Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajna Kobieto, uważam, że pytanie na miejscu i sensowne. Oczywiście, że wiele czynników ma wpływ na koszt, chciałam tylko poznać widełki cenowe. I wystarczyło napisać, że kilkanaście stron wcześniej już o tym pisałaś i nie chcesz się powtarzać:p Dziękuję za pomoc;)

A my za okna firmy M&S pakiet trzyszybowy zaplacilismy 23tys.W tej samej firmie zamawialismy rowniez rolety i brame garazowa wiec podobno to jest cena za pakiet wiec z rabatem.Z okien na klatce schodowej w ogole zrezygnowalismy.

Widełki cenowe mają dość duży rozrzut ponieważ wybór też jest bardzo duży także możesz kupić i za 10 tys. i za 100 tys. W zasadzie moim zdaniem możesz kupić naprawdę porządne okna za ok. 15-20 tys. zł. Oczywiście nie będą to okna super pasywne ale będą ok.

Fajna Kobieto, uważam, że pytanie na miejscu i sensowne. Oczywiście, że wiele czynników ma wpływ na koszt, chciałam tylko poznać widełki cenowe. I wystarczyło napisać, że kilkanaście stron wcześniej już o tym pisałaś i nie chcesz się powtarzać:p Dziękuję za pomoc;)

A jaki to jest koszt i czy jesteście zadowoleni?

Którą piankę wybraliście?

Pianka DEMILEC Selection 500 (otwarto-komórkowa). Koszt oczywiście będzie zależał od grubości aplikacji. W każdym razie jeśli już, to wg. mnie tyle, aby pokryć drewniane jętki. Dodatkowo robiłem na strychu dookoła (na murłaty) i przechodzące ściany nośne w celu zamknięcia mostków termicznych. Łączny koszt to ok. 15.500,- :-).

Zadowolony bardzo. Jedna z lepszych decyzji ... ale pewnie każdy ma swoje zdanie.

Witam Po latach....tak na prawdę nasza budowa zaczęła się 3 lata temu - w międzyczasie rodzinka nam się powiększyła o jeszcze jedno dziecię zatem dom będzie zagospodarowany i zaludniony odpowiednio...ale do rzeczy właśnie jesteśmy na etapie okien - nam wycenili na 19 tysięcy (firma OknoPlus - ACtivPlus)ale dokonaliśmy wielu zmian - chcemy jeszcze zrobić wycenę w kilku firmach dla porównania.Mamy oczywiście problem z oknami na górze w łazienkach - gdyż według pana z firmy - nie da się zrobić tych okien otwieranych (głównie chodzi o mycie...raz w roku ;) ) tylko jako uchylne do dołu - a to ogranicza jednak - pamiętam że Tu na forum był ten temat poruszany- bardzo proszę o przypomnienie lub ewentualne info jak sprawę rozwiązaliście??

My też wybraliśmy oknoplusa i w łazienka będą normalne okna uchylno/rozwieralne. Też mieliśmy o to obawy ale stwierdzili, że nie ma problemu ani z wielkością ani z gwarancją. Zobaczymy w praniu.

Witam Po latach....tak na prawdę nasza budowa zaczęła się 3 lata temu - w międzyczasie rodzinka nam się powiększyła o jeszcze jedno dziecię zatem dom będzie zagospodarowany i zaludniony odpowiednio...ale do rzeczy właśnie jesteśmy na etapie okien - nam wycenili na 19 tysięcy (firma OknoPlus - ACtivPlus)ale dokonaliśmy wielu zmian - chcemy jeszcze zrobić wycenę w kilku firmach dla porównania.Mamy oczywiście problem z oknami na górze w łazienkach - gdyż według pana z firmy - nie da się zrobić tych okien otwieranych (głównie chodzi o mycie...raz w roku ;) ) tylko jako uchylne do dołu - a to ogranicza jednak - pamiętam że Tu na forum był ten temat poruszany- bardzo proszę o przypomnienie lub ewentualne info jak sprawę rozwiązaliście??

jacek.kato - dziękuję za odpowiedź - a jaki kolor jeśli można wiedzieć macie?Bo ja na razie wstępnie wybrałam orzech ale zastanawiam się czy nie wybrać tych bardziej antracytowo-czarnych (fachowej nazwy nie pamiętam)Pisałeś ile zapłaciliście? Jakoś mam zaufanie do tej firmy bo wiem że można zapłacić mniej ale.....mieszkamy w strefie gdzie samoloty latają i trasa szybkiego ruchu też jest więc zależy nam aby w domu było w miarę cicho (pomijając oczywiście zabawy dzieci :wiggle: ) J

\eśli chodzi o te okna na górze gdzieś w sieci znalazłam taki układ okna - który bardzo mi się podoba - ale sądzę że okna w łazience trzeba by powiększyć/poszerzyć by uzyskać takie otwieranie.....

oknolaz.JPG