Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jeszcze jedno mam pytanie - jak u Was przedstawiały się kosztorysy okien i dachu?

My w dniu dzisiejszym dostaliśmy wycenę dachu (bez więźby bo to robi inna firma) i się okazało że z robocizną to wychodzi 64k zł? Braliśmy pod uwagę dachówkę MEYER HOLSEN albo CREATON i rynny Tytan-Cynk

A jeszcze jedno mam pytanie - jak u Was przedstawiały się kosztorysy okien i dachu?

My w dniu dzisiejszym dostaliśmy wycenę dachu (bez więźby bo to robi inna firma) i się okazało że z robocizną to wychodzi 64k zł? Braliśmy pod uwagę dachówkę MEYER HOLSEN albo CREATON i rynny Tytan-Cynk

Za okna zapłaciliśmy 29 tys. (trzyszybowe, ze szprosami, kolor złoty dąb - obustronnie), dach jakoś podobnie (dachówka ceramiczna Creatona)

My za okna 34 tys, ale były zmiany w projekcie Oknoplast winchester, 3 szybowe, zawiasy invisso, full kolor w drzwiach balkonowych, klamki po środku okna. Dach właśnie robimy, ale mamy kąt 30% , poszerzony o metr garaż i gabinet, a więc: dachówka karpiówka klassik Creaton- 20 tys, drewno na dach i strop- 16 tyś, deski -4 tys, łaty- 4 tys. rynny Lindab- nie wiem jaka cena. Robocizna za dach, ułożenie belek stropowych, ocieplenie ścian i stropu pod bocznymi daszkami- 34 tys.

Pomocy...

możecie polecić jakieś adresy sprawdzonych fachowców od mebli kuchennych oraz namiar na punkt z podłogami drewnianymi... oferty które do nas spływaja są jakieś masakrycznie drogie.. (z Bartyckiej narazie ;/)

z góry śliczne dzieki:wiggle:

Jak dostaniesz cos ciekawego daj proszę znać - też będziemy szukać :)

Witam,

Poszukuję osób, które będą na tyle życzliwe żeby pokazać nam w rzeczywistości już powstały budynek zgodny z projektem Kasjopea 3. Najchętniej niedaleko Warszawy.

Z góry dziękujemy za pomoc i wsparcie.

Pozdrawiam

Kamil

ja chętnie pokażę domek, zmian praktycznie nie robiliśmy, ale moja lokalizacja nie jest blisko wa-wy (konin Wielkopolska)

Nie pamiętam jaka mam wersję, na pewno bez pokoju za garażem, ale tez ta większą kuchnią.

Jeśli będą chętni, to odgrzebie wersję naszego projektu.

Obecnie jesteśmy na etapie meblowania, za 2 tyg sie wprowadzamy