fajna kobieta 12.01.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Fajna Kobieto, a mogłabyś się pochwalić łazienkami?������ Pokaże pokaże tylko niech drzwi do kabiny w końcu wstawia do drugiej łazienki bo póki co 5 osób korzysta z jednej łazienki i kolokwialnie mówiąc burdel tam jest jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 12.01.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Super - dzięki - trochę się rozjaśniło. Chociaż rozmawiałem z dwoma potencjalnymi wykonawcami i odradzali mi terrivę. Podobno pęka. Zalecają robić stropy standardowe. Macie jakieś doświadczenia z terrivą? Chyba gdzieś ludzie na forum pisali o zamianie terrivy na strop lany. Czy taką zmianę może zatwierdzić kierownik budowy czy potrzeba na to zgody architekta? Jeśli cały czas mówisz o terrivie nad pietrem, to nie podpowiem. Mam terrivę nad parterem (jak większośc tu pewnie) i pierwsze słyszę, żeby ktoś zalecał zamiast strop lany. Jak dla mnie dziwna oszczędność jak się buduję dom za lekko licząc pól bańki. No, chyba, że mówisz o strychu, to faktycznie tam bym nie dała terrivy. Nam ulżyło, jak się dowiedzieliśmy, że strop będzie drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 12.01.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Super - dzięki - trochę się rozjaśniło. Chociaż rozmawiałem z dwoma potencjalnymi wykonawcami i odradzali mi terrivę. Podobno pęka. Zalecają robić stropy standardowe. Macie jakieś doświadczenia z terrivą? Chyba gdzieś ludzie na forum pisali o zamianie terrivy na strop lany. Czy taką zmianę może zatwierdzić kierownik budowy czy potrzeba na to zgody architekta? My zrobiliśmy strop lany nad parterem, zmianę zatwierdza kierownik budowy, natomiast trzeba zrobić projekt takiego stropu (odpowiednie zbrojenia itd.) i tu kłania się architekt z odpowiednimi uprawnieniami, także problemu ze zmianą nie ma, jedynie koszta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 12.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Pokaże pokaże tylko niech drzwi do kabiny w końcu wstawia do drugiej łazienki bo póki co 5 osób korzysta z jednej łazienki i kolokwialnie mówiąc burdel tam jest jak cholera. W takim razie czekamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 12.01.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Jeśli cały czas mówisz o terrivie nad pietrem, to nie podpowiem. Mam terrivę nad parterem (jak większośc tu pewnie) i pierwsze słyszę, żeby ktoś zalecał zamiast strop lany. Jak dla mnie dziwna oszczędność jak się buduję dom za lekko licząc pól bańki. No, chyba, że mówisz o strychu, to faktycznie tam bym nie dała terrivy. Nam ulżyło, jak się dowiedzieliśmy, że strop będzie drewniany Witam, generalnie strop lany wycenili mi drożej niż terrivę, także nie patrzę tu przez pryzmat oszczędności. Forumowicze piszą również o podobnych kosztach wykonania stopu lanego i terrivy. Poza tym potencjalny wykonawca słusznie zauważył że strop lany będzie dłużej robił co generalnie powinno mnie zniechęcić do stropu lanego. Mam jeszcze pytanie odnośnie garażu. Czy jak się wstawi dwa samochody kompaktowe typu kombi to jest jeszcze miejsce na 4 rowery? Zastanawiam się czy nie poszerzyć garażu o 1 m łącznie z kotłownią. Ktoś ma jakąś ciekawą koncepcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Póki co wrzucę pokój córki bo jako jedyna ma praktycznie skończony. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez fajna kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 ArturDmy poszerzaliśmy garaż wlasnie z tego powodu.:)Mamy naprawde duze samochody i teraz bez problemu sie zmieszczą.Rowery jeszcze nie wiszą w garażu ale jest na nie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 13.01.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 ArturDmy poszerzaliśmy garaż wlasnie z tego powodu.:)Mamy naprawde duze samochody i teraz bez problemu sie zmieszczą.Rowery jeszcze nie wiszą w garażu ale jest na nie miejsce. Poszerzenie garażu zamawialiście w MG Projekt czy zrobił Wam to architekt adoptujący dom do działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Architekt adaptujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 13.01.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Póki co wrzucę pokój córki bo jako jedyna ma praktycznie skończony.[ATTACH=CONFIG]298670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298671[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298672[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298673[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298674[/ATTACH] No sliczny tylko przy biurku cos malo msca. A jakby zamienic szafe z kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 13.01.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Mysmy wydluzyli o metr by na koncu jakis regal wstawic.. ale cos mi sie zdaje ze nie zaszkodziloby go poszerzyc bo 2kombiaki marnie widze Maz bedzie musial zmienic na mniejszy ))) ArturDmy poszerzaliśmy garaż wlasnie z tego powodu.:)Mamy naprawde duze samochody i teraz bez problemu sie zmieszczą.Rowery jeszcze nie wiszą w garażu ale jest na nie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Juster u nas poszerzony i wydłużony o metr - jeep i bus wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 No sliczny tylko przy biurku cos malo msca. A jakby zamienic szafe z kanapa? Próbowaliśmy rożnych kombinacji i to rozwiazanie jest najlepsze.Szczescie ze młoda szczupła to sie bez problemy wślizguje do biurka :lol2::lol2:To sa meble jeszcze ze starego domu za jakieś 2-3 lata zmienimy to będzie inny układ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 13.01.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 A to widzisz, byłam przekonana, że lany strop jest tańszy. Nie znam się. Mimo wszystko, nie mam przekonania do lanych. A co do rowerów, to my planujemy wykorzystać w tym celu stryszek nad garażem I na opony też będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 13.01.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Fajna, bardzo gustowny pokój! Nie przesłodzony. Zlikwidowałaś wnęke na szafę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 13.01.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Póki co wrzucę pokój córki bo jako jedyna ma praktycznie skończony.[ATTACH=CONFIG]298670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298671[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298672[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298673[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298674[/ATTACH] No pięknie w tym pokoiku Gustownie a maccie fotkę łazienki na górze? Nie wiem gdzie wanne wstawić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Eveline tak zlikwidowaliśmy te wnęki na szafy w pokojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.01.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Julkawwy wrzucę zdjecia łazienek w weekend bo póki co wszyscy korzystamy z jednej łazienki i okropny bałagan tam jest. W piątek nam kabinę montują w łazience wiec juz będziemy mieli ta przysypialniana tylko dla siebie ogarnę tam i pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 14.01.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Juster u nas poszerzony i wydłużony o metr - jeep i bus wchodzą. to sie wozicie hohohoh ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 14.01.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 No pięknie w tym pokoiku Gustownie a maccie fotkę łazienki na górze? Nie wiem gdzie wanne wstawić :/ u nas Wanna stoi pod oknem, u nas zostało ono pomniejszone z wysokości. Tzn jeszcze nie stoi wiec foty nie zrobie ale bedzie stałą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts