Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pytanie o malowanie

rozważamy zakup pistoletu do malowania, ma ktoś jakieś doświadczenia w temacie? rodzina straszy, że grunt może być za gęsty dla urządzenia i skończy się i tak na ręcznym malowaniu.

Jeśli ktoś używał jakiegoś tego typu urządzenia napiszcie jakie to było i jakich gruntów/podkładów/farb używał.

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie właśnie powoli rusza malowanie pierwszych pomieszczeń pistoletem.Zaczynamy od garażu.:DTylko po co specjalnie kupujecie pistolet? No chyba ze sami malujecie to rozumiem.Wiem tylko ze jedyny minus to ze niektóre farby są mniej wydajne kiedy sie maluje z pistoletu.Np Benjamin moore czy Para.

KasjoKasiu, kuchnia sliczna, tylko nie moge jakoś się w niej odnaleźć. Możesz zrobić zdjęcie z perspektywy np. jadalni?

Juster, to ostateczna wersja? :)

Hej, nie jest to wersja ostateczna.. tzn jeśli chodzi o rozstawienie sprzętów to tak.. tylko jeszcze zmywarka bedzie POD piekarnikiem a nad nim mikrofala a i jeszcze ten zlew narożny będzie w takiej ściętej szafce.. reszta tak jak jest.. kolorystyka napewno inna :) tak wrzuciłam by Was podraznic.. :) a dokłądniej zachęcić do wrzucania swoich pomysłów, inspiracji :) miłego weekendu

Czy ja dobrze rozumiem ,planujesz zmywarkę piekarnik i mikrofalówke w jednym słupku? Nie będzie za wysoko wypadała mikrofalówka? :oJa mam teraz piekarnik i mikrofalówke jedno pod drugim i powiem szczerze ze gdyby pod piekarnikiem miała byc jeszcze zmywarka to na pewno bym nie sięgnęła do mikrofalówki;) Edytowane przez fajna kobieta

KasjoKasia czy możesz mi powiedziec co to za kamień macie przy wejsciu? I czy przy oknach macie deske czy imitacje deski?

Przy wejściu jak i na parterze w domu mamy gres Edimax Ceramiche Quartz design silver... Z tym ze przy wejściu został on przez nas pocięty na węższe paski.....Desek na elewacji jeszcze niestety nie mamy ....:(

Dziekuje bardzo, a gdzie dostaliscie taki gres? Bo to raczej Polski nie jest bo dr.google nic nie znajduje ;(

Przy wejściu jak i na parterze w domu mamy gres Edimax Ceramiche Quartz design silver... Z tym ze przy wejściu został on przez nas pocięty na węższe paski.....Desek na elewacji jeszcze niestety nie mamy ....:(

to zalezy na jakiej wysokosci masz piekarnik.. zmywarka bedzie do wys max 92 cm tuż nad nią piekarnik na takiej standardowej wysokosci i nad nim mikrofala :) bedize ok

Czy ja dobrze rozumiem ,planujesz zmywarkę piekarnik i mikrofalówke w jednym słupku? Nie będzie za wysoko wypadała mikrofalówka? :oJa mam teraz piekarnik i mikrofalówke jedno pod drugim i powiem szczerze ze gdyby pod piekarnikiem miała byc jeszcze zmywarka to na pewno bym nie sięgnęła do mikrofalówki;)

to zalezy na jakiej wysokosci masz piekarnik.. zmywarka bedzie do wys max 92 cm tuż nad nią piekarnik na takiej standardowej wysokosci i nad nim mikrofala :) bedize ok

Wg mnie będzie za wysoko...ja mam kuchenkę nad piekarnikiem i dwoma szufladami ...zaczyna się na wysokości 135 cm i nie jest to wygodne..mam problem z wyjjeciem talerza z zupa...a u Ciebie będzie jeszcze wyżej...No chyba ze będziesz drabinki czy stołka używać za każdym razem...

u mnie obecnie piekarnik zaczyna się na wysokości blatu czyli zmywarka pod nim by się spokojnie zmieściła, nad piekarnikiem jest mikrofala i nie narzekam. Oczywiście wyjęcie pełnego po brzegi talerza zupy graniczy z cudem ale ogólne nie jest. wzrostu mam niecałe 170cm. Dla mamy (150cm) już jest za wysoko.