Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widać kolor widać i wcale nie dlatego, że zaznaczyłaś gdzie patrzeć:lol2: (szczególnie przy listwie podłogowej). Moim zdaniem w zestawieniu z Waszymi cegiełkami tym bardziej da się zauważyć, że jest pomalowane na kolor kolorowy:p a nie biały.

A już myślałam, że te balony, to z inauguracji zamieszkania kolejnej Kasjopei ;):D :rotfl::rotfl:

hehe no to fajnie, meble będą szare w połysku a blat "betonowy" wiec powinno byc fajnie :)

No niestety foto z balonami zapożyczone gdzies z sieci :)

hehe no to fajnie, meble będą szare w połysku a blat "betonowy" wiec powinno byc fajnie :)

No niestety foto z balonami zapożyczone gdzies z sieci :)

Juster Ja też bede miec szare meble i betonowy blat :-P ale sciany zostawiłam białe bo doszłam do takiego wniosku jak Twój mąż...że i tak nie bedzie zbyt wiele widac koloru (ja chciałam brudny biały) a cena znacznie wyższa za kolor do kuchni ;)

Ciekawe jak te nasze szare kuchnie wyjdą :)

Napiszcie proszę jakie łączniki i gniazdka montujecie? Firmy, modele, kolory białe czy kolorowe? Szukam inspiracji.

My mamy wszystkie gniazda i włączniki Simon 54 Premium. Jak na zdjeciu tylko my mamy białe klawisze i gniazda wtykowe i te antenowe itd a ramki właśnie antracyt. Jutro jak zrobie real foto i wrzuce. Polecam,cena dobra a jakoś bardzo dobra :)

simon.jpg

Yesko, a masz jakieś zdjęcia swojej?

Umknęło mi to pytanie Eveline,

oczywiście, że mam zdjęcia ale nie dostałem zgody od architektki wnętrz na publikację, elewacje też są jej działem więc ta sama sprawa.

To była praca i to ciężka więc uszanuję jej zdanie.

Jako niewielką poradę kogoś kto już mieszka kilka miesięcy mogę dodać, że uroda materiałów po pewnym czasie nam trochę powszednieje, uwypuklają się względy funkcjonalne i tu proponuję położyć nacisk. Sam projekt jest już całkiem nieźle pomyślany pod tym względem, można coś od siebie dodać wyjdzie kilka fajnych pomysłów.

Miałem coś napisać jeszcze o pozytywach i z czego jestem zadowolony. Jak na ten moment na pewno zrobiłbym jeszcze raz tak samo system ogrzewania czyli pompa ciepła i na całości ogrzewanie podłogowe (w garażu również na połowie powierzchni. U mnie trzeba było wiercić w skale 3x90m i to specjalną wiertnicą ale w innych częściach kraju wiercą za dużo mniejszą kasę (nie ma skały) lub można zrobić to jeszcze taniej na większym kawałku działki układając rurki (dolne źródło) na gł. ok 1,5m.

Nie mam grzejników żadnych, może jakiś elektryczny kiedyś założę np w garażu do suszenia kurtek, na razie nie ma potrzeby.

Mam wszystko na prąd i rachunki miesięcznie to około 300-400zł (chyba bo raz na pół roku coś dostaję z PGE) ile w tym ciągnie pompa tego nie wiem ale da się to pewnie wyliczyć. Ustawiam ją tak, żeby pracowała głównie w 2 taryfie.

Minus to spory koszt tego wszystkiego na początku, potem komfort obsługi (praktycznie nic lub prawie nic się nie robi) i niskich opłat.

Jeżeli ktoś sobie podliczy ile kosztuje podłączenie gazu, piec, komin plus wspomaganie kominkiem z płaszczem wodnymi i solarami to nie wiem czy kwota w sumie nie będzie podobna. Dobra kończę bo to nie na temat ale polecam pod rozwagę ten sposób ogrzewania.

Nom bardzo ciekawe.. ;) kiedy macie montaz? U nas te sciany juz w kvchni zostawiamy.. bo to i tak bylo 2malowanie .. wczesniej wyszedl jagodowy piekny ale za ciemny.. na probce wygladal idealnie na scianie gryzl sie z cegla

UOTE=freckle;6699233]Juster Ja też bede miec szare meble i betonowy blat :-P ale sciany zostawiłam białe bo doszłam do takiego wniosku jak Twój mąż...że i tak nie bedzie zbyt wiele widac koloru (ja chciałam brudny biały) a cena znacznie wyższa za kolor do kuchni ;)

Ciekawe jak te nasze szare kuchnie wyjdą :)

Yesko, dziwna ta architektka. Przypuszczalnie zapłaciłeś za to, więc chyba masz prawo publikować swój dom gdzie chcesz i jak chcesz. Poza tym, pani też raczej się swojej pracy nie wstydzi. Przecież nie upubliczniasz nazwisk. No, ale ok.

W sumie to ja też planuje zlecić elewację i kilka innych elementów pani architekt, ale jak mi wyskoczy z jakimiś zakazami, dotyczącymi mojego domu, to ją wyśmieję :) Ale chyba tak nie będzie, bo sama pyta czy wizualki mojego salonu może umieścić na swojej stronie.

Powinienem od razu napisać - to żona jest tą architektką więc ma pełne prawa autorskie. Ma już tyle realizacji za soba, że nie potrzebuje i nie chce dodatkowej reklamy.

Macie racje, jak ktoś kupuje taki projekt wnętrz to z prawami autorskimi. U mnie akurat prawa zostaja przy projektancie.

Powinienem od razu napisać - to żona jest tą architektką więc ma pełne prawa autorskie. Ma już tyle realizacji za soba, że nie potrzebuje i nie chce dodatkowej reklamy.

Macie racje, jak ktoś kupuje taki projekt wnętrz to z prawami autorskimi. U mnie akurat prawa zostaja przy projektancie.

Tym bardziej powinieneś się pochwalić, skoro to projekt żony:D ale oczywiście szanuję Waszą decyzję i czekam na dalsze plusy i minusy budowy Kasjopei:)

My mamy wszystkie gniazda i włączniki Simon 54 Premium. Jak na zdjeciu tylko my mamy białe klawisze i gniazda wtykowe i te antenowe itd a ramki właśnie antracyt. Jutro jak zrobie real foto i wrzuce. Polecam,cena dobra a jakoś bardzo dobra :)

[ATTACH=CONFIG]293198[/ATTACH]

Podobają mi się, bardzo, bardzo:yes::yes::yes: Koniecznie te fotki, tzn. poproszę:D

no takie profesjonalne projekty baaardzo mnie ciekawią :) może kiedys sie skusicie i pokażecie :)

pozdrawiam