Juster 07.12.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 W takim razie Wasze urodziny wypada świętować na moich nowych schodach;) hehhehe w kapciochach by ich nie zniszczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Widać kolor widać i wcale nie dlatego, że zaznaczyłaś gdzie patrzeć (szczególnie przy listwie podłogowej). Moim zdaniem w zestawieniu z Waszymi cegiełkami tym bardziej da się zauważyć, że jest pomalowane na kolor kolorowy:p a nie biały. A już myślałam, że te balony, to z inauguracji zamieszkania kolejnej Kasjopei :rotfl: hehe no to fajnie, meble będą szare w połysku a blat "betonowy" wiec powinno byc fajnie No niestety foto z balonami zapożyczone gdzies z sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.12.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 hehe no to fajnie, meble będą szare w połysku a blat "betonowy" wiec powinno byc fajnie No niestety foto z balonami zapożyczone gdzies z sieci zaraz ale widac przy listwie przypodłogowej na foto z balonami czy u nas w kuchni :DDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 07.12.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Oczywiście, że u Was:D Tak, a kapciochy takie muzealne:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 08.12.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Napiszcie proszę jakie łączniki i gniazdka montujecie? Firmy, modele, kolory białe czy kolorowe? Szukam inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.12.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Napiszcie proszę jakie łączniki i gniazdka montujecie? Firmy, modele, kolory białe czy kolorowe? Szukam inspiracji. Hmm musze spytac elektryka bo on nam to wybieral my tylko ksztalt wybralismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 08.12.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Nie wiem jakie model ale kojarzę sobie takie firmy: berker Busch-Jaegerabb kolory różne, raczej nie białe, pasujące do wnętrza, w pomieszczeniach typu spiżarnia można u mnie spotkać również coś z hipermarketu, też działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 08.12.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 hehe no to fajnie, meble będą szare w połysku a blat "betonowy" wiec powinno byc fajnie No niestety foto z balonami zapożyczone gdzies z sieci Juster Ja też bede miec szare meble i betonowy blat ale sciany zostawiłam białe bo doszłam do takiego wniosku jak Twój mąż...że i tak nie bedzie zbyt wiele widac koloru (ja chciałam brudny biały) a cena znacznie wyższa za kolor do kuchni Ciekawe jak te nasze szare kuchnie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 08.12.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Napiszcie proszę jakie łączniki i gniazdka montujecie? Firmy, modele, kolory białe czy kolorowe? Szukam inspiracji. My mamy wszystkie gniazda i włączniki Simon 54 Premium. Jak na zdjeciu tylko my mamy białe klawisze i gniazda wtykowe i te antenowe itd a ramki właśnie antracyt. Jutro jak zrobie real foto i wrzuce. Polecam,cena dobra a jakoś bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 08.12.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 [ATTACH=CONFIG]293062[/ATTACH] załączam gotową próbke podłogi jaką będziemy kłaść.. Super, bedzie ślicznie jestem tego pewna...powodzenia i żadnych niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 08.12.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Yesko, a masz jakieś zdjęcia swojej? Umknęło mi to pytanie Eveline, oczywiście, że mam zdjęcia ale nie dostałem zgody od architektki wnętrz na publikację, elewacje też są jej działem więc ta sama sprawa. To była praca i to ciężka więc uszanuję jej zdanie. Jako niewielką poradę kogoś kto już mieszka kilka miesięcy mogę dodać, że uroda materiałów po pewnym czasie nam trochę powszednieje, uwypuklają się względy funkcjonalne i tu proponuję położyć nacisk. Sam projekt jest już całkiem nieźle pomyślany pod tym względem, można coś od siebie dodać wyjdzie kilka fajnych pomysłów. Miałem coś napisać jeszcze o pozytywach i z czego jestem zadowolony. Jak na ten moment na pewno zrobiłbym jeszcze raz tak samo system ogrzewania czyli pompa ciepła i na całości ogrzewanie podłogowe (w garażu również na połowie powierzchni. U mnie trzeba było wiercić w skale 3x90m i to specjalną wiertnicą ale w innych częściach kraju wiercą za dużo mniejszą kasę (nie ma skały) lub można zrobić to jeszcze taniej na większym kawałku działki układając rurki (dolne źródło) na gł. ok 1,5m. Nie mam grzejników żadnych, może jakiś elektryczny kiedyś założę np w garażu do suszenia kurtek, na razie nie ma potrzeby. Mam wszystko na prąd i rachunki miesięcznie to około 300-400zł (chyba bo raz na pół roku coś dostaję z PGE) ile w tym ciągnie pompa tego nie wiem ale da się to pewnie wyliczyć. Ustawiam ją tak, żeby pracowała głównie w 2 taryfie. Minus to spory koszt tego wszystkiego na początku, potem komfort obsługi (praktycznie nic lub prawie nic się nie robi) i niskich opłat. Jeżeli ktoś sobie podliczy ile kosztuje podłączenie gazu, piec, komin plus wspomaganie kominkiem z płaszczem wodnymi i solarami to nie wiem czy kwota w sumie nie będzie podobna. Dobra kończę bo to nie na temat ale polecam pod rozwagę ten sposób ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.12.2014 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Super, bedzie ślicznie jestem tego pewna...powodzenia i żadnych niespodzianek ;* dzieki.. milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.12.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Nom bardzo ciekawe.. kiedy macie montaz? U nas te sciany juz w kvchni zostawiamy.. bo to i tak bylo 2malowanie .. wczesniej wyszedl jagodowy piekny ale za ciemny.. na probce wygladal idealnie na scianie gryzl sie z cegla UOTE=freckle;6699233]Juster Ja też bede miec szare meble i betonowy blat ale sciany zostawiłam białe bo doszłam do takiego wniosku jak Twój mąż...że i tak nie bedzie zbyt wiele widac koloru (ja chciałam brudny biały) a cena znacznie wyższa za kolor do kuchni Ciekawe jak te nasze szare kuchnie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 09.12.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Yesko, dziwna ta architektka. Przypuszczalnie zapłaciłeś za to, więc chyba masz prawo publikować swój dom gdzie chcesz i jak chcesz. Poza tym, pani też raczej się swojej pracy nie wstydzi. Przecież nie upubliczniasz nazwisk. No, ale ok. W sumie to ja też planuje zlecić elewację i kilka innych elementów pani architekt, ale jak mi wyskoczy z jakimiś zakazami, dotyczącymi mojego domu, to ją wyśmieję Ale chyba tak nie będzie, bo sama pyta czy wizualki mojego salonu może umieścić na swojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 09.12.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Yesko a czy to Twój dom czy architektki?Ja tez mam wszystko projektowane i nie mam z tym problemu.Budowa domu to praca wielu osób.Skoro zapłaciłeś za projekt, to jest on Twoją własnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 09.12.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Powinienem od razu napisać - to żona jest tą architektką więc ma pełne prawa autorskie. Ma już tyle realizacji za soba, że nie potrzebuje i nie chce dodatkowej reklamy. Macie racje, jak ktoś kupuje taki projekt wnętrz to z prawami autorskimi. U mnie akurat prawa zostaja przy projektancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 09.12.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Ale to forum służy nam do wymiany doświadczeń i podzielenia się zdobytą wiedzą przy budowie (w tym także zdjęć), a nie reklamą Pani X, Pana Y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 09.12.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Powinienem od razu napisać - to żona jest tą architektką więc ma pełne prawa autorskie. Ma już tyle realizacji za soba, że nie potrzebuje i nie chce dodatkowej reklamy. Macie racje, jak ktoś kupuje taki projekt wnętrz to z prawami autorskimi. U mnie akurat prawa zostaja przy projektancie. Tym bardziej powinieneś się pochwalić, skoro to projekt żony:D ale oczywiście szanuję Waszą decyzję i czekam na dalsze plusy i minusy budowy Kasjopei:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 09.12.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 My mamy wszystkie gniazda i włączniki Simon 54 Premium. Jak na zdjeciu tylko my mamy białe klawisze i gniazda wtykowe i te antenowe itd a ramki właśnie antracyt. Jutro jak zrobie real foto i wrzuce. Polecam,cena dobra a jakoś bardzo dobra [ATTACH=CONFIG]293198[/ATTACH] Podobają mi się, bardzo, bardzo:yes::yes: Koniecznie te fotki, tzn. poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 09.12.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Powinienem od razu napisać - to żona jest tą architektką więc ma pełne prawa autorskie. Ma już tyle realizacji za soba, że nie potrzebuje i nie chce dodatkowej reklamy. Macie racje, jak ktoś kupuje taki projekt wnętrz to z prawami autorskimi. U mnie akurat prawa zostaja przy projektancie. no takie profesjonalne projekty baaardzo mnie ciekawią może kiedys sie skusicie i pokażecie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts