Yesko 24.10.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jak ja kiedyś napisałam o zmianach które warto wprowadzić to zjechana zostałam jak cholera.:(U nas garaż tez poszerzony o metr. Nie no Fajna, chyba źle mnie zrozumiałaś albo pokrętnie coś napisałem - nie chodziło mi o tych którzy maja zmiany w adaptacji, wcześniej zaplanowane, przemyślane itp, miałem na myśli tych, którzy wprowadzają istotne zmiany w trakcie budowy z myślą "jakoś to będzie", też w sumie ich nie krytykuję tylko tak sobie pomyślałem, że zmieniając coś w trakcie budowania można mieć przy odbiorze budynku problemy, jakie? tego jeszcze nie wiem ale z tą radością z takich zmian poczekałbym do odbioru, tyle w temacie! Na zgodę zapraszam na obiad, jak będziesz w Kielcach, może być pomidorowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.10.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Nie No Yesko nie zrozumieliśmy sie :lol2:Pisałam ze zostałam zjechana przez kilka osób które uważają ze ten projekt jest tak doskonały ze nie wymaga kompletnie zadnych zmian.Nic osobistego do ciebie No cos ty....:pDzieki za zaproszenie.:rolleyes:Toz to ode mnie drugi koniec Polski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 24.10.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jak ktoś coś zmienia to jego sprawa, jego dom, "twój cyrk, twoje małpy" cytując klasyka. Mnie generalnie projekt się podoba, sam też coś tam trochę pozmieniałem i to dodaje mu smaczku i niepowtarzalności. Wszystko prawie można pozmieniać, tylko trzeba mieć świadomość co to później oznacza czyli jak coś pozmieniam już przy fundamentach to może to mieć wpływ również na dach itp. już architekt takie pomysły powinien weryfikować lub wprowadzać, natomiast w trakcie budowy szczególnie trzeba się o to troszczyć gdy nie ma się fizycznie doświadczonego kierownika budowy a jedynie ekipę budowlaną. Nie ma też co generalizować, każdy przypadek jest inny, główna zasada myśleć kilka kroków do przodu. Ja napisałem co bym pozmieniał i już tego nie mogę zrobić. Jak znajdę czas to napiszę co mi wyszło najlepiej i czego nie zmieniłbym za żadne pieniądze powodzenia dla budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 24.10.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Fajna, chyba nie zostałas zjechana, tylko po prostu paru osobom ten projekt się podoba. Dopuszczasz taka opcję? Ja np. czekam na Twój ostateczny efekt. Ciekawa jestem po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 24.10.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 A propos zmian z projekcie. Moja wersja "pomidorowej":[ATTACH=CONFIG]285982[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285983[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285984[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285985[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]285986[/ATTACH] Woow ale fajnie My tez zastanawialismy sie nad przestawieniem kominka w naszej pomidorowej ale stwierdziliśmy ze tak z boku to szkoda gol i ze bedzie "zagradzał" wyjscie na taras.. ale wyszło suuuper! To czekam na te Wasze kuchnie, może mnie ktoś mądrzejszy z Was natchnie na ten uskok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.10.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Prawda :yes:niech każdy kopie we własnym ogródku tak jak mu pasuje.:DJa wprowadziłam sporo zmian bo tak chciałam ale wiadomo każdemu wedle potrzeb.Tez mam listę rzeczy które na ta chwile bym zmieniła ale niestety za późno juz...:sick:Na pewno zrobiłabym szersze schody o jakieś 10-15 cm zrobiłabym schody ze spocznikiem.Zaluje ze nie podnieśliśmy wyżej poddasza,nie zrobiliśmy rownież zsypu do pralni wiec będe biegała z miskami z praniem góra-dół :PPewnie kiedy juz zamieszkamy wyjdzie jeszcze kilka takich rzeczy " w praniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 24.10.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Z rzeczy przydatnych, co prawda jeszcze nie korzystam, ale zdecydowanie polecam zsyp:yes::yes: sądzę, że tym pomysłem, (podczytanym tu na forum) ułatwiłam przede wszystkim sobie życie:D co do reszty czas pokaże:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 24.10.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 nie zrobiliśmy rownież zsypu do pralni wiec będe biegała z miskami z praniem góra-dół Ja już trochę zapominam jak wyglądał oryginalny projekt, pralnia była na dole? Jeżeli tak to ten zsyp to doskonały pomysł. Jak dla mnie jedna łazienka na górze i jedna na dole wystarczy. Pralnia jest wtedy na górze i się mieści, nie ma zsypu, choć jak patrzę na zachowanie młodszych członków rodziny to się zastanawiam czy ten zsypy jednak nie byłby ok. Kwestia gustu Wracając do rzeczy uznawanych za udane przez inwestora to wymienię okna narożna w salonie. Zależy też co się ma za tym oknem ale ja akurat mam las i to narożne w salonie mam właśnie w jego stronę. Jest to jedna wielka tafla ze słupkiem, bez możliwości otwierania. Wyjście na duży taras mam od strony jadalni i obok ściany TV. To wielkie okno bez żadnych podziałów daje wspaniały efekt obcowania z przestrzenią wokoło domu; Do tego stopnia że nie mam jeszcze telewizji kilka miesięcy i wcale mi jej nie brakuje, chociaż telewizor stoi tam gdzie powinien. Jak dla mnie drzwi na taras z jadalni dublują się niepotrzebnie z funkcją otwierania tych dużych drzwi narożnych w projekcie, które są oprócz tego są dosyć kosztowne. Nie mniej jeżeli ktoś już tak zrobił to tragedii nie ma, też ładnie widać zależy co widać - czy opalającą się sąsiadkę czy hutę np Sędzimira... Dla zainteresowanych tym oknem to wymiary coś około 2,4x2,4 i szyby 2x 6mm, innych szczegółów nie znam . Różnica w cenie w odniesieniu do przesuwanych nie jest mi znana ale raczej na moją korzyść. Słupek w oknie mam od producenta okien, nie robiłem murowanego, żadnych rys od spękań na belkach nad tym oknem. To może zależeć też od tempa budowy, osiadania, rodzaj gruntu, wody itp. nie sugerować się proszę. Inne pozytywy podam w kolejnych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 25.10.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 (edytowane) To nasza "pomidorówka":D Edytowane 25 Października 2014 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 26.10.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Ładnie, Skonieak Yesko, a masz jakieś zdjęcia swojej? Ja już jutro lub pojutrze będę mogła coś pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 26.10.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Dzięki:) w takim razie czekamy na fotki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 26.10.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Co prawda temat barierek balkonowych poruszony był kilka postów wcześniej, ale ponieważ teraz też stoję przed wyborem tego co ładne, tzn co mnie się bardziej podoba (poziome) i tego co bezpieczne (pionowe, bo małe dzieci w domu), doszłam do wniosku, że chyba zrobię poziome, a żeby chłopcy nie wspinali się, to kupię zwykłą, bezbarwną, przezroczystą pleksi i po prostu przyczepię od wewnątrz balkonu w celu niemożliwości wejścia na balustradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.10.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 skonieak Baaardzo ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.10.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Dziękuję skonieak Baaardzo ładnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 02.11.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Skonieak Ślicznie. Super okno w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 03.11.2014 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Dziękuję naprawdę to miłe, że nie tylko nam się podoba:) Skonieak Ślicznie. Super okno w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 06.11.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 halo halo a co tu taka cisza... jakieś zdjęcia kuchni coś tu ostatnio obiecywano.. :DD czekamyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.11.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Czuje sie wywołana ;)Zdjecia sa ale kuchnia jeszcze mocno nieskończona...brakuje blatów a sprzety czekają w salonie na montaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 06.11.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 hihi tak tak to do Ciebie moja Droga dzięki za foteczki, ciekawy rozkład hmm no faktycznie niewiele - niedługo Cie dogonimy u nas kuchnia w ostatnim tyg listopada wjeżdża (zreszta jak i podłogi drewniane także mam nadzieje zasilic niedługo forum nową serią zdjęć Kuchnia bieluśka a jakie blaty? Czuje sie wywołana ;)Zdjecia sa ale kuchnia jeszcze mocno nieskończona...brakuje blatów a sprzety czekają w salonie na montaz.[ATTACH=CONFIG]287784[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287785[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287786[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287787[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287788[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.11.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Iuchnia biały lakier a blaty czarny granit.:)W środę zaczyna sie montaz schodów.Tak mowi stolarz a jak będzie....zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts