karol1460 29.08.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Halo! Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Czy forum umarło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 29.08.2018 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Halo! Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Czy forum umarło? Ja zaglądam, ale miałam wrażenie, że umarło to forum to nawet nie chciało mi się żadnych zdjęć wrzucać. Generalnie teraz jestem na etapie " co położyć na balkonach" i jaki zrobić taras. Drewniany czy z płyt tarasowych. Może ktoś ma z płyt tarasowych. Wyglądają jak wielkie kafle a nie używa się do łączenia ich żadnych fug tylko specjalnych podkładek. Dzięki temu nie pękają a jak już pękną to po prostu się ją podnosi i wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol1460 01.09.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Na temat tarasu się nie wypowiem, bo sami mamy dylemat. Choć taras już jest tzn. został "zrobiony" razem z SSO centralnie pod płytki... Jak wstawiliśmy okna to dopiero zauważyliśmy, że z czymś innym niż płytka nie uda się zmieścić. Chyba żeby zkuć wszystko, co mi się za bardzo nie podoba, bo po pierwsze koszty, a po drugie jak to rozbabrzemy to obawiam się długiego stanu rozbabrania aż "mocy" nabierze I chyba na razie zostanie tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 10.09.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Na temat tarasu się nie wypowiem, bo sami mamy dylemat. Choć taras już jest tzn. został "zrobiony" razem z SSO centralnie pod płytki... Jak wstawiliśmy okna to dopiero zauważyliśmy, że z czymś innym niż płytka nie uda się zmieścić. Chyba żeby zkuć wszystko, co mi się za bardzo nie podoba, bo po pierwsze koszty, a po drugie jak to rozbabrzemy to obawiam się długiego stanu rozbabrania aż "mocy" nabierze I chyba na razie zostanie tak jak jest Karol a poczytaj o płytach tarasowych --> http://stargres.pl/katalog/pl/granito-star-2-0 Są to płytki, które układa się na betonowej wylewce lub podsypce jak pod kostkę przy użyciu takich specjalnych łączników. Nie łączy się tego fugą czyli szansa na pęknięcie płytki jest dużo niższa. Poza tym gdyby tak się stało po prostu ją podnosisz i wymieniasz. Ja się zastanawiam nad taką opcją. Nie trzeba tego olejować i z pewnością trwalsze niż drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopsey 20.10.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 dzięki, skonieak. 1mln to już góra kasy. może jednak powinienem rozważyć inny projekt. posiadacze innych kasjopei - czy zmieściliście się w 800 tys z zamieszkaniem? jakie dokładnie projekty budowaliście? będzie ktoś chętny podzielić się tak cenną wiedzą? chciałbym zmierzyć siły na zamiary. Potwierdzam - jestem na etapie wykończenia i wiem, że 1 mln to jest minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopsey 22.10.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Potwierdzam - jestem na etapie wykończenia i wiem, że 1 mln to jest minimum. A jakby kogoś zainteresowały nasze perypetie związane z budową i wykańczaniem Kasjopea 6, zapraszam na http://chmielsony.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 09.11.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Ja mam taras z płyt betonowych. Właśnie się fugują po pół roku od ułożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 09.11.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 hopsey, ile Cię kosztował piec/kocioł zasobnik i elementy potrzebne do zainstalowania i uruchomienia ogrzewania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopsey 02.12.2018 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 hopsey, ile Cię kosztował piec/kocioł zasobnik i elementy potrzebne do zainstalowania i uruchomienia ogrzewania ? Z montazem ok 12k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayian 06.01.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 witam i zapraszam na forum KASJOPEA-MG PROJECT na facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayian 06.01.2019 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Hej ile m2 tynków u was wyszło (z podwójnym stropem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakatari 08.01.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Ja budowałam projekt kasjopea 1, mam dwa lane stropy i u mnie wyszło 750 m2 Hej ile m2 tynków u was wyszło (z podwójnym stropem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayian 08.01.2019 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Ja budowałam projekt kasjopea 1, mam dwa lane stropy i u mnie wyszło 750 m2 garaż też tynkowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakatari 09.01.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 garaż też tynkowany ? Tak, garaż też tynkowany. W m2 wliczone są powierzchnie okien ale nie liczone są powierzchnie drzwi i bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayian 23.01.2019 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 a jak można wiedzieć gdzie poupychaliście swoje rozdzielacze do c.o. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakatari 26.01.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 a jak można wiedzieć gdzie poupychaliście swoje rozdzielacze do c.o. ? Jeden mam w garażu na ścianie z wiatrołapem a drugi na piętrze w garderobie przerobionej z łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayos 27.01.2019 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Cześć, Była by możliwość obejrzenia jakiejś Kasjopei w Małopolsce lub Śląsku? Przymierzamy się do budowy Kasjopea 7b, ale chcielibyśmy ją najpierw gdzieś zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKkonop102 27.03.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Halo! Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Czy forum umarło? Zapraszam na grupę KASJOPEA-MG PROJEKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKkonop102 27.03.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Zapraszam na grupę KASJOPEA-MG PROJEKT na Facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts