miss_piggy 21.06.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Hej! Czy moglibyście wrzucić zdjęcia jak obudowaliście albo zagospodarowaliście kosze na śmieci na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arysma 05.07.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Dzień dobry,czy ktoś buduje (lub już wybudował) Kasjopea 7 w województwie małopolskim? Chodzi mi o możliwość obejrzenia (choćby stan surowy zamknięty ) Przymierzamy się z mężem do tego projektu, jednak kwestia wejścia do gabinetu na parterze (spod schodów) jakoś do nas nie przemawia (nie jest tam za nisko?). Chcielibyśmy najpierw obejrzeć jak to wygląda w rzeczywistości.Na razie podglądam wątki Kasjopea 3 i kombinuję nad przerobieniem tego wejścia (ale nie chcę z salonu tak jak w innych Kasjopeach), wstępnie sobie to przearanżowałam, ale być może nie potrzeba aż tyle "zachodu"?! Dodam, że musimy mieć dach 30 stopni. Jeżeli ktoś z Państwa ma możliwość udostępnić dom do obejrzenia, bardzo proszę o informację mailową: [email protected]Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.07.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Dzień dobry, czy ktoś buduje (lub już wybudował) Kasjopea 7 w województwie małopolskim? Chodzi mi o możliwość obejrzenia (choćby stan surowy zamknięty ) Przymierzamy się z mężem do tego projektu, jednak kwestia wejścia do gabinetu na parterze (spod schodów) jakoś do nas nie przemawia (nie jest tam za nisko?). Chcielibyśmy najpierw obejrzeć jak to wygląda w rzeczywistości. Na razie podglądam wątki Kasjopea 3 i kombinuję nad przerobieniem tego wejścia (ale nie chcę z salonu tak jak w innych Kasjopeach), wstępnie sobie to przearanżowałam, ale być może nie potrzeba aż tyle "zachodu"?! Dodam, że musimy mieć dach 30 stopni. Jeżeli ktoś z Państwa ma możliwość udostępnić dom do obejrzenia, bardzo proszę o informację mailową: [email protected] Z góry dziękuję A jak myślałaś, żeby to przearanżować? Ja mam Kasjopea 3 i nie mam wglądu do projektu szczegółowego "7", ale może tam jest obniżona wylewka. W Kasjopea 3 garaż i kotłownia jest chyba o 17 cm niżej niż pozostała część domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 05.07.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Dzień dobry, czy ktoś buduje (lub już wybudował) Kasjopea 7 w województwie małopolskim? Chodzi mi o możliwość obejrzenia (choćby stan surowy zamknięty ) Przymierzamy się z mężem do tego projektu, jednak kwestia wejścia do gabinetu na parterze (spod schodów) jakoś do nas nie przemawia (nie jest tam za nisko?). Chcielibyśmy najpierw obejrzeć jak to wygląda w rzeczywistości. Na razie podglądam wątki Kasjopea 3 i kombinuję nad przerobieniem tego wejścia (ale nie chcę z salonu tak jak w innych Kasjopeach), wstępnie sobie to przearanżowałam, ale być może nie potrzeba aż tyle "zachodu"?! Dodam, że musimy mieć dach 30 stopni. Jeżeli ktoś z Państwa ma możliwość udostępnić dom do obejrzenia, bardzo proszę o informację mailową: [email protected] Z góry dziękuję Przecież wejście do pokoju - gabinetu nie jest pod schodami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 05.07.2017 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Witam, Poniżej zdjęcia z poddasza na klatkę. [ATTACH=CONFIG]391416[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]391417[/ATTACH] Dzięki wielkie :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.07.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 (edytowane) W Kasjopea 7 na projekcie widać wejście do dodatkowego pokoju na parterze pod schodami. http://www.mgprojekt.com.pl/upload/galleries/products/projekt-domu-kasjopea-7-rzut-parteru.jpg Przecież wejście do pokoju - gabinetu nie jest pod schodami... Edytowane 6 Lipca 2017 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 06.07.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 W Kasjopea 7 na projekcie widać wejście do dodatkowego pokoju na parterze pod schodami. http://www.mgprojekt.com.pl/upload/galleries/products/projekt-domu-kasjopea-7-rzut-parteru.jpg Wejście do pokoju nie jest spod schodów. Teraz rozumiem, że chodzi raczej o korytarz, który prowadzi do łazienki i pokoju. Faktycznie tam może być problemowo... My prawdopodobnie będziemy rozszerzać dom w tym miejscu żeby to jakoś sensownie rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 08.07.2017 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Wejście do pokoju nie jest spod schodów. Teraz rozumiem, że chodzi raczej o korytarz, który prowadzi do łazienki i pokoju. Faktycznie tam może być problemowo... My prawdopodobnie będziemy rozszerzać dom w tym miejscu żeby to jakoś sensownie rozwiązać. A tam przypadkiem nie ma małych schodów w dół? Wydaje mi się że ten pokój i łazienka są na innym poziomie niż reszta, że w sensie niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 08.07.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Hej! Czy moglibyście wrzucić zdjęcia jak obudowaliście albo zagospodarowaliście kosze na śmieci na zewnątrz? My jeszcze koszy nie mamy, ale w planie będą stały w wiatce śmietnikowej taki mały domek na kosze w ogrodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 10.07.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Myślałam o czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 10.07.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 A tam przypadkiem nie ma małych schodów w dół? Wydaje mi się że ten pokój i łazienka są na innym poziomie niż reszta, że w sensie niżej. Jestem prawie pewna, że tam żadnych schodów nie ma Zresztą byłoby to zaznaczone na rysunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_owca_23 10.07.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Jestem prawie pewna, że tam żadnych schodów nie ma Zresztą byłoby to zaznaczone na rysunkach [/quote Ponadto nie byłoby wtedy możliwości otwarcia drzwi do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakatari 11.07.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Jestem prawie pewna, że tam żadnych schodów nie ma Zresztą byłoby to zaznaczone na rysunkach [/quote Ponadto nie byłoby wtedy możliwości otwarcia drzwi do łazienki Prawdopodobnie schody są tak "wyciągnięte na salon, że można pod nie wejść. I jeszcze nie ma spiżarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 21.07.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Salon, Jeszcze bez umeblowania. Jedynie co się zmieniło to jest zrobiony taras z kostki ale jeszcze nie widoczny na tych zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 23.07.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Salon, Jeszcze bez umeblowania. Jedynie co się zmieniło to jest zrobiony taras z kostki ale jeszcze nie widoczny na tych zdjęciach[ATTACH=CONFIG]393594[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]393595[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]393596[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]393597[/ATTACH] Bardzo ładnie! Co masz na podłodze to deska czy panele? Masz ogrzewanie podłogowe w salonie? Czy jak kładli Wam tynki to odliczli otwory drzwiowe i okna czy traktowali jako ścianę? Ile wyszło m2? U nas robią właśnie tynki i otwory drzwiowe liczą jako ścianę i to podwójnie bo np łazienka i od strony pokoju też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 23.07.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Kochani, pytanie do tych co mają ogrzewanie podłogowe. Gdzie macie te czujniki/sterowniki (nie wiem jak to się fachowo nazywa) na parterze? Czy w kuchni jest oddzielny czy salon,jadalnia i kuchnia na jednym są?? Ewentualnie pokażcie jak to wygląda u was. Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 25.07.2017 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Bardzo ładnie! Co masz na podłodze to deska czy panele? Masz ogrzewanie podłogowe w salonie? Czy jak kładli Wam tynki to odliczli otwory drzwiowe i okna czy traktowali jako ścianę? Ile wyszło m2? U nas robią właśnie tynki i otwory drzwiowe liczą jako ścianę i to podwójnie bo np łazienka i od strony pokoju też 1. w salonie jest deska - finish parkiet - olejowana, szczotkowana, fazowana. 2. w salonie jest ogrzewanie podłogowe. 3. jak kładli tynki to otwory drzwiowe i okna traktowali jako ścianę. ( wyjątek to okno narożne i drzwi garażowe).- jak twierdzą przy oknach i drzwiach jest dużo więcej roboty niż przy dużej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 25.07.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 ja mam dwa obiegi i w związku z tym dwa obiegi i dwa sterowniki:1. jeden czujnik na górze w sypialni małżeńskiej przy samych drzwiach ( ogrzewanie std czyli kaloryfery)2. drugi na dole miedzy drzwiami do spiżarni a łazienką. ( ogrzewanie podłogowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 25.07.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Kochani, pytanie do tych co mają ogrzewanie podłogowe. Gdzie macie te czujniki/sterowniki (nie wiem jak to się fachowo nazywa) na parterze? Czy w kuchni jest oddzielny czy salon,jadalnia i kuchnia na jednym są?? Ewentualnie pokażcie jak to wygląda u was. Z góry wielkie dzięki Ja mam dwa na dole (jeden na salon, kuchnię, jadalnię i łazienkę), drugi w gabinecie. Na górze są trzy: pokój dziecka, sypialnia i łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaj36 26.07.2017 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 1. w salonie jest deska - finish parkiet - olejowana, szczotkowana, fazowana. 2. w salonie jest ogrzewanie podłogowe. 3. jak kładli tynki to otwory drzwiowe i okna traktowali jako ścianę. ( wyjątek to okno narożne i drzwi garażowe).- jak twierdzą przy oknach i drzwiach jest dużo więcej roboty niż przy dużej ścianie. No nam też tak mówią, ale jak zobaczyłam to oni przy drzwiach nie robili nic, rozumiem że przy oknach kładli narożniki i to jest więcej pracy, ale drzwi nie obrabiali wcale. Bardzo ładna podłoga. To jest deska lita czy warstwowa? To dąb czy inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts