Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a wolisz później wszystko zabezpieczać do malowania?

monter od drzwi powiedział, że montuje je na już gotowe ściany, podłogę kładliśmy też po malowaniu, nie wyobrażam sobie malowania później. Przy tej powierzchni domu i ilości drzwi oklejać wszystko albo latać z maleńkim pędzelkiem, żeby domalować każdy punkcik... a tak mamy kolorowe posadzki ;) jedyne co zabezpieczałam to okna, parapety i płytki w łazience bo też głupia najpierw wpuściłam glazurnika a później wzięłam się za malowanie sufitu. Wolałabym później przelecieć się z ścierką i zmyć ew. odciski palców lub poprawić drobiazgi

tak, ja wolę zasłonić podłogi i okna i wtedy pomalować, nie wierze że ci fachurzy nie uwalą scian łapskami :)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak, ja wolę zasłonić podłogi i okna i wtedy pomalować, nie wierze że ci fachurzy nie uwalą scian łapskami :)

...poza tym to u nas cały czas jakieś kwiatki...

-robił gość blat pod umywalke i jak wiercił w ścianie by pręty zamontowac to przebił sie na klatkę schodową.. i jakby było pomalowane na gotowo to już zonk...

-zamontowano grzejniki i wpiszczono wode po chwili krzyczą że coś sie leje z sufitu.. okazało sie że tynkarze .. z którymi naprawde wpsółpraca sie układała dobrze wbili nam wielki pręt w rury od grzejników i zatynkowali... nie było to przypadkiem bo pręt od góry widać że był wbijany.. wiec tez juz by nam zamokły te kolorowe ścianki

-drzwi .. okazuje sie że nie sprawdzilismy tego dokładnie i mamy drzwi o różnych wymiarach ;// tzn jeszcze w ramach rozsądku ale możliwe że bedzie trzeba cos dotynkować.. poza tym jeszcze mdzy pokojem a salonem wstawiamy "drzwi ukryte" wiec możliwe że też tam trzeba będzie coś podtynkować ;/

-no i jeszcze cały czas nasz fachura tnie płytki w garazu wiec wszystko WSZYSTKO jest mega zakurzone ;/

no nic mam nadzieję że nie będzie tak źle :) pozdrawiam cieplutko

MYSZKA!!!! O takiej właśnie marzyłam! Tylko że Ja zawsze oglądałam tą za 9tyś i nie wiedziałam że jest taka sama (prawie) o połowe tańsza. Dziekuje,właśnie w przyszły weekend idziemy na zakupy AGD i na 100% bedzie MOJA :)

Piękna podpitka, tynki też wygladają dobrze, tylko zastanawiam sie czy malowanie ścian na gotowo to dobry pomysł.. macie juz drzwi, podłogi? ja bym sie bała że jak przyjda ci montezy to wszystko pobrudza.. dlatgo pomalowalismy tylko sciany w kuchni.. bo miała juz wjeżdzac kuchnia.. (ale została przełożona) .. reszte malujemy na sam koniec :)

My też malowaliśmy przed drzwiami i schodami i podłogami drewnianymi i wykładzinami ale po płytkach. Każdy fachowiec mówił że płytki,malowanie,poźniej drzwi,schody i podłogi i nic sie nie ubrudziło narazie. We czwartek zaczynają schody wiec zobaczymy czy też pójdzie czysto :)

...poza tym to u nas cały czas jakieś kwiatki...

-robił gość blat pod umywalke i jak wiercił w ścianie by pręty zamontowac to przebił sie na klatkę schodową.. i jakby było pomalowane na gotowo to już zonk...

-zamontowano grzejniki i wpiszczono wode po chwili krzyczą że coś sie leje z sufitu.. okazało sie że tynkarze .. z którymi naprawde wpsółpraca sie układała dobrze wbili nam wielki pręt w rury od grzejników i zatynkowali... nie było to przypadkiem bo pręt od góry widać że był wbijany.. wiec tez juz by nam zamokły te kolorowe ścianki

-drzwi .. okazuje sie że nie sprawdzilismy tego dokładnie i mamy drzwi o różnych wymiarach ;// tzn jeszcze w ramach rozsądku ale możliwe że bedzie trzeba cos dotynkować.. poza tym jeszcze mdzy pokojem a salonem wstawiamy "drzwi ukryte" wiec możliwe że też tam trzeba będzie coś podtynkować ;/

-no i jeszcze cały czas nasz fachura tnie płytki w garazu wiec wszystko WSZYSTKO jest mega zakurzone ;/

no nic mam nadzieję że nie będzie tak źle :) pozdrawiam cieplutko

Oj Juster powiem Ci że jak czytam Twoje przygody to James Bond to pikuś! My na szczeście nie mieliśmy żadnych przygód poza drzwiami wejściowymi które aktualnie przemarzają i jesteśmy z nimi w czarnej d.... bo fabryka w upadłości a serwis rozkłada rece.

Pan od bambusa i wykładzin był tak czysty w swojej robocie że byłam w szoku. Mam nadzieje że Panowie od schodów bedą tacy sami. A do drzwi wewnetrznych i listew przypodłogowych mamy tego samego Pana co do bambusa wiec luzik. Nawet umył podłoge po sobie i w garażu posprzątał po docinaniu bambusa. Szok że tacy fachowcy jeszcze istnieją :)

To forum staje się coraz bardziej rodzinne, domowe klimaty. najpierw kulinarnie, teraz urodzinowo. Niedługo zaczniemy się zapraszać i spotykać i każdy będzie czuł się jak u siebie hahaha

hehehe tylko o giftach nie zapomnijcie :DDDD

no fajnie fajnie jest tutaj :)

..zwiedzanie Kasjopejek i ogladanie róznych rozwiązań,, fajne.. :)

MYSZKA!!!! O takiej właśnie marzyłam! Tylko że Ja zawsze oglądałam tą za 9tyś i nie wiedziałam że jest taka sama (prawie) o połowe tańsza. Dziekuje,właśnie w przyszły weekend idziemy na zakupy AGD i na 100% bedzie MOJA :)

no dokładnie my tez mysleliśmy o 2-drzwiowej ale były własnie drogie.. gdybym widziała ją wczesniej tez bym sie nie zastanawiała.. ;(

Oj Juster powiem Ci że jak czytam Twoje przygody to James Bond to pikuś! My na szczeście nie mieliśmy żadnych przygód poza drzwiami wejściowymi które aktualnie przemarzają i jesteśmy z nimi w czarnej d.... bo fabryka w upadłości a serwis rozkłada rece.

Pan od bambusa i wykładzin był tak czysty w swojej robocie że byłam w szoku. Mam nadzieje że Panowie od schodów bedą tacy sami. A do drzwi wewnetrznych i listew przypodłogowych mamy tego samego Pana co do bambusa wiec luzik. Nawet umył podłoge po sobie i w garażu posprzątał po docinaniu bambusa. Szok że tacy fachowcy jeszcze istnieją :)

Heheh no powiem Wam że ta wykonczeniowka to niezły hardcore u nas... kiedys Wam opisze jakie przejścia mielismy z kotłownią... ale to jak zakonczymy ten temat... :) wykańczamy dom i siebie:)

oraz foto z kuchni... już gotowej czekającej na mebelki [ATTACH=CONFIG]293071[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]293072[/ATTACH]

btw ... czy widizcie kolor na ścianie w kuchni????? Mąż mówi że nic nie widać i już lepiej walnąć na biało... bo raz że farbazaje.. zroga to jeszcze malarz za kolor liczy sobie wiecej.. efekt miał byc mniej wiecej taki... lekkie tylko muśnięcie kolorem..aaaaaaaaaaa.jpg

Widać kolor widać i wcale nie dlatego, że zaznaczyłaś gdzie patrzeć:lol2: (szczególnie przy listwie podłogowej). Moim zdaniem w zestawieniu z Waszymi cegiełkami tym bardziej da się zauważyć, że jest pomalowane na kolor kolorowy:p a nie biały.

A już myślałam, że te balony, to z inauguracji zamieszkania kolejnej Kasjopei ;):D :rotfl::rotfl:

btw ... czy widizcie kolor na ścianie w kuchni????? Mąż mówi że nic nie widać i już lepiej walnąć na biało... bo raz że farbazaje.. zroga to jeszcze malarz za kolor liczy sobie wiecej.. efekt miał byc mniej wiecej taki... lekkie tylko muśnięcie kolorem..[ATTACH=CONFIG]293073[/ATTACH]
Edytowane przez skonieak