Juster 22.11.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 garnuszkikoszt mniej wiecej 8 tys bez barierek Słuchaj.. to strasznie tanio?? podstopnice i listwy są tez drewniane rozumiem??? Gdzie robiłas te schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.11.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Pytanie do tych co nie maja murowanego slupka na łączeniu okien tarasowych. Jest jakis problem z szybami? Bo nam pękła na dole przy tym łaczeniu własnie i teraz się zastanawiamy co może być powodem oj niedobrze... sama jestem ciekawa co jest powodem. Jak bedziesz wiedziała daj znac.. no i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 22.11.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 My tak mamy i w dodatku okna rozsuwają się od siebie, czyli jedno w prawą stronę, a drugie w lewą, absolutnie nic się nie dzieje z szybami (są to okna trzyszybowe) i ze słupkiem. Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia co może być przyczyną. Pytanie do tych co nie maja murowanego slupka na łączeniu okien tarasowych. Jest jakis problem z szybami? Bo nam pękła na dole przy tym łaczeniu własnie i teraz się zastanawiamy co może być powodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 22.11.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Jeszcze nie mamy wyceny przeciagam w czasie bo muszę ochłonąć po ostatnich wydatkach No i muszę zweryfikować swoje marzenia:bash: balustrada tylko szklana to koszt ok.1300 za metr bieżący szkła, a że potrzeba tam ok. 5,5-6 metrów, to kwota robi się min. 7tys:cry: Natomiast połączenie szkła z drewnem to średnio połowa tej ceny, więc chyba tak zrobię, coś jak na tych inspiracjach Edytowane 22 Listopada 2014 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 22.11.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Fajna kobieta dzieki za odpowiedz odnośnie kwoty za schody . Eveline to jakas masakrA u Was z oknami. Ja nie zauważyłam zeby u nas szyby pękały w okach narożnych !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.11.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Słuchaj.. to strasznie tanio?? podstopnice i listwy są tez drewniane rozumiem??? Gdzie robiłas te schody? Naprawde tanio,myślisz? ;)A ja zawsze myślałam ze w zachodniopomorskiem sa najwyższe koszty budowy :oPoprzednia wycenę mieliśmy na 9 tys u innego stolarza.Stopnie jak i podstopnice sa drewniane.Moze nas ulgowo policzył stolarz bo troche prac u nas robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.11.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 skonieak myslisz ze dużo taniej wyjdzie takie połączenie szkła z drzewem? Nie sadze...tego drzewa jest tam naprawde niewiele.;)U nas mniej będzie szkła bo tylko z jednej strony schodów i barierka na gorze.Jutro chce sie umówić ze szklarzem to dam znać na ile wyliczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.11.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Właśnie o to chodzi, że jest duża różnica, szkło, którego trzeba użyć w przypadku samej szyby (grubość min. 8mm oczywiście hartowane, sposób mocowania i jeszcze jakieś odpowiednie dane, których nie pamiętam), jest dużo droższe niż to, które można zastosować, jeśli dodatkowym zabezpieczeniem jest poręcz. Tak mniej więcej wyjaśnił nam stolarz, który będzie to robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 23.11.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 ...a to nasze parapety granitowe ))) oczywiście mega zakurzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 24.11.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Naprawde tanio,myślisz? ;)A ja zawsze myślałam ze w zachodniopomorskiem sa najwyższe koszty budowy :oPoprzednia wycenę mieliśmy na 9 tys u innego stolarza.Stopnie jak i podstopnice sa drewniane.Moze nas ulgowo policzył stolarz bo troche prac u nas robi? oczywiście fajnie jakby było jeszcze taniej, ale u nas w mazowieckim.. płacilismy 8600 po wszystkich mozliwych negocjacjach,,, podstopnica i listwy z MDF + dodatkowo tej duzy (nie wiem jak to sie nazyw) stopień miedzy biegami góra - dół.. robimy nie z tego co schody a z podłogówki.. dzięki temu do kupy udało sie zejsc na 8600 ;(( ale stopnie są piękne.. będą nowe.. w sobote pojechalismy do stolarza i sie z nim domówiliśmy widzielismy jakie zrobił komuś innemu, ma nam zrobic takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 24.11.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 ładne ...a to nasze parapety granitowe ))) oczywiście mega zakurzone [ATTACH=CONFIG]290658[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 25.11.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Pytanie do tych co nie maja murowanego slupka na łączeniu okien tarasowych. Jest jakis problem z szybami? Bo nam pękła na dole przy tym łaczeniu własnie i teraz się zastanawiamy co może być powodem Z Twojego opisu nie da się jednoznacznie powiedzieć dlaczego. Można się tylko domyślać: wada szyby, wadliwe połączenie szyb w pakiet 2 lub 3 szybowy, wadliwe osadzenie tego pakietu w skrzydle okna, wadliwie zamontowane prowadnice (zawiasy) okna przesuwnego jeżeli takie macie, wadliwie zamontowana rama okna i docisk zawiasów powoduje powstawanie naprężeń, których być nie powinno, czy wreszcie powód poza oknem czyli np nierównomierne osiadanie budynku - słup zewnętrzny trochę siadł a pod oknem nie ale to raczej mało prawdopodobne, to mogłoby się zdarzyć przy np bardzo szybkim budowaniu albo istotnej zmianie warunków gruntowo-wodnych w pobliżu findamentów. Może też jakiś czynnik temperaturowy zadziałał albo ktoś (fachowiec) niechcący oparł tam swój młoteczek... Na pocieszenie dodam, że u mnie jedno z okien od razu wyjechał z powrotem do fabryki - było za wysokie, w innym szybę potraktował fleksem pracownik i była do wymiany z powodu 5cm wyszczerbienia na wysokości oczu. Okna to jest jeden z elementów który trzeba szczególnie dobrze zaplanować bo pośpiech przy pomiarach mści się okrutnie przy podłogach - może zabraknąć centymetrów na styropian czy wylewkę i parkiet. U mnie na szczęście jakoś się to upchnęło ale nie miałem już marginesu. Edytowane 25 Listopada 2014 przez Yesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 27.11.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Dzięki, Yesko z odpowiedź. Zobaczymy co będzie po wymianie tej szyby. Mam nadzieje, że po prostu była wadliwa. A teraz cieszymy się takim widokiem http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00470Kopiowanie_zps09647e43.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00469Kopiowanie_zps110b0510.jpg Jednak płaska dachówka to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksiut 27.11.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 My za swoje płaciliśmy materiał 2100, robocizna 2350. Zarówno stopnica jak i podstopnica są z drewna- dąb czerwony. Jak robiliśmy wyceny to też były takie na 8 tys. ale jak się poszuka to można ten sam efekt osiągnąć za niższą cenę Słuchaj.. to strasznie tanio?? podstopnice i listwy są tez drewniane rozumiem??? Gdzie robiłas te schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.11.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Ja juz kiedyś pisałam ze co województwo to inne ceny.Znajomi budują koło Częstochowy i w Poznaniu i często porównujemy ceny z nimi na niektórych materiałach i usługach kolosalna różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 27.11.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki, Yesko z odpowiedź. Zobaczymy co będzie po wymianie tej szyby. Mam nadzieje, że po prostu była wadliwa. A teraz cieszymy się takim widokiem http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00470Kopiowanie_zps09647e43.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00469Kopiowanie_zps110b0510.jpg Jednak płaska dachówka to jest to! Piękny widok a płaska dachówka mi się bardzo podoba (tez taka chcialam) ale widzę że rynny też masz na frontowej scianie garażu -my tak mieliśmy i powiedziałąm wykonawcy że kłują w oczy bardzo {strasznie świecą!!!) Powiedziałąm żeby przeniósł jedną na ścianę boczną garażu a drugą zlikwidował Edytowane 27 Listopada 2014 przez garnuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 27.11.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 My za swoje płaciliśmy materiał 2100, robocizna 2350. Zarówno stopnica jak i podstopnica są z drewna- dąb czerwony. Jak robiliśmy wyceny to też były takie na 8 tys. ale jak się poszuka to można ten sam efekt osiągnąć za niższą cenę O M G!!!! No to fajnie że udało Wam sie znaleźć za taka cene,.. my naprawde szukalismy i wszystko było podobnie... tu naprawde duuużo nam juz opuścili ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 27.11.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 A u nas dom już ocieplony, drzwi wejściowe są w trakcie realizacji, W środku panowie robią gładzie (robimy te bezpyłowe, zacierane na mokro, więc nie ma takiego kurzu), w łazienkach fugowanie i biały montaż.. Czekamy na schody, robimy granitowe z tego samego kamienia co parapety i reszta na posadzce.Później już tylko malowanie i podłogi. Jeśli będzie odpowiednia wilgotność posadzki, to jesteśmy umówieni na 15.XII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.11.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 A u nas ciepło:D nie tylko kominek, ale podłogówka też działa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.11.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Jest się czym cieszyć, jest, bardzo ładnie:yes: A teraz cieszymy się takim widokiem http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00470Kopiowanie_zps09647e43.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00469Kopiowanie_zps110b0510.jpg Jednak płaska dachówka to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts