWA:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts