Juster 04.12.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 a wolisz później wszystko zabezpieczać do malowania? monter od drzwi powiedział, że montuje je na już gotowe ściany, podłogę kładliśmy też po malowaniu, nie wyobrażam sobie malowania później. Przy tej powierzchni domu i ilości drzwi oklejać wszystko albo latać z maleńkim pędzelkiem, żeby domalować każdy punkcik... a tak mamy kolorowe posadzki jedyne co zabezpieczałam to okna, parapety i płytki w łazience bo też głupia najpierw wpuściłam glazurnika a później wzięłam się za malowanie sufitu. Wolałabym później przelecieć się z ścierką i zmyć ew. odciski palców lub poprawić drobiazgi tak, ja wolę zasłonić podłogi i okna i wtedy pomalować, nie wierze że ci fachurzy nie uwalą scian łapskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 04.12.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Widziałam pracę stolarza od drzwi i nie ma mowy o jakś zabrudzeniach, tak samo ekipa od podłóg. Ja wybrałam opcję najpierw malowanie. Natomiast sufitu w łazienkach zostały pomalowane przed płytkami i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 05.12.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 tak, ja wolę zasłonić podłogi i okna i wtedy pomalować, nie wierze że ci fachurzy nie uwalą scian łapskami ...poza tym to u nas cały czas jakieś kwiatki... -robił gość blat pod umywalke i jak wiercił w ścianie by pręty zamontowac to przebił sie na klatkę schodową.. i jakby było pomalowane na gotowo to już zonk... -zamontowano grzejniki i wpiszczono wode po chwili krzyczą że coś sie leje z sufitu.. okazało sie że tynkarze .. z którymi naprawde wpsółpraca sie układała dobrze wbili nam wielki pręt w rury od grzejników i zatynkowali... nie było to przypadkiem bo pręt od góry widać że był wbijany.. wiec tez juz by nam zamokły te kolorowe ścianki -drzwi .. okazuje sie że nie sprawdzilismy tego dokładnie i mamy drzwi o różnych wymiarach ;// tzn jeszcze w ramach rozsądku ale możliwe że bedzie trzeba cos dotynkować.. poza tym jeszcze mdzy pokojem a salonem wstawiamy "drzwi ukryte" wiec możliwe że też tam trzeba będzie coś podtynkować ;/ -no i jeszcze cały czas nasz fachura tnie płytki w garazu wiec wszystko WSZYSTKO jest mega zakurzone ;/ no nic mam nadzieję że nie będzie tak źle pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 05.12.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Czyli do sprawy malowania trzeba podchodzić indywidualnie. U nas po malowaniu zostaje podłoga i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 05.12.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Czyli do sprawy malowania trzeba podchodzić indywidualnie. U nas po malowaniu zostaje podłoga i drzwi. jak juz tu kiedys pisalismy .. jeden przepis na pomidorową a każdemu wychodzi inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 05.12.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Żeby chwilę odetchnąć od tego sprzątania;) pochwalę się, że zamówiliśmy schody i balustradę termin montażu wstępnie na 5-go marca:D także trzymajcie ze mną kciuki, żeby nie było jakiejś mega obsuwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 06.12.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 To w moje urodziny bedą te schody, więc tym bardziej się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 To w moje urodziny bedą te schody, więc tym bardziej się uda. a tuz przed moimi.. hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 07.12.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 RF62HERS http://www.euro.com.pl/lodowki/samsung-rf62hers.bhtml?from=gf&gclid=CKDWh6vbqcICFcjLtAodGywAtQ&gclsrc=aw.ds MYSZKA!!!! O takiej właśnie marzyłam! Tylko że Ja zawsze oglądałam tą za 9tyś i nie wiedziałam że jest taka sama (prawie) o połowe tańsza. Dziekuje,właśnie w przyszły weekend idziemy na zakupy AGD i na 100% bedzie MOJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 07.12.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Piękna podpitka, tynki też wygladają dobrze, tylko zastanawiam sie czy malowanie ścian na gotowo to dobry pomysł.. macie juz drzwi, podłogi? ja bym sie bała że jak przyjda ci montezy to wszystko pobrudza.. dlatgo pomalowalismy tylko sciany w kuchni.. bo miała juz wjeżdzac kuchnia.. (ale została przełożona) .. reszte malujemy na sam koniec My też malowaliśmy przed drzwiami i schodami i podłogami drewnianymi i wykładzinami ale po płytkach. Każdy fachowiec mówił że płytki,malowanie,poźniej drzwi,schody i podłogi i nic sie nie ubrudziło narazie. We czwartek zaczynają schody wiec zobaczymy czy też pójdzie czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 07.12.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 ...poza tym to u nas cały czas jakieś kwiatki... -robił gość blat pod umywalke i jak wiercił w ścianie by pręty zamontowac to przebił sie na klatkę schodową.. i jakby było pomalowane na gotowo to już zonk... -zamontowano grzejniki i wpiszczono wode po chwili krzyczą że coś sie leje z sufitu.. okazało sie że tynkarze .. z którymi naprawde wpsółpraca sie układała dobrze wbili nam wielki pręt w rury od grzejników i zatynkowali... nie było to przypadkiem bo pręt od góry widać że był wbijany.. wiec tez juz by nam zamokły te kolorowe ścianki -drzwi .. okazuje sie że nie sprawdzilismy tego dokładnie i mamy drzwi o różnych wymiarach ;// tzn jeszcze w ramach rozsądku ale możliwe że bedzie trzeba cos dotynkować.. poza tym jeszcze mdzy pokojem a salonem wstawiamy "drzwi ukryte" wiec możliwe że też tam trzeba będzie coś podtynkować ;/ -no i jeszcze cały czas nasz fachura tnie płytki w garazu wiec wszystko WSZYSTKO jest mega zakurzone ;/ no nic mam nadzieję że nie będzie tak źle pozdrawiam cieplutko Oj Juster powiem Ci że jak czytam Twoje przygody to James Bond to pikuś! My na szczeście nie mieliśmy żadnych przygód poza drzwiami wejściowymi które aktualnie przemarzają i jesteśmy z nimi w czarnej d.... bo fabryka w upadłości a serwis rozkłada rece. Pan od bambusa i wykładzin był tak czysty w swojej robocie że byłam w szoku. Mam nadzieje że Panowie od schodów bedą tacy sami. A do drzwi wewnetrznych i listew przypodłogowych mamy tego samego Pana co do bambusa wiec luzik. Nawet umył podłoge po sobie i w garażu posprzątał po docinaniu bambusa. Szok że tacy fachowcy jeszcze istnieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 07.12.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 a tuz przed moimi.. hihihi To forum staje się coraz bardziej rodzinne, domowe klimaty. najpierw kulinarnie, teraz urodzinowo. Niedługo zaczniemy się zapraszać i spotykać i każdy będzie czuł się jak u siebie hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 To forum staje się coraz bardziej rodzinne, domowe klimaty. najpierw kulinarnie, teraz urodzinowo. Niedługo zaczniemy się zapraszać i spotykać i każdy będzie czuł się jak u siebie hahaha hehehe tylko o giftach nie zapomnijcie :DDDD no fajnie fajnie jest tutaj ..zwiedzanie Kasjopejek i ogladanie róznych rozwiązań,, fajne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 MYSZKA!!!! O takiej właśnie marzyłam! Tylko że Ja zawsze oglądałam tą za 9tyś i nie wiedziałam że jest taka sama (prawie) o połowe tańsza. Dziekuje,właśnie w przyszły weekend idziemy na zakupy AGD i na 100% bedzie MOJA no dokładnie my tez mysleliśmy o 2-drzwiowej ale były własnie drogie.. gdybym widziała ją wczesniej tez bym sie nie zastanawiała.. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oj Juster powiem Ci że jak czytam Twoje przygody to James Bond to pikuś! My na szczeście nie mieliśmy żadnych przygód poza drzwiami wejściowymi które aktualnie przemarzają i jesteśmy z nimi w czarnej d.... bo fabryka w upadłości a serwis rozkłada rece. Pan od bambusa i wykładzin był tak czysty w swojej robocie że byłam w szoku. Mam nadzieje że Panowie od schodów bedą tacy sami. A do drzwi wewnetrznych i listew przypodłogowych mamy tego samego Pana co do bambusa wiec luzik. Nawet umył podłoge po sobie i w garażu posprzątał po docinaniu bambusa. Szok że tacy fachowcy jeszcze istnieją Heheh no powiem Wam że ta wykonczeniowka to niezły hardcore u nas... kiedys Wam opisze jakie przejścia mielismy z kotłownią... ale to jak zakonczymy ten temat... wykańczamy dom i siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 załączam gotową próbke podłogi jaką będziemy kłaść.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 oraz foto z kuchni... już gotowej czekającej na mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 oraz foto z kuchni... już gotowej czekającej na mebelki [ATTACH=CONFIG]293071[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]293072[/ATTACH] btw ... czy widizcie kolor na ścianie w kuchni????? Mąż mówi że nic nie widać i już lepiej walnąć na biało... bo raz że farbazaje.. zroga to jeszcze malarz za kolor liczy sobie wiecej.. efekt miał byc mniej wiecej taki... lekkie tylko muśnięcie kolorem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 07.12.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 hehehe tylko o giftach nie zapomnijcie :DDDD no fajnie fajnie jest tutaj ..zwiedzanie Kasjopejek i ogladanie róznych rozwiązań,, fajne.. W takim razie Wasze urodziny wypada świętować na moich nowych schodach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 07.12.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Widać kolor widać i wcale nie dlatego, że zaznaczyłaś gdzie patrzeć (szczególnie przy listwie podłogowej). Moim zdaniem w zestawieniu z Waszymi cegiełkami tym bardziej da się zauważyć, że jest pomalowane na kolor kolorowy:p a nie biały. A już myślałam, że te balony, to z inauguracji zamieszkania kolejnej Kasjopei :rotfl: btw ... czy widizcie kolor na ścianie w kuchni????? Mąż mówi że nic nie widać i już lepiej walnąć na biało... bo raz że farbazaje.. zroga to jeszcze malarz za kolor liczy sobie wiecej.. efekt miał byc mniej wiecej taki... lekkie tylko muśnięcie kolorem..[ATTACH=CONFIG]293073[/ATTACH] Edytowane 7 Grudnia 2014 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts