Juster 30.05.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Piękna.. wyglada dokłądnie jak nasza jaki macie pomysł na balustrady? bo my chyba szklane Rzeczywiście pogoda odpukać dopisuje i prace idą pełną parą Obecnie jesteśmy w połowie tynków, potem tylko wylewki z podłogówką i schniemy Na zachętę dla zastanawiających się nad tym projektem nasza Kasjo To zdjęcia sprzed dwóch miesięcy, teraz wszystko już zarośnięte [ATTACH=CONFIG]262509[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]262510[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 02.06.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja pytam ponownie: ile jest metrów elewacji i ocieplenia? Czy ma może ktoś podbitkę blaszaną? Albo doświadczenia z nią związane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 02.06.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 u nas 306m2 elewacji + kominy i podmurówka (około 35m2) do poziomu 0, nasz dom jest poszerzony o metr w części garażu, kotłowni i biura. Z podbitką nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 02.06.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Dziękuje za informację, my także mamy poszerzony o metr, więc nie będę musiała korygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 11.06.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 A jak kiedyś pisałam ze poszerzalismy o metr to wszyscy byli zdziwieni.Posypal sie grad krytyki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 12.06.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Kilka osób pomieszkało i zobaczyło że w garażu jest ciasno. I teraz siedzą cicho, bo co mają zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 13.06.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Decyzja w spr. pozwolenia na użytkowanie - wydaje się ją po obowiązkowej kontroli (art. 59, 59a P. budowlanego). Jeżeli mam niezgodność obiektu z projektem budowlanym (np wysokość, długość, szerokość) i otrzymałem taką decyzję to mogę triumfować, inaczej to chyba trochę przedwczesne. Być może te kontrole wyglądają różnie u różnych powiatowych inspektorów nadzoru budowlanego. Są też budynki zamieszkiwane całymi latami bez takiej decyzji, tylko opłaty za media mogą być wtedy wyższe. Nie chcę się wymądrzać ale jak się trafi na służbistę ... lepiej nie trafić.Ja mam to jeszcze przed sobą, zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 14.06.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Ale o co chodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.06.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Sie tez zastanawiałam ale wolałam nie pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 15.06.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Moim zdaniem, Yesko miał na myśli to, że garaż został powiększony po otrzymaniu pozwolenia i WZ i że w takim przypadku można mieć problem z odbiorem budynku, tzn. co innego w papierach, co innego w rzeczywistości. Chociaż według mnie, to takie sprawy każdy załatwiał tak jak powinno być Edytowane 15 Czerwca 2014 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 16.06.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Czyli się jednak wymądrzyłem ...sorry ale tak, chodzi o to, że gdy wybudujemy inaczej niż w projekcie to przy tz. odbiorze budynku mogą być kłopoty ja też mam jakieś zmiany i jak to będzie z tym u mnie to się okaże. Pewne zmiany są traktowane jako nieistotne a inne tak ale więcej się nie wymądrzam , niech napisze ktoś kto ma odbiór za sobą i uzyskał ww decyzję pozwolenia na użytkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.06.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Są zmiany które trzeba zgłosić przed adaptacja projektu sa to zmiany konstrukcyjne budynku a sa zmiany nieistotne dla bryły budynku i tych nie ma konieczności zgłaszania.Trzeba wziąć tez pod uwagę to ze architekt policzy nas za każda najmniejsza zmianę wiec lepiej sie dwa razy zastanowić czy jest sens o wszystkich zmianach informować ?Poszerzenie budynku jest znacząca zmiana konstrukcyjną i takowa trzeba zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 16.06.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Ja tym razem pytam o dach. Jaka jest jego powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 16.06.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Ja tym razem pytam o dach. Jaka jest jego powierzchnia? ok 300m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 17.06.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Myszka- 84 jesteś niezawodna!!!!. Wielkie dzięki. Po wybudowaniu domu zapraszam na kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 20.06.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 u nas juz fugują garaz i kotłownie.. i w ten weekend przyjada pierwsze płytki łazienkowe... każda łazienka będzie totalnie inna Duzy fun mielismy przy wyborze płytek drewno do salonu też juz wybrane, czas sie decydować na kuchnie u nas tymczasem glazurnik działa (zdjęcia z weekendu, wczoraj zapomniałam aparatu) [ATTACH=CONFIG]262511[/ATTACH]łazienka przy sypialni [ATTACH=CONFIG]262512[/ATTACH]łazienka dziecinna mamy już zagruntowane ściany i posadzki, pomalowane podkładem ściany, a sufity już na gotowo jak tylko glazurnik skończy wkraczamy do akcji z kolorami na ściany, później podłogi, kuchnia i przeprowadzka dorobiłam się także kwietnika i czekamy na pierwsze zbiory posadzonych wiosną borówek [ATTACH=CONFIG]262513[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]262514[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 22.06.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Big prosba! Czy możecie pokazac jak wyszły Wam wyjścia na strych - schody strychowe- po zamknieciu klapy??? U mnie jest tak brzydko że szok. Wydaje mi sie że "fachowiec" odwalił totalną fuszere. Mam go na budowie tylko do piątku wiec jeżeli możecie wrzucic zdjecia zebym mogla mój porówna bede wdzieczna bo jak juz pójdzie z budowy to pewnie ślad po nim zaginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.06.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 na str 101 jest wejście na strych.. gdzieś na kolejnych stronach jest juz pomalowane - wyszło bardzo ladnie Big prosba! Czy możecie pokazac jak wyszły Wam wyjścia na strych - schody strychowe- po zamknieciu klapy??? U mnie jest tak brzydko że szok. Wydaje mi sie że "fachowiec" odwalił totalną fuszere. Mam go na budowie tylko do piątku wiec jeżeli możecie wrzucic zdjecia zebym mogla mój porówna bede wdzieczna bo jak juz pójdzie z budowy to pewnie ślad po nim zaginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka_84 23.06.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 u nas wyłaz jest mocno widoczny co mnie drażni, musimy pomyśleć jak go nieco zatuszować, ta szpara wokoło jest strasznie denerwująca. i jeszcze krótka relacja z pozostałych pomieszczeń łazienka na parterze (chyba jej jeszcze tu nie pokazywałam, oczywiście wymaga jeszcze ukrycia rury i malowania) pokoik dziecinny nr 1 (na razie pełni rolę naszej sypialni póki nie kupimy wykładziny dla nas) pokoik dziecinny nr 2 (tymczasowo wspólny dziewczyn) trzeciego dziecinnego nie ruszyliśmy jeszcze wcale (póki co nie ma takiej potrzeby) i nasza kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.06.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 oj no rzeczywiście nie wygląda to dobrze.. nasz znalazł gdzies w necie listwy maskujące i je ładnie zamontował.. poszukajcie. u nas wyłaz jest mocno widoczny co mnie drażni, musimy pomyśleć jak go nieco zatuszować, ta szpara wokoło jest strasznie denerwująca. [ATTACH=CONFIG]266861[/ATTACH] i jeszcze krótka relacja z pozostałych pomieszczeń [ATTACH=CONFIG]266862[/ATTACH] łazienka na parterze (chyba jej jeszcze tu nie pokazywałam, oczywiście wymaga jeszcze ukrycia rury i malowania) [ATTACH=CONFIG]266863[/ATTACH]pokoik dziecinny nr 1 (na razie pełni rolę naszej sypialni póki nie kupimy wykładziny dla nas) [ATTACH=CONFIG]266864[/ATTACH]pokoik dziecinny nr 2 (tymczasowo wspólny dziewczyn) trzeciego dziecinnego nie ruszyliśmy jeszcze wcale (póki co nie ma takiej potrzeby) [ATTACH=CONFIG]266865[/ATTACH] i nasza kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts