Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem, że mało :) I cieszy mnie to :)

No dobra, zmiany sa następujące: Drzwi zamiast okna do kotlowni oraz zmiana w kominie, że przechodzi ciut inaczej przez łazienkę na dole, w sensie, że jest jakos przesunięty delikatnie. Nie umiem tego wytłumaczyć ;)

Moim zdaniem, ten projekt nie wymaga jakichs specjalnych zmian. Jest dośc dobrze przemyślany. Ale tom oja prywatna opinia.

dziękuje, z Kielc to jednak za daleko.. my chcemy barwioną podłogę więc próbki trzeba by ogladać.. także jeśłi ktoś ma dobry namiar w Wwie to sie przypominam z uprzejmą prośbą :)

i jeszcze na meble kuchenne namiar też chetnie poprosze :)

Jeżeli to jeszcze potrzebne to u mnie robili z firmy "Krzywe Koło" z Kielc, z ul. Prostej. Podłogi są ok. Nie wiem czy zrobią w Warszawie ale można zapytać.

u nas tez zmian niewiele.. projekt nam podpasował.

- wydłużylismy garaz o metr,

- drobne zmiany w schowku pod schodami/ kotłowni i małej łazience.. ale drobne - tj przesuniecie ścianki itp

- słupek w oknie narożnym

- chyba likwidacja jednego okna w pokoju goscinnym za salonem,

- zastapienie okna w kotłowni luksferai i umieszczenie 2 identycznych w garazu,

- na górze to likwidacja loggii i delikatne powiekszenie gabinetu i garderoby kosztem korytarza.

i chyba tyle :)

To faktycznie można powiedziec ze bez zadnych zmian.:pU nas zmiany istotne. Generalnie ten projekt był baza do stworzenia czegoś zupełnie innego. :yes:

Witam

Obecnie jesteśmy po pierwszych wycenach tynków oraz hydrauliki.

Czy cena 25 zł za metr2 z materiałem oraz robocizną za tynki to cena przystępna?

Hydraulika: kotłownia - piec na paliwo stałe, podłogówka góra i dół, podłączenie wody - koszt z materiałem i robocizną 52 tys.

Co sądzicie o tych wycenach?

Trochę się przeraziłam tą hydrauliką :eek:

A jak jest u Was?

Jaki koszt może mnie czekac przy elewacji?????

Witam

Obecnie jesteśmy po pierwszych wycenach tynków oraz hydrauliki.

Czy cena 25 zł za metr2 z materiałem oraz robocizną za tynki to cena przystępna?

Hydraulika: kotłownia - piec na paliwo stałe, podłogówka góra i dół, podłączenie wody - koszt z materiałem i robocizną 52 tys.

Co sądzicie o tych wycenach?

Trochę się przeraziłam tą hydrauliką :eek:

A jak jest u Was?

Jaki koszt może mnie czekac przy elewacji?????

Wszystko uzależnione z jakich materiałów. A sama robocizna hydraulika?