Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej

czy moglibyście pochwalić się swoimi barierkami na balkonach ? ;)

właśnie wybieram i skłaniam się ku metalowym w kolorze czarnym i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało , wszędzie są ze stali nierdzewnej

u nas ciemny brąz i blacha ocynkowana, pod kolor dachu

IMG_20140814_172445.jpg

Jeśli chcesz jutro mogę wrzucić lepszą jakość (te robione tel w trakcie montażu jak widać)

dobry temat.. :)

te balkonowe okna przeważnie są jak zauważyłam w pokojach dziecięcych - tak jest i u nas.. wiec barierki musiałby być w pionie i raczej dość gęsto, też myślimy o szybie - droga to impreza?? jak z utrzymaniem ich w czystosci?

Przy okazji.. montował ktoś u siebie w kuchni w zlewie młynek na resztki.. ja planowałam ale:

- ponoć w niemczech juz jest to zabronione i pewnie niebawem dojdzi eto do nas

- jest kolizja z koszem na śmieci pod blatem ;(

hej

czy moglibyście pochwalić się swoimi barierkami na balkonach ? ;)

właśnie wybieram i skłaniam się ku metalowym w kolorze czarnym i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało , wszędzie są ze stali nierdzewnej

dobry temat.. :)

te balkonowe okna przeważnie są jak zauważyłam w pokojach dziecięcych - tak jest i u nas.. wiec barierki musiałby być w pionie i raczej dość gęsto, też myślimy o szybie - droga to impreza?? jak z utrzymaniem ich w czystosci?

Przy okazji.. montował ktoś u siebie w kuchni w zlewie młynek na resztki.. ja planowałam ale:

- ponoć w niemczech juz jest to zabronione i pewnie niebawem dojdzi eto do nas

- jest kolizja z koszem na śmieci pod blatem ;(

ze względu na dzieci w planie były pionowe barierki, ale padło na blachę perforowaną w ramie, w pewnym momencie był pomysł szyby ale to prawie jakby tam ściana była a nie balkon. Chciałam balkon ze względu na możliwości wpuszczenia dużej ilości świeżego powietrza więc szyba odpadła. Za to będzie szyba oddzielająca schody od salonu.

Młyn miałam w poprzednim domu, miałam go pierwotnie zabrać ale się rozmyśliłam, obierek w tym mielić nie ma sensu tzn. bardzo dużo wody przy tym trzeba lać żeby te zmielone rzeczy spłynęły a nie osiadły w rurach. Resztki u nas zjada pies. Do resztek mięsa typu ścinki z kurczaka to się nie nadaje bo włókna się przyklejają w różnych mało dostępnych miejscach i później śmierdzi a chemii żadnej do tego lać nie można (czyści się kostkami lodu z sokiem z cytryny wyłącznie). W efekcie był bardzo mało używana a zabierał w sumie dużo miejsca w szafce. Pod nim mieścił się tylko płytki koszyczek ze ścierkami a kosz stał obok i to też nie za wielki biorąc pod uwagę konieczność upchnięcia jeszcze kosza na śmieci sortowane. W nowym domu mamy pod zlewem szufladę z 5 koszami i nawet by się nie zmieścił, a latać z każdym śmieciem do garażu czy na zewnątrz wolałabym nie. Ale to są moje uwagi i doświadczenia, może niektórzy mają inne.

dziękuję za szybką odp :)

my barierki to montowac bedziemy pewnie dopiero w przyszłym roku wiec mamy czas.. wrzucajcie foteczki to sie rozeznamy przy okazji co jak wyglada :) hihihi .. takie okno zostawilismy w sypialni, z tyłu domu mamy balkon jak w projekcie :)

Co do młynka to dobrze wiedziec.. nigdy nie używałam ale słyszałam że ok.. ale myslałam ze wszystkie te poobiadowe resztki to szybko i bez problemu zmieli ;/

no to dobra informacja .. w sumie wychodzi ten młynek na 0:2 :D

wiec pewnie sobie darujemy :)

Hej nas namawiali na jakieś lepsze ale w koncu staneło na blasze.. wyglądaja niestety nie najlepiej + strasznie na nich kurz widać + pewnie bedize głośno jak bedzie padał deszcz.. i raczej je wymienimy :D

Ja tez myslałam ze to szyba w barierce :) pozioma balustrada łaaadna bardzo ale no wlasnie troche strach :)

Myszka ja myslalam ze u Ciebie jest szyba w tych barierkach!

Mamwlasnie dylemat bo podobają mi sie o wiele bardziej barierki w poziomie niż w pionie śledzę względu na dzieci chyba beda te w pionie,

... a jakie robicie parapety

zewnętrzne ?my myślimy o granitowych .