katie216 13.01.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Czy ktos montowal parapety wewnetrzne w czasie robienia tynkow? Moja ekipa mowi,ze tak bedzie lepiej i, ze mi zamontuja. miss_piggy jaki kolor parapetow wybierzesz do okien shieffield oak? Ja musze wybrac przez internet Zastanawiam sie nad parapetami aglomarmurowymi kolor Perla arte... ale nie mam pojecia jak one wygladaja. I jeszcze pytanie czy w kuchni je montujecie skoro okno jest na wysokosci 100cm od podlogi ? Tyle chyba powinny miec meble z blatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 13.01.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 O super, ze masz ten zsyp. Moge sie spytac jak go zrobilas? Moj musi isc po skosie i sie troche boje,ze bedzie sie blokowal. A dlaczego po skosie? U nas rura jest w kształcie odwróconej litery "L". Nigdy nic się nie zablokowało. Poniżej fotki jak to wyglada: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 13.01.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Czy ktos montowal parapety wewnetrzne w czasie robienia tynkow? Moja ekipa mowi,ze tak bedzie lepiej i, ze mi zamontuja. miss_piggy jaki kolor parapetow wybierzesz do okien shieffield oak? Ja musze wybrac przez internet Zastanawiam sie nad parapetami aglomarmurowymi kolor Perla arte... ale nie mam pojecia jak one wygladaja. I jeszcze pytanie czy w kuchni je montujecie skoro okno jest na wysokosci 100cm od podlogi ? Tyle chyba powinny miec meble z blatem? Ja nie mam parapetu w kuchni, bo blat został zlicowany z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 13.01.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Ponownie podejmuję temat, który może niektórych irytować. Koszty ! Wycena położenia płytek i białego montażu do dwóch łazienek na piętrze, wc na parterze, płytki na podłodze w kuchni, kotłowni i wiatrołapie. Robocizna 17 000 zł. Czy to cena rozsądna? Moim zdaniem, to dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 13.01.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Ponownie podejmuję temat, który może niektórych irytować. Koszty ! Wycena położenia płytek i białego montażu do dwóch łazienek na piętrze, wc na parterze, płytki na podłodze w kuchni, kotłowni i wiatrołapie. Robocizna 17 000 zł. Czy to cena rozsądna? Czy w te 17.000zł wchodzą jakieś materiały, kleje, fugi, itp? W jakim czasie kafelkarz chce wykonać swoje prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 14.01.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 To sama rocizna. Czas tak szybko jak się da. Po moich obsuwach już nawet do tego nie przykładam uwagi. Czy w te 17.000zł wchodzą jakieś materiały, kleje, fugi, itp? W jakim czasie kafelkarz chce wykonać swoje prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 14.01.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 To sama rocizna. Czas tak szybko jak się da. Po moich obsuwach już nawet do tego nie przykładam uwagi. Hmmm..... Jestem przed rozmowami z wszystkimi branżami. Nasz domek jeszcze musi trochę urosnąć. Chcę tak dograć wszystkie firmy żeby praktycznie wszystko w tym roku zrobić. No i jestem przed rozmową z kafelkarzem. Ile wychodzi ci metrów do kafelkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 14.01.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 A dlaczego po skosie? U nas rura jest w kształcie odwróconej litery "L". Nigdy nic się nie zablokowało. Poniżej fotki jak to wyglada: [ATTACH=CONFIG]343261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343262[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343263[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343264[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]343265[/ATTACH] Dziekuje za zdjecia Bardzo dobry pomysl. Musialabym chyba przestawic rzeczy w lazience, bo aktualnie planuje ja tak: komin mam przysuniety do sciany, obok niego zaraz prysznic, laweczka ( w niej chcialam zsyp) i potem wanna. Na dole znowu w miejscu komina bedzie pompa ciepla, wiec wychodzi mi po skosie ten zsyp :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 14.01.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Miss, skoro masz fix na takiej wysokości na klatce schodowej, to jak będziesz to okno myła od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 14.01.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Chyba muszę popracować nad kondycją bo mam zamiar wejść na daszek A tak poważnie to Pan od dachu obiecał zamontować mi taki schodek albo dwa. Zobaczymy jak to będzie. Z optymizmem patrzę w przyszłość Miss, skoro masz fix na takiej wysokości na klatce schodowej, to jak będziesz to okno myła od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 17.01.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Hej. Mam do was moi drodzy kasjopejowicze pytanie. dokonałem wyboru okien, drzwi i bramy. Zostało mi kilka groszy:) i zastanawiam się czy wystarczy mi na ocieplenie domu? Czy możecie mi podać jakie koszty was wyszły ocieplenia domu i mniej więcej ile ekipy biorą za robocizny za m2 bez materialow? Oceieplic bym chciał styropianem 15 cm plus tynki i kolor. Jak wygląda sprawa z otworami okiennymi odlicza się ja od m2 ocieplenia czy jakoś dodatkowo się płaci za obróbkę jak to wygląda? Każda informacje jest cenna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.01.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Ocieplenie domu 20 tys. w tym materiał styropian 20 cm., klej, siatki itp. - 14 000 zł., robocizna - 6 000 zł. Przy ocieplaniu domu zwróć uwagę na balkon i to jak będziesz chciała mieć zamontowaną barierkę. Jeśli bolce mocujące barierki będą wychodzić prostopadle do podłoża balkonu to musisz już te bolce zamontować bo później trudno będzie trafić z bolcem w beton. Montażysta barierek nie będzie widział gdzie jest beton a gdzie styropian. A jak ceny u pozostałych Kasjopejowiczów? Hej. Mam do was moi drodzy kasjopejowicze pytanie. dokonałem wyboru okien, drzwi i bramy. Zostało mi kilka groszy:) i zastanawiam się czy wystarczy mi na ocieplenie domu? Czy możecie mi podać jakie koszty was wyszły ocieplenia domu i mniej więcej ile ekipy biorą za robocizny za m2 bez materialow? Oceieplic bym chciał styropianem 15 cm plus tynki i kolor. Jak wygląda sprawa z otworami okiennymi odlicza się ja od m2 ocieplenia czy jakoś dodatkowo się płaci za obróbkę jak to wygląda? Każda informacje jest cenna. Pozdrawiam Edytowane 17 Stycznia 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 17.01.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Mam kolejną wycenę łazienek, kuchni i kotłowni. Robocizna 12 000 zł. bez materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzozas 17.01.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Ocieplenie domu 20 tys. w tym materiał styropian 20 cm., klej, siatki itp. - 14 000 zł., robocizna - 6 000 zł. Przy ocieplaniu domu zwróć uwagę na balkon i to jak będziesz chciała mieć zamontowaną barierkę. Jeśli bolce mocujące barierki będą wychodzić prostopadle do podłoża balkonu to musisz już te bolce zamontować bo później trudno będzie trafić z bolcem w beton. Montażysta barierek nie będzie widział gdzie jest beton a gdzie styropian. A jak ceny u pozostałych Kasjopejowiczów? Dzięki za odpowiedz . Wiem teraz ile mniej więcej trzeba liczyć na ocieplenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.01.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Panowie powiedzieli: "nie trzeba schodków, wystarczą trampki albo bose stopy" no to będziemy działać na wiosnę. Jedno jest pewne, zimą go nie myję Chyba muszę popracować nad kondycją bo mam zamiar wejść na daszek A tak poważnie to Pan od dachu obiecał zamontować mi taki schodek albo dwa. Zobaczymy jak to będzie. Z optymizmem patrzę w przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 18.01.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ocieplenie domu 20 tys. w tym materiał styropian 20 cm., klej, siatki itp. - 14 000 zł., robocizna - 6 000 zł. Przy ocieplaniu domu zwróć uwagę na balkon i to jak będziesz chciała mieć zamontowaną barierkę. Jeśli bolce mocujące barierki będą wychodzić prostopadle do podłoża balkonu to musisz już te bolce zamontować bo później trudno będzie trafić z bolcem w beton. Montażysta barierek nie będzie widział gdzie jest beton a gdzie styropian. A jak ceny u pozostałych Kasjopejowiczów? To samo ocieplenie, tak? Bez tynku rozumiem i innych elementów ozdobnych - jakich drewnianych okładzin itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.01.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Bez To samo ocieplenie, tak? Bez tynku rozumiem i innych elementów ozdobnych - jakich drewnianych okładzin itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.01.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Jeśli kogoś interesuje mogę podrzucić mój kosztorys. Obecnie są prowadzone prace związane z ociepleniem dachu i zrobieniem stropu na poddaszu a zatem ten etap jest w trakcie realizacji. http://images77.fotosik.pl/246/e4784b0ee1b1c32d.png Edytowane 18 Stycznia 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 18.01.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ja jeszcze nie wybrałam parapetów ale wydaje się, że wybiorę drewniane, które będzie trzeba pomalować na taki kolor jak okno tzn. nie ja to pomaluję tylko rozumiem, że wykonawca. Odrzucam marmury, kamienie lub coś podobnego. Myślałam jeszcze o białych drewnianych bo będę mieć białe drzwi wewnętrzne. Czy ktos montowal parapety wewnetrzne w czasie robienia tynkow? Moja ekipa mowi,ze tak bedzie lepiej i, ze mi zamontuja. miss_piggy jaki kolor parapetow wybierzesz do okien shieffield oak? Ja musze wybrac przez internet Zastanawiam sie nad parapetami aglomarmurowymi kolor Perla arte... ale nie mam pojecia jak one wygladaja. I jeszcze pytanie czy w kuchni je montujecie skoro okno jest na wysokosci 100cm od podlogi ? Tyle chyba powinny miec meble z blatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 19.01.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Jeśli kogoś interesuje mogę podrzucić mój kosztorys. Obecnie są prowadzone prace związane z ociepleniem dachu i zrobieniem stropu na poddaszu a zatem ten etap jest w trakcie realizacji. http://images77.fotosik.pl/246/e4784b0ee1b1c32d.png Jedna z najcenniejszych rzeczy jaka pojawiła się na tym forum Dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts