Juster 21.10.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 hahaha taaak mi też sie podoba :DDDD pomidorowa zup królowa OLE!! Ale wysmakowane podsumowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 21.10.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Ale wysmakowane podsumowanie;) My tez tak mamy ze zrobilismy tzw nadciągi w podłodze na gorze i w scianie budynku:) A chcecie się pochwalić fotkami kuchni- szukam inspiracji na rozwiązanie problemu tego USKOKU we frontowej ścianie kuchni na styku z boczną ścianą domu. Jestem ciekawa jak rozwiązaliście to zabudową kuchenną, bo ja mam z tym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 21.10.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Niestety jeszcze nie mam czym się pochwalić (obecnie schną tynki), natomiast te brakujące centymetry mamy zamiar "nadrobić" zabudową z płyty meblowej, coś na zasadzie obramowania szafek kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.10.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 u nas szafki będą dochodzić tylko do uskoku na ścianie pod oknem, na tej ścianie z małym oknem nie będą dochodzić wiec u nas nie stanowi to problemu Niestety jeszcze nie mam czym się pochwalić (obecnie schną tynki), natomiast te brakujące centymetry mamy zamiar "nadrobić" zabudową z płyty meblowej, coś na zasadzie obramowania szafek kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.10.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 U mnie dzisiaj zaczyna sie montaż kuchni wiec jak tylko skończą wrzucę zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 22.10.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Może trochę o czymś innym ale na temat mam nadzieję. Ostatnio zastanawiałem się co bym zrobił inaczej a czego nie da się już zmienić (przynajmniej nieinwazyjnie i bez kosztów), jest parę rzeczy: odwodnienie garażu - mam 3 wpusty punktowe, wystarczyłby jeden lub jeden podłużny;powiększyłbym garaż - poszerzył choćby o 0,5m, jest podwójny ale dla średnich samochodów to trochę mało;ze względu na wylewany również drugi strop, poddasze wyszło troszeczkę za niskie o ok 5-10cm i o tyle podniósłbym murłaty, np przez podwyższenie wieńca lub zastosowanie większej - wyższej murłaty;wygospodarowałbym miejsce w kuchni na wbudowany ekspres do kawy, choć może ktoś tak ma i to przeklina, wydaj się to być dobrym rozwiązaniem;zamontowałbym 2-3 więcej obwodów krzyżowych i schodowych na dole tak żeby włączniki świateł były w większej liczbie, mało ich nie jest ale czasem brakuje, nie musi się wszystko włączać z każdego miejsca ale warto w odpowiednim czasie popracować nad punktami oświetleniowymi, których wyszło mi grubo ponad 70;zamontowałbym wyłącznik oświetlenia zewnętrznego również na górze w sypialni; Generalnie nie ma co narzekać, mieszka się fantastycznie ale może kogoś budującego to natchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjomania 22.10.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Wszystkie uwagi sa cenne, a niestety wszystkiego nie da sie przewidzieć. My przed instalacja elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.10.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 o cudnie!! to czekamy na foteczki.. ciekawe ile Wam zajmie czasu montaż. U nas kuchnia wjeżdża w połowie listopada razem z podłogami drewnianymi U mnie dzisiaj zaczyna sie montaż kuchni wiec jak tylko skończą wrzucę zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.10.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 tak to napewno sie przyda tym co jeszcze są na wczesniejszych etapach, uwagi i spostrzeżenia uważam bardzo cenne. co do garażu to my go wydużyliśmy teraz sie troche martwie ze należało go jeszcze poszerzyc ale zobaczymy moze sie zmiescimy odwodnienie garazu mamy wlasnie liniowe.. zastanawiamy sie jeszcze jak zrobic odprowadzenie.. mamy na razie rurę na zewnątrz domu.. trzeba ja jeszcze w cos podpiąć włączników tez mamy od groma.. trzeba sie bedzie duużo uczyc ktory do czego ale bedzie wygodnie Dobrze słyszec ze mieszka sie fantastycznie juz sie nie moge doczekac miłego dnia dla wszystkich!! Może trochę o czymś innym ale na temat mam nadzieję. Ostatnio zastanawiałem się co bym zrobił inaczej a czego nie da się już zmienić (przynajmniej nieinwazyjnie i bez kosztów), jest parę rzeczy: odwodnienie garażu - mam 3 wpusty punktowe, wystarczyłby jeden lub jeden podłużny; powiększyłbym garaż - poszerzył choćby o 0,5m, jest podwójny ale dla średnich samochodów to trochę mało; ze względu na wylewany również drugi strop, poddasze wyszło troszeczkę za niskie o ok 5-10cm i o tyle podniósłbym murłaty, np przez podwyższenie wieńca lub zastosowanie większej - wyższej murłaty; wygospodarowałbym miejsce w kuchni na wbudowany ekspres do kawy, choć może ktoś tak ma i to przeklina, wydaj się to być dobrym rozwiązaniem; zamontowałbym 2-3 więcej obwodów krzyżowych i schodowych na dole tak żeby włączniki świateł były w większej liczbie, mało ich nie jest ale czasem brakuje, nie musi się wszystko włączać z każdego miejsca ale warto w odpowiednim czasie popracować nad punktami oświetleniowymi, których wyszło mi grubo ponad 70; zamontowałbym wyłącznik oświetlenia zewnętrznego również na górze w sypialni; Generalnie nie ma co narzekać, mieszka się fantastycznie ale może kogoś budującego to natchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.10.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Yesko odważny jestes.:pJak ja kiedyś napisałam o zmianach które warto wprowadzić to zjechana zostałam jak cholera.:(U nas garaż tez poszerzony o metr.Zreszta mu cały budynek o metr poszerzaliśmy.Warto pisać o takich zmianach moze ktos na etapie adaptacji budynku przemyśli sobie czy jednak nie warto posłuchać tych juz doswiadczonych( pobudowanych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.10.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 A propos zmian z projekcie. Moja wersja "pomidorowej": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.10.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 [ATTACH=CONFIG]285987[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285988[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285991[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.10.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 23.10.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 My skorzystaliśmy z usług pracowni projektowej, panie zaplanowały równiż instalację elektryczna, przy której na pewno bym poległa. To już nie te czasy, gdy na środku pokoju wisiała jedna lampa. Czy dobrze mamy to zaplanowane nie wiem, bo jesteśmy na etapie wykańczania, czas pokaże. Na podstawie wypowiedzi forumowiczów poszerzyliśmy garaż, mamy też wiele innych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 23.10.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ciekawe umiejscowienie kominka. Chyba musieliście też zmienić położenie komina? Ja swoją pomidorową gotuję tradycyjnie i nowocześnie zarazem. Zobaczymy co z tego wyjdzie Niedlugo wreszcie będę mogła coś pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.10.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Podoba mi się, chociaż zgodnie z nową nomenklaturą powinnam napisać, że mi smakuje:lol2: szczególnie przeniesiony kominek, ja niestety pomyślałam o tym za późno, no ale sądzę, że nie będzie źle:no: Faktycznie rozplanowanie elektryki wymaga czasu, wyobraźni i trochę jasnowidztwa:p my też częściowo, tzn. kuchnia, łazienki, zdecydowaliśmy się na pomoc Pani projektantki:yes: A propos zmian z projekcie. Moja wersja "pomidorowej":[ATTACH=CONFIG]285982[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285983[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285984[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285985[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285986[/ATTACH] Edytowane 23 Października 2014 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.10.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 wooow no tego jeszcze nie było fajnie z tym kominkiem!! A propos zmian z projekcie. Moja wersja "pomidorowej":[ATTACH=CONFIG]285982[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285983[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285984[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285985[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285986[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.10.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 "nowa nomenklatura" ... lubię to :DDD Podoba mi się, chociaż zgodnie z nową nomenklaturą powinnam napisać, że mi smakuje:lol2: szczególnie przeniesiony kominek, ja niestety pomyślałam o tym za późno, no ale sądzę, że nie będzie źle:no: Faktycznie rozplanowanie elektryki wymaga czasu, wyobraźni i trochę jasnowidztwa:p my też częściowo, tzn. kuchnia, łazienki, zdecydowaliśmy się na pomoc Pani projektantki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 23.10.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 a u nas dzis dostawa drewna..hu hu ha zima nam nie straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.10.2014 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Faktycznie u każdego ta pomidorowa inna.:lol2:Ale to dobrze ,przynajmniej nie jest nudno i przewidywalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts