Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki:) Podtynkowy system INTEGRO (automatyczny). Dodatkowo w naszej sypialni i pokojach dzieci, zrobiłam moskitiery zintegrowane z roletą, co prawda jeszcze nie mieszkamy, ale uważam, że to jeden z moich lepszych "wymysłów":razz::)

Super!

Pytanie odnośnie rolet- jaki system jest u Was?

Edytowane przez skonieak

Dzięki:) Podtynkowy system INTEGRO (automatyczny). Dodatkowo w naszej sypialni i pokojach dzieci, zrobiłam moskitiery zintegrowane z roletą, co prawda jeszcze nie mieszkamy, ale uważam, że to jeden z moich lepszych "wymysłów":razz::)

Dzieki za odpowiedz. Okna mamy juz wstawione. Rozumiem ze montuje sie je na mur a skrzynki ukrywa w ociepleniu ? Moskitra świetna sprawa!

U mnie pojawił się spory problem z oknami, także rolety i moskitiery na pewno kupie z innego źródła niż okna.

Koles zamówił okna wg projektu, a nie wg. pomiarów wykonanych na budowie. W związku z tym trzeba było przy oknach narożnych domurować po 20 cm kawałek ściany.Na pietrze natomiast, zamiast 13 cm na wylewke, podłoge itp, zostawił niecałe 10!!!Więc mam miejsce na styropian i wylewkę, ale na panele już nie. I za podniesienie tych okien żąda dodatkowej kasy. Masakra.

Frutti, wnetrza to kompletnie nie mój klimat, więc trudno ocenić, ale jeśli dla Ciebie jest ładnie, to super! Niech się dobrze mieszka! Napisz coś więcej. Gdzie zbudowaliście domek, np? :)

Andzuk, wydaje mi się, że brązową dachówke ma Myszka_84. Mieszka pod Warszawą jak się nie mylę.

Ja będę miała grafitową, ale ja nie znosze brązów generalnie.

Faktycznie masakra, nie powinnaś w ogóle pozwolić na montaż tych okien, ale teraz to już trochę musztarda po obiedzie:confused: trzymam kciuki, żeby sprawa się rozwiązała nie Waszym kosztem, a sprawdzoną firmę od rolet mogę polecić;)

U mnie pojawił się spory problem z oknami, także rolety i moskitiery na pewno kupie z innego źródła niż okna.

Koles zamówił okna wg projektu, a nie wg. pomiarów wykonanych na budowie. W związku z tym trzeba było przy oknach narożnych domurować po 20 cm kawałek ściany.Na pietrze natomiast, zamiast 13 cm na wylewke, podłoge itp, zostawił niecałe 10!!!Więc mam miejsce na styropian i wylewkę, ale na panele już nie. I za podniesienie tych okien żąda dodatkowej kasy. Masakra. .

U

Koles zamówił okna wg projektu, a nie wg. pomiarów wykonanych na budowie. W związku z tym trzeba było przy oknach narożnych domurować po 20 cm kawałek ściany.Na pietrze natomiast, zamiast 13 cm na wylewke, podłoge itp, zostawił niecałe 10!!!Więc mam miejsce na styropian i wylewkę, ale na panele już nie. I za podniesienie tych okien żąda dodatkowej kasy. Masakra.

Ręce opadają - normalnie brak słów !!! Oby sprawa sie szybko rozwiązała !!!

U nas z wymiarów okien według projektu była tylko wstępna wycena okien. Pomiar był dokonany na budowie i otwory okienne w większości pokrywały sie z tymi w projekcie ;))) był przy pomiarze także wykonawca zeby ewentualnie skonsultować sie co do wysokości podłóg ( grubość styropianu itd )

U nas tez brązu raczej nie bedzie, głownie szarości biel i kolor jasnego drewna. Ale mimio wszystko lubię oglądać Kasjopea w innym wydaniu kolorystycznym bo przynajmniej jest ciekawie ;))))

Frutti zazdroszczę obecnego stanu ;))) napisz proszę ile metrów kostki Wam weszło przed domkiem !

Fajna kobieta kibicuje Twojej kuchni. Czekam z niecierpliwoscią na fotki już skończonej ;)))) granitowe blaty brzmią zachęcająco!!!! Zastanawiam sie tylko czy czerń nie bedzie "ciezka" w utrzymaniu, chodzi mi głownie o kurz ?!

Edytowane przez garnuszki

Dziękuję, to miłe, że się podoba:) Jak wspominałam jest to podsufitka winylowa Royal Siding (złoty dąb), materiał 4 tys., robocizna 3,5 tys. (ilościowo ok. 100m).

Skonieak, piękna podsufitka!

Możesz napisać dokładnie, co to za materiał, jakiego producenta, no i ile to kosztuje (materiał i robocizna)?