jolcik 25.03.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Czy robił ktoś z Was lub ma zamiar zrobić lekki strop piętra z pianki poliuretanowej ( metodą natryskową)? Tak, my robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 26.03.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Okna kolor winchester z Okno Plast. Bardzo się podoba, a szczególnie kolor stolarki okiennej:p mogę wiedzieć co to za firma i kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 26.03.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A jaki to jest koszt i czy jesteście zadowoleni?Którą piankę wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.03.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jesteśmy na etapie wyboru okien oraz firmy, stąd moje pytanie, czy mogłabym się dowiedzieć ile płaciliście Państwo za okna, z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.03.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Pytanie kompletnie nie na miejscu.Przeciez to zależy jakie okna? .To tak jakbyś zapytał ile płaciliście za swój samochód bo jestem na etapie wybierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.03.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Fajna Kobieto, uważam, że pytanie na miejscu i sensowne. Oczywiście, że wiele czynników ma wpływ na koszt, chciałam tylko poznać widełki cenowe. I wystarczyło napisać, że kilkanaście stron wcześniej już o tym pisałaś i nie chcesz się powtarzać Dziękuję za pomoc;) A my za okna firmy M&S pakiet trzyszybowy zaplacilismy 23tys.W tej samej firmie zamawialismy rowniez rolety i brame garazowa wiec podobno to jest cena za pakiet wiec z rabatem.Z okien na klatce schodowej w ogole zrezygnowalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 27.03.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Aniu, to jesteśmy na tym samym etapie Jak coś, to dzwoń. Rozeznanie na naszym terenie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 28.03.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Aniu, to jesteśmy na tym samym etapie Jak coś, to dzwoń. Rozeznanie na naszym terenie mam Ok, dzięki serdeczne, na pewno się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 28.03.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Widełki cenowe mają dość duży rozrzut ponieważ wybór też jest bardzo duży także możesz kupić i za 10 tys. i za 100 tys. W zasadzie moim zdaniem możesz kupić naprawdę porządne okna za ok. 15-20 tys. zł. Oczywiście nie będą to okna super pasywne ale będą ok. Fajna Kobieto, uważam, że pytanie na miejscu i sensowne. Oczywiście, że wiele czynników ma wpływ na koszt, chciałam tylko poznać widełki cenowe. I wystarczyło napisać, że kilkanaście stron wcześniej już o tym pisałaś i nie chcesz się powtarzać Dziękuję za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 28.03.2014 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Widełki cenowe mają dość duży rozrzut ponieważ wybór też jest bardzo duży także możesz kupić i za 10 tys. i za 100 tys. W zasadzie moim zdaniem możesz kupić naprawdę porządne okna za ok. 15-20 tys. zł. Oczywiście nie będą to okna super pasywne ale będą ok. Popieram!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 28.03.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Cena zależy także jakie zmiany zostały wykonane w projekcie, szczególnie w kwestii okien. Chyba jest niewiele domów, które zostały wybudowane bez zmian. Nam wstępnie wyceniono na 30 tys. z montażem, bez rolet. Oknoplast Platinum Evolution 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 28.03.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Mam pytanie do tych, którzy budowali z Ytong, ile wyszło Wam bloczków 24 i 11,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 30.03.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Czy ktoś z Was ma może kominek z wkładem Brunner lub cały zestaw kominkowy tej firmy? Interesują mnie opinie na ich temat i informacje jak sprawdzają się te wkłady w normalnym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 31.03.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jeszcze jedno pytanie jaki robiliście rozmiar drzwi wejściowych 90x210 czy 100x210? Setki wyglądają na ogromne i pewnie będą strasznie ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcik 31.03.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 A jaki to jest koszt i czy jesteście zadowoleni? Którą piankę wybraliście? Pianka DEMILEC Selection 500 (otwarto-komórkowa). Koszt oczywiście będzie zależał od grubości aplikacji. W każdym razie jeśli już, to wg. mnie tyle, aby pokryć drewniane jętki. Dodatkowo robiłem na strychu dookoła (na murłaty) i przechodzące ściany nośne w celu zamknięcia mostków termicznych. Łączny koszt to ok. 15.500,- . Zadowolony bardzo. Jedna z lepszych decyzji ... ale pewnie każdy ma swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daisy28 31.03.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam Po latach....tak na prawdę nasza budowa zaczęła się 3 lata temu - w międzyczasie rodzinka nam się powiększyła o jeszcze jedno dziecię zatem dom będzie zagospodarowany i zaludniony odpowiednio...ale do rzeczy właśnie jesteśmy na etapie okien - nam wycenili na 19 tysięcy (firma OknoPlus - ACtivPlus)ale dokonaliśmy wielu zmian - chcemy jeszcze zrobić wycenę w kilku firmach dla porównania.Mamy oczywiście problem z oknami na górze w łazienkach - gdyż według pana z firmy - nie da się zrobić tych okien otwieranych (głównie chodzi o mycie...raz w roku ) tylko jako uchylne do dołu - a to ogranicza jednak - pamiętam że Tu na forum był ten temat poruszany- bardzo proszę o przypomnienie lub ewentualne info jak sprawę rozwiązaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 31.03.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 My też wybraliśmy oknoplusa i w łazienka będą normalne okna uchylno/rozwieralne. Też mieliśmy o to obawy ale stwierdzili, że nie ma problemu ani z wielkością ani z gwarancją. Zobaczymy w praniu. Witam Po latach....tak na prawdę nasza budowa zaczęła się 3 lata temu - w międzyczasie rodzinka nam się powiększyła o jeszcze jedno dziecię zatem dom będzie zagospodarowany i zaludniony odpowiednio...ale do rzeczy właśnie jesteśmy na etapie okien - nam wycenili na 19 tysięcy (firma OknoPlus - ACtivPlus)ale dokonaliśmy wielu zmian - chcemy jeszcze zrobić wycenę w kilku firmach dla porównania.Mamy oczywiście problem z oknami na górze w łazienkach - gdyż według pana z firmy - nie da się zrobić tych okien otwieranych (głównie chodzi o mycie...raz w roku ) tylko jako uchylne do dołu - a to ogranicza jednak - pamiętam że Tu na forum był ten temat poruszany- bardzo proszę o przypomnienie lub ewentualne info jak sprawę rozwiązaliście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daisy28 01.04.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 jacek.kato - dziękuję za odpowiedź - a jaki kolor jeśli można wiedzieć macie?Bo ja na razie wstępnie wybrałam orzech ale zastanawiam się czy nie wybrać tych bardziej antracytowo-czarnych (fachowej nazwy nie pamiętam)Pisałeś ile zapłaciliście? Jakoś mam zaufanie do tej firmy bo wiem że można zapłacić mniej ale.....mieszkamy w strefie gdzie samoloty latają i trasa szybkiego ruchu też jest więc zależy nam aby w domu było w miarę cicho (pomijając oczywiście zabawy dzieci ) J \eśli chodzi o te okna na górze gdzieś w sieci znalazłam taki układ okna - który bardzo mi się podoba - ale sądzę że okna w łazience trzeba by powiększyć/poszerzyć by uzyskać takie otwieranie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 01.04.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Daisy, pokaż domek Bo Twojej kasjopei nie kojarzę. Jakie zmieny wprowadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 01.04.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 U mnie tez okna uchylne i otwierane.Poczatkowo tez myśleliśmy ze tylko uchylne ale doszliśmy juz do tego jak sie otwierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts