fajna kobieta 07.01.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 O ja....skąd ja to znam....:(moja młoda tez miała cieżko płakała ze chce spowrotem do starego domku,tym trudniej ze przeprowadziliśmy sie 200 metrow dalej i codziennie przejeżdżamy obok tamtego domu.Syn za to bez zadnych problemów tylko wyliczył ze 4 minuty dłużej do tramwaju idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.01.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 O ja....skąd ja to znam....:(moja młoda tez miała cieżko płakała ze chce spowrotem do starego domku,tym trudniej ze przeprowadziliśmy sie 200 metrow dalej i codziennie przejeżdżamy obok tamtego domu.Syn za to bez zadnych problemów tylko wyliczył ze 4 minuty dłużej do tramwaju idzie .. typowy facet :DDDDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 07.01.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Witam, Generalnie w tym roku planuję budowę domu Kasjopea 3 i zastanawiam się czy nad piętrem warto kłaść strop terriva i w ten sposób wygospodarować dodatkową powierzchnię np. na siłowinę, bibliotekę. Koszt schodów + stropu to około 30 tyś zł. Czy ktoś z forumowiczów wykorzystywał poddasze w tym projekcie? ile metrów kwadratowych można zyskać tak do wysokości 180 cm? Chcę zamówić projekt z pracowni z kątem nachylenia dachu 30 stopni. Czy ewentualnie ktoś posiada zdjęcia takiego stropu abym można było zobrazować takie pomieszczenie? widziałem też na pojekcie że dah jest podpary słupami drewnianymi - czy to wpływa znacząco na przyszłą organizację pokoju? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 07.01.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 hej hej i jak tam Wasze kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.01.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Witam, Generalnie w tym roku planuję budowę domu Kasjopea 3 i zastanawiam się czy nad piętrem warto kłaść strop terriva i w ten sposób wygospodarować dodatkową powierzchnię np. na siłowinę, bibliotekę. Koszt schodów + stropu to około 30 tyś zł. Czy ktoś z forumowiczów wykorzystywał poddasze w tym projekcie? ile metrów kwadratowych można zyskać tak do wysokości 180 cm? Chcę zamówić projekt z pracowni z kątem nachylenia dachu 30 stopni. Czy ewentualnie ktoś posiada zdjęcia takiego stropu abym można było zobrazować takie pomieszczenie? widziałem też na pojekcie że dah jest podpary słupami drewnianymi - czy to wpływa znacząco na przyszłą organizację pokoju? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Hej, gratuluje dobrego wyboru. My nie planowalismy "uzywac" tego strychu wiec z uwagi na to i koszty zrobilismy strop drewniany. Tam jest duuzo mscap wiec slupy nie powinny przeszkadzac. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.01.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 hej hej i jak tam Wasze kuchnie? Hej nasza juz dawno oplacona i niestety czeka na montaz bo jeszcze jestesmy w trakcie brudnych robot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 08.01.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Artur D bardzo słuszna decyzja z zagospodarowaniem strychu.My tego nie zrobiliśmy i żałujemy teraz mamy pomieszczenie jedynie na przechowywanie klamotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 08.01.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 julkawwy kuchnia w użytkowaniu.Nawet intensywnym przez ostatnie święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 08.01.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 julkawwy kuchnia w użytkowaniu.Nawet intensywnym przez ostatnie święta i co jesteście zadowoleni z Waszych kuchni? Czy może byście coś zmienili? COs powpowiedzieli planującym dopiero rozmieszczenia szafek itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 08.01.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 Artur D bardzo słuszna decyzja z zagospodarowaniem strychu.My tego nie zrobiliśmy i żałujemy teraz mamy pomieszczenie jedynie na przechowywanie klamotow. A macie jakieś zdjęcie samego poddasza od wew.,jak to wygląda w chwili obecnej? pozwoli mi sie to zorientować w temacie. Dostałem też info aby dodatkowo na poddaszu zrobić dwa dodatkowe pustaki przez co pow. będzie lepiej wykorzystana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 09.01.2015 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Jaki macie kąt nachylenia dachu? i czy podnosiliście poddasze o dodatkowe pustaki? widać ze bardzo dużo miejsca więc warto kłaść terive nad pieętro.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.01.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Zdjeć nie mamy...na razie wszystkie niepotrzebne rzeczy ( kartony) tam wrzucone jak juz dojdą meble i wszystko porozkładam w szafkach posprzatam poddasze i zrobię zdjecia teraz nie ma co pokazać za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 09.01.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Artur D ja bardzo zadowolona.Zawsze można było zrobic cos inaczej ale póki co jestem zadowolona z obecnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 09.01.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 A macie jakieś zdjęcie samego poddasza od wew.,jak to wygląda w chwili obecnej? pozwoli mi sie to zorientować w temacie. Dostałem też info aby dodatkowo na poddaszu zrobić dwa dodatkowe pustaki przez co pow. będzie lepiej wykorzystana. prosze u nas strych służy do rozprowadzenia rur rekuperacyjnych oraz rur do ogrzewania z kominka, poza tym bedziemy tam składować rózne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 11.01.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) My już mieszkamy, ale w związku z przeprowadzką nie wiedziałam że mam takie mięśnie. Na razie mamy po pokojach kartony poroznoszone, a gdzie do końca. Do tego dzieci płaczą, że chcą już do domu. A pomidorowa była? Edytowane 11 Stycznia 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 11.01.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Fajna Kobieto, a mogłabyś się pochwalić łazienkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 11.01.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 A pomidorowa była? ������ To prawda dzieci przeżywają, mój 5- letni synek stwierdził, żeby było sprawiedliwie, to może będziemy mieszkać na zmianę trochę w nowym domu i trochę w starym . hehehe mały cwaniak słodziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 11.01.2015 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 prosze u nas strych służy do rozprowadzenia rur rekuperacyjnych oraz rur do ogrzewania z kominka, poza tym bedziemy tam składować rózne rzeczy [ATTACH=CONFIG]298047[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298048[/ATTACH] Super - dzięki - trochę się rozjaśniło. Chociaż rozmawiałem z dwoma potencjalnymi wykonawcami i odradzali mi terrivę. Podobno pęka. Zalecają robić stropy standardowe. Macie jakieś doświadczenia z terrivą? Chyba gdzieś ludzie na forum pisali o zamianie terrivy na strop lany. Czy taką zmianę może zatwierdzić kierownik budowy czy potrzeba na to zgody architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 12.01.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Super - dzięki - trochę się rozjaśniło. Chociaż rozmawiałem z dwoma potencjalnymi wykonawcami i odradzali mi terrivę. Podobno pęka. Zalecają robić stropy standardowe. Macie jakieś doświadczenia z terrivą? Chyba gdzieś ludzie na forum pisali o zamianie terrivy na strop lany. Czy taką zmianę może zatwierdzić kierownik budowy czy potrzeba na to zgody architekta? My mamy kąt nachylenia 30%, cieśla zrobił dach tak, że nie ma słupów. Jest bardzo dużo miejsca, ale u nas będzie tam tylko strych. Zrobimy sobie tylko relingi od belki do belki żeby była mega szafa na ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 12.01.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 A pomidorowa była? ������ To prawda dzieci przeżywają, mój 5- letni synek stwierdził, żeby było sprawiedliwie, to może będziemy mieszkać na zmianę trochę w nowym domu i trochę w starym . Oczywiście, że pomidorowa była, a jaka dobra. Najlepsza jaką w życiu jadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts