Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ślicznie macie! Gratulacje takiego etapu.

Mnie bardzo sie podobaja Twoje sanitariaty. Czy możesz zdradzic model i firme?

Pozdrawiam :)

Nasza sypialnia z łazienką...[ATTACH=CONFIG]259554[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]259555[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]259557[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]259560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]259561[/ATTACH]

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doczekałam sie w końcu barierek na tarasie.

Domek powoli przybiera właściwe szaty :)

Dawno nie tu nie było z racji zakończonej już dość dawno budowy i urządzania ale widzę że mój pomysł z boniami i szarym kolorem elewacji przypadł do gustu także inny Forumowiczom.

Cieszę się i Pozdrawiam wszystkich budujących

Trudna sprawa, ja mam duże na górze (nad wieńcem) i małe na dole (pod wieńcem) ale gdybym miał wybór nie rezygnowałbym z górnego. Pewnie jednak można ten brak częściowo zrekompensować oświetleniem.

Nie musi być otwierane, może choć luksfery lub jakiekolwiek inne naświetle.

Edytowane przez Yesko

Mleczna czy nie mleczna to zawsze dodatkowe szkło do mycia.:DDla mnie w ogóle okna w tym miejscu są niepotrzebne.W latach 70-80 sie tak projektowalo (okna na klatce schodowej) teraz kiedy jest tak ogromny wybór pięknych lamp kinkietów itp doswietlen uważam ze można pograć światłem w tym miejscu.Wyjdzie na pewno ciekawiej :yes:

Dla mnie bezcenne są te okna i już jesteśmy po pierwszym myciu. Tragedii nie było.

DSC_0777.jpg

DSC_0038.jpg

Czy ktoś zlikwidował okno na klatce schodowej? Muszę podjąć decyzję do poniedziałku, a boję się, że po likwidacji będzie za ciemno:confused:. Dzięki za podpowiedzi:)
Edytowane przez freckle

U Ciebie faktycznie wygląda to super, bo pomyślałaś wcześniej co i jak:yes: natomiast ja w ogóle nie zwróciłam na to okno uwagi przy zmianach w projekcie:bash:, w związku z czym nie miałam pola manewru, a usytuowanie tego okna przez projektantów w ogóle jest nieprzemyślane, tzn. mnie taki układ nie pasuje, więc za karę, że jest za wysoko i niesymetrycznie, zostanie zamurowane:D

Dla mnie bezcenne są te okna i już jesteśmy po pierwszym myciu. Tragedii nie było.

[ATTACH=CONFIG]261074[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]261117[/ATTACH]

A teraz coś podsumowujące wszelkie dyskusje na przeróżne tematy na forum:lol2: (znalazłam ten opis w dzienniku acici, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że cytuję:) )

cytat za: budulec1

Ilu forumowiczów potrzeba, żeby zmienić żarówkę?

1 - aby zmienić żarówkę i napisać że żarówka została zmieniona

14 - którzy podzielą się podobnymi doświadczeniami przy zmienianiu żarówki i napiszą o tym jak inaczej można było to zrobić

7 - którzy ostrzegą o niebezpieczeństwach grożących przy zmianie żarówki

1 - którzy przeniesie temat do działu „Oświetlenie”

2 - którzy zaczną się kłócić i przeniosą to do działu „Elektryka”

7 - którzy wytkną błędy gramatyczne/ortograficzne w postach na temat wymiany żarówki

5 - którzy pojadą tym co wytykali błędy

3 - którzy poprawią te błędy

6 - którzy będą się kłócić czy pisze się „żarówka” czy „rzarówka” i 6 którzy powiedzą im że są głupi

2 - profesjonalnych elektryków którzy poinformują wszytskich że mówi się „lampa”

15 - wszechwiedzących którzy twierdzą że siedzieli w tym temacie i mówi się „żarówka”

19 - którzy napiszą że to forum nie jest o żarówkach i powinno się to przenieść do forum o żarówkach

11 - którzy obronią temat mówiąc że wszyscy uzywają żarówek więc temat pasuje

36 - którzy będą debatować która metoda zmieniania żarówek jest lepsza, gdzie kupić żarówki, jakiej marki i które są wadliwe

7 - którzy podeślą linki gdzie można zobaczyć różne przykłady żarówek

4 - którzy napiszą że te linki nie działają i podeślą nowe

13 - którzy zacytują kilkanaście postów pod cytatami pisząc: „Ja też” /

„Zgadzam się”

5 - którzy napiszą że odchodzą z forum bo nie mogą dłużej znieść kontrowersji wokół żarówek

4 - którzy napiszą że „BYŁO!”

13 - którzy napiszą żeby „szukać” zanim napisze się kolejne pytania o żarówki

1 - który zrobi mały hijack i zapyta się jak wymienić klakson

u nas tymczasem glazurnik działa (zdjęcia z weekendu, wczoraj zapomniałam aparatu)

DSC04403.JPGłazienka przy sypialni

DSC04404.jpgłazienka dziecinna

mamy już zagruntowane ściany i posadzki, pomalowane podkładem ściany, a sufity już na gotowo :) jak tylko glazurnik skończy wkraczamy do akcji z kolorami na ściany, później podłogi, kuchnia i przeprowadzka

dorobiłam się także kwietnika ;) i czekamy na pierwsze zbiory posadzonych wiosną borówek

DSC04414.jpg DSC04415.jpg