karol1460 10.08.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 Moim zdaniem nie ma się co przejmować. Jeśli dobrze rozumiem, to te "łapacze" nie do końca zatrzymują śnieg. Powinny przede wszystkim go rozbić. Ja nie dałem łapaczy (dach skończony w czerwcu br.), uważam że połacie dachu nie są na tyle duże, żeby śnieg z nich spadający mógł narobić jakieś szkody. Myślę że to może też zależeć od kąta dachu. U nas tej zimy zauważyłam że śnieg zalegał od strony północnej (od strony garażu, kotłowni, gabinetu) ale dużo go nie było zważywszy też jaka zima była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszMagda 14.08.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Cześć, A co to a materiał drewnopodobny? My szukamy płyty HPL ale ciężko to idzie. Żono, wprowadzasz w błąd 36tyś to ściany kosztowały 10tyś podbitka 1,5tyś parapety 2tyś cokół (który na zdjęciu jeszcze nie jest zaciągnięty) powyżej to wszystko z materiałem, rozbicia faktycznie brak drewno to: 800zł (robocizna)+5tyś "drewno" czyli całość ok. 55,5tyś - fura pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 15.08.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Cześć, A co to a materiał drewnopodobny? My szukamy płyty HPL ale ciężko to idzie. Zajrzyjcie na tę stronę - w sumie mają wszystko na elewację. Z tym ,że bardziej są chyba nastawieni na duże firmy niż domy jednorodzinne. Przynajmniej tak wywnioskowałem po kontakcie z Przedstawicielem. Ja zdecydowałem się na deskę Cedral. http://www.plastics.pl/produkty/budownictwo/plyty-i-laminaty-hpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 15.08.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 To jest deska elewacyjna austrothermu. Jak tylko zrobię zdjęcie z bliska to wrzucę, ale nie jest to imitacja idealna. Nawet z dwóch metrów widać, że nie jest to drewno, bo porownywalem to z Rodeo - jest taki dziwny materiał, który wygląda genialnie. Ale jak zobaczyłem jak to jest zrobione i jak wygląda dom po paru latach, szybko się rozmyslilem - sporo informacji jest tu na forum o tym towarze. Chyba że 3 ekipy od elewacji mówiły mi, żeby to sobie darować. Deska cedral chyba jest najtrwalszym rozwiązaniem, ale ona nawet nie próbuje imitowac drewna. Nie przypadła mi do gustu. Kilka dni temu widziałem na KFC bardzo fajny materiał, była o nim też mowa na forum, ale to już było po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 16.08.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Przymierzamy się do zakupu kafli 60x60 Riviera Grey. Czy jest szansa na nowe fotki tej łazienki, może w świetle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszMagda 17.08.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Byłem w tej firmie, można kupić*małą ilość (nawet bardzo małą, chyba od 2m2, największym problemem jest to, że wszędzie trzeba się*zdecydować na podstawie próbek 5x5 cm. Zajrzyjcie na tę stronę - w sumie mają wszystko na elewację. Z tym ,że bardziej są chyba nastawieni na duże firmy niż domy jednorodzinne. Przynajmniej tak wywnioskowałem po kontakcie z Przedstawicielem. Ja zdecydowałem się na deskę Cedral. http://www.plastics.pl/produkty/budownictwo/plyty-i-laminaty-hpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukkas 09.09.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 To jest deska elewacyjna austrothermu. Jak tylko zrobię zdjęcie z bliska to wrzucę, ale nie jest to imitacja idealna. Nawet z dwóch metrów widać, że nie jest to drewno, bo porownywalem to z Rodeo - jest taki dziwny materiał, który wygląda genialnie. Ale jak zobaczyłem jak to jest zrobione i jak wygląda dom po paru latach, szybko się rozmyslilem - sporo informacji jest tu na forum o tym towarze. Chyba że 3 ekipy od elewacji mówiły mi, żeby to sobie darować. Deska cedral chyba jest najtrwalszym rozwiązaniem, ale ona nawet nie próbuje imitowac drewna. Nie przypadła mi do gustu. Kilka dni temu widziałem na KFC bardzo fajny materiał, była o nim też mowa na forum, ale to już było po fakcie Jestem wykonawcą i zrobiłem pare realizacji z deską Rodeo, mimo, że efekt wygląda genialnie, rzeczywiście część klientów po upływie kilku lat skarżyła się na odpadające panele. Jeśli chodzi o wykończenie elewacji drewnem to fajnie sprawdza się elastyczna deska Tabulo Kosbudu, jak do tej pory żadnej reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 13.09.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Mam pytanie do tych co mają blachodachówkę, ile zapłaciliście za poktycie dachu i drugie pytanieile zapłaciliście za okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek102 14.09.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Witam wszystkich, Prawdopodobnie wraz z żoną również wybierzemy projekt Kasjoepa wersja IV, przed ostateczną decyzją bardzo chcielibyśmy zobaczyć taki dom na żywo Czy jest ktoś z Dolnegośląska najlepiej okolice Wrocławia kto chciałby się pochwalić swoją Kasjopeą ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek102 15.09.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Witam ponownie, czy ktoś z forum ma już za sobą budowę dachu w Kasjopea IV pow dach 221 m2 ? Chciałbym wycenić dach i bardzo proszę o odpowiedz na poniższe pytania. Ile kubików drewna?Ile m2 dachówki ceramicznej wraz z docięciami ? Jaka cena za m2.Ile gąsiorów, w projekcje jest ok 110, czy jest to realna liczba?Jaki był koszt robocizny za m2 ?Ile m2 wyszło podbitki. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 21.09.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 witam, w jakich rurach macie puszczoną wodę i ogrzewanie? u nas instalatorzy wodę użytkową chcą puścić w rurach zgrzewanych PP. Natomiast jeśli chodzi o ogrzewanie, to do skrzynek rozdzielczych również chcą dać rury zgrzewane PP. Wodę użytkową jeszcze mogę zaakceptować, no ale ogrzewanie to już chyba ciężko będzie mi to przełknąć.... Temat jest pilny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 21.09.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Jakie będzie ogrzewanie?Grzejniki czy podłogówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 22.09.2016 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Jakie będzie ogrzewanie? Grzejniki czy podłogówka? Ogrzewanie: dół podłogówka, piętro grzejniki. Z tym że dodatkowo na dole chcę dwa wyprowadzenia na grzejniki w razie W. Wodę użytkową już mam poprowadzoną w rurach PP. Natomiast słyszałem że na ogrzewanie lepiej dać pexa..... No podłogówka to chyba musi być w pexie prowadzona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 22.09.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 U mnie wszystko w pex robili. Czy dobrze czy źle nie wiem ale tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 22.09.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 U mnie wszystko w pex robili. Czy dobrze czy źle nie wiem ale tak jest no to ok. Rozumiem, że kotłownia jest w miedzi, tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 22.09.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Jeszcze nie skończone co prawda ale miedzi raczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evievi 23.09.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Prace rozpoczęte Zapraszam do zaglądania ... https://goo.gl/photos/X2jYS1mDSCHQQYtH9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawtra 23.09.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Jeszcze nie skończone co prawda ale miedzi raczej nie będzie. A co będzie zaraz za kotłem (rozumiem że kocioł na paliwo stałe)???? Rury zgrzewane PP, czy może PEX??? Oprócz jeszcze miedzi to innego systemu nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyszek666 23.09.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Piec na gaz. Innego w planie zagospodarowania nie można. Gaz w drodze więc Za piecem pex. Na całości będzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 25.09.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Prace rozpoczęte Zapraszam do zaglądania ... https://goo.gl/photos/X2jYS1mDSCHQQYtH9 Evievi, moje gratulacje trzymam kciuki za szybką i bezstresową budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts