Juster 03.04.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 a propos parapetów.. w kuchni ich nie położyliśmy - zastąpi je duzy blat ?? nie rozumiem jak to podcinać bloczki? przecież na podłodze jest wylewka? oczywiście ze nie bedzie tam parapetów (??) tylko podłoga. podłogi wyjdzie nam 2 cm wysokości więc akurat zmieści się pod mechanizmem suwania drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 03.04.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 a propos parapetów.. w kuchni ich nie położyliśmy - zastąpi je duzy blatT I to jest chyba w tej kuchni najlepsze rozwiązanie też tak robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 03.04.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 tak zdecydowana wiekszosc chyba tak robi T I to jest chyba w tej kuchni najlepsze rozwiązanie też tak robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 03.04.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 ?? nie rozumiem jak to podcinać bloczki? przecież na podłodze jest wylewka? oczywiście ze nie bedzie tam parapetów (??) tylko podłoga. podłogi wyjdzie nam 2 cm wysokości więc akurat zmieści się pod mechanizmem suwania drzwi Podnosiliśmi dom wyżej od gruntu niż w projekcie i teraz ściana z bloczków wyszła trochę za wysoko dlatego, żeby nie było problemów z położeniem parkietu zwłaszcza przy oknie przesuwnym trzeba było podciąć o te kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 03.04.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 hmm my te podnosiliśmy dom ale wszystko już nad tym podniesieniem idzie zgodnie z projektem, dalej nie rozumiem Podnosiliśmi dom wyżej od gruntu niż w projekcie i teraz ściana z bloczków wyszła trochę za wysoko dlatego, żeby nie było problemów z położeniem parkietu zwłaszcza przy oknie przesuwnym trzeba było podciąć o te kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 03.04.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 hmm my te podnosiliśmy dom ale wszystko już nad tym podniesieniem idzie zgodnie z projektem, dalej nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daisy28 04.04.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam.Zapomniałam o obiecanych fotkach - mam jedno bo aparat zastrajkował....no dobra moja wina bo nie naładowałam bateryjki - zapomniałam także że zrobiliśmy sobie prowizoryczny zarys tarasu- mieliśmy trochę gruzu z innej budowy i tam to mój mąż naskładował,z drugiej strony zastanawiam się jak to możliwe że my tego tarasu nie zrobiliśmy wcześniej na etapie wylewania fundamentów lub następnego poziomu?No nic teraz będziemy się sami musieli nad tym pomęczyć,jeśli chcemy choć trochę korzystać z takiego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 04.04.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Długo by tłumaczyć teraz najważniejsze, że dziś wstawili okna i wreszcie po domu nie hula wiatr Dwuosobowa ekipa uwinęła się w niecałe 7 godzin łącznie z czasem na wniesienie wszystkiego do środka Dla mnie szok hmm my te podnosiliśmy dom ale wszystko już nad tym podniesieniem idzie zgodnie z projektem, dalej nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.04.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 U nas tez podniesiony o jeden bloczek i poszerzony o metr budynek ale nie było żadnych komplikacji z tym związanych.Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.04.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 T I to jest chyba w tej kuchni najlepsze rozwiązanie też tak robimy. Zdecydowanie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 06.04.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam,zakupiłem projekt, jest obecnie w adaptacji no i PnB. Planuję zacząć budowę przyszłą wiosną, dlatego działam powoli, ale poszukuje już ekipy budowlanej.Czy ktoś może polecić swoją ekipę? Okolice Warszawy. Zależy mi na jednej firmie, która zrobi wszystko od A do Z.projekt jest nie jest trudny do zrealizowania, ale jak pokazuje historia wątku, to błędy są dość częste i wolałbym ekipę, która już podobny projekt realizowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 06.04.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 gratulacje, kolejny etap zakończony Długo by tłumaczyć teraz najważniejsze, że dziś wstawili okna i wreszcie po domu nie hula wiatr Dwuosobowa ekipa uwinęła się w niecałe 7 godzin łącznie z czasem na wniesienie wszystkiego do środka Dla mnie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 06.04.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 yyyy no i prośba o foteczke, bo nie wiem jakie kolory macie tych okien? gratulacje, kolejny etap zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.kato 08.04.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 yyyy no i prośba o foteczke, bo nie wiem jakie kolory macie tych okien? Postaram się jutro coś wrzucić. My po wielorodzinnych dyskusjach wybraliśmy nieśmiertelny złoty dąb. Chcieliśmy wybrać antracyt ale niestety nasz MPZP wywrócił nam kolor dach, a co za tym idzie również dachówech. Mimo wszystko wydaje mi się, że jest ok, a najważniejsze, że dom już jest zamknięty Mam jeszcze pytanie do osób, które wybrały w naszym projekcie ogrzewanie gazowe, jaki wybraliście kocioł i przede wszystkim o jakiej mocy? Nam jedni doradzają 14 a drudzy 20. Ponoć przy porządnym ociepleniu (20 cm styro na ceramikę 25 cm, ocieplenie podłogi ok 30 cm, porządne ocieplenie stropu i dachu oraz ciepłe okna) taka 20 może być przewymiarowana i tylko generować dodatkowe koszty. Bardzo proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.04.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 oj ja niestety nie pamiętam kotła.. wiem że buderus ale moc..? za ok msc będą go montować wiec jak nie będzie za późno to napisze Postaram się jutro coś wrzucić. My po wielorodzinnych dyskusjach wybraliśmy nieśmiertelny złoty dąb. Chcieliśmy wybrać antracyt ale niestety nasz MPZP wywrócił nam kolor dach, a co za tym idzie również dachówech. Mimo wszystko wydaje mi się, że jest ok, a najważniejsze, że dom już jest zamknięty Mam jeszcze pytanie do osób, które wybrały w naszym projekcie ogrzewanie gazowe, jaki wybraliście kocioł i przede wszystkim o jakiej mocy? Nam jedni doradzają 14 a drudzy 20. Ponoć przy porządnym ociepleniu (20 cm styro na ceramikę 25 cm, ocieplenie podłogi ok 30 cm, porządne ocieplenie stropu i dachu oraz ciepłe okna) taka 20 może być przewymiarowana i tylko generować dodatkowe koszty. Bardzo proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.04.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 U nas Viessmann ale jaki model nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 11.04.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 My ostatecznie zdecydowaliśmy się na pompę ciepła. Firma, która będzie ką zakładała wyliczyła na 22 kw ale bez grzałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 12.04.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 My ostatecznie zdecydowaliśmy się na pompę ciepła. Firma, która będzie ką zakładała wyliczyła na 22 kw ale bez grzałek. Tak dużo ? Nam dwie firmy wyliczyły na 10 kw pompę ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 13.04.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Na początku też nam podawali 10-12-15 kw, żeby oferta była atrakcyjna cenowo. Ale jak przyszło co do czego to zwiększała się pompa i co za tym idzie cena. Tu dają gwarancję, ze przy -30 ta pompa da radę. Poza tym mamy dużo dużych okien i dom powiększony, a to też chyba w tym ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 13.04.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Na początku też nam podawali 10-12-15 kw, żeby oferta była atrakcyjna cenowo. Ale jak przyszło co do czego to zwiększała się pompa i co za tym idzie cena. Tu dają gwarancję, ze przy -30 ta pompa da radę. Poza tym mamy dużo dużych okien i dom powiększony, a to też chyba w tym ma znaczenie. No właśnie ja się nie znam, dlatego pytam i uważam takie forum za pomocne ) my nie powiększalismy domu ale i tak patrząc na różnice kw to jest spora. Musimy to jeszcze dobrze przeanalizować . Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts