Juster 14.01.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 w ogole to mamy z nią niezły problem bo zdecydowalismy sie na taka z konglomeratu i jest ciężka jak....pierwszy transport zabrał ją z powrotem bo nie sadzilismy ze jest aż tak cieżka, na kolejnego skrzyknęliśmy 7 chłopa i wnieśli.. niestety do łązienki... i teraz żeby położyć fugi... trzeba ją wynieść,, :DDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 14.01.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Jeśli cały czas mówisz o terrivie nad pietrem, to nie podpowiem. Mam terrivę nad parterem (jak większośc tu pewnie) i pierwsze słyszę, żeby ktoś zalecał zamiast strop lany. Jak dla mnie dziwna oszczędność jak się buduję dom za lekko licząc pól bańki. No, chyba, że mówisz o strychu, to faktycznie tam bym nie dała terrivy. Nam ulżyło, jak się dowiedzieliśmy, że strop będzie drewniany My mamy lany i bez podciągów nad parterem oraz drewniany nad pietrem a mamy kasjopea 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 14.01.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Póki co wrzucę pokój córki bo jako jedyna ma praktycznie skończony.[ATTACH=CONFIG]298670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298671[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298672[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298673[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298674[/ATTACH] Ślicznie...bardzo mój styl i wygląda na to że mamy tą samą podłoge...bambus prasowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 14.01.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam, generalnie strop lany wycenili mi drożej niż terrivę, także nie patrzę tu przez pryzmat oszczędności. Forumowicze piszą również o podobnych kosztach wykonania stopu lanego i terrivy. Poza tym potencjalny wykonawca słusznie zauważył że strop lany będzie dłużej robił co generalnie powinno mnie zniechęcić do stropu lanego. Mam jeszcze pytanie odnośnie garażu. Czy jak się wstawi dwa samochody kompaktowe typu kombi to jest jeszcze miejsce na 4 rowery? Zastanawiam się czy nie poszerzyć garażu o 1 m łącznie z kotłownią. Ktoś ma jakąś ciekawą koncepcję? My nie poszerzyliśmy i jest marnie...mini van i kombi i tyle...rowery muszą wisiec wysoko a opony to już tylko pomarzyc można a o jakiś półkach nawet nie śnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 14.01.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 w ogole to mamy z nią niezły problem bo zdecydowalismy sie na taka z konglomeratu i jest ciężka jak....pierwszy transport zabrał ją z powrotem bo nie sadzilismy ze jest aż tak cieżka, na kolejnego skrzyknęliśmy 7 chłopa i wnieśli.. niestety do łązienki... i teraz żeby położyć fugi... trzeba ją wynieść,, :DDDDD My też taką mamy i wniesli ją do sypialni a dopiero po wszystkim do łazienki...we trzech dali rade. Na szczescie to było przed schodami i szklanymi barierkami;) W sumie to wanna była pierwsza na pietrze haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.01.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 to sie wozicie hohohoh ) Bez przesady... Z tym jeepem to sie troche zagalopowałam troche- duzy suv raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 14.01.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Freckle.miło mi ze sie podoba.Podloga to gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 14.01.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Julkawwy wrzucę zdjecia łazienek w weekend bo póki co wszyscy korzystamy z jednej łazienki i okropny bałagan tam jest. W piątek nam kabinę montują w łazience wiec juz będziemy mieli ta przysypialniana tylko dla siebie ogarnę tam i pokaże. Dziękuję fajna kobieta! To czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 14.01.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 u nas Wanna stoi pod oknem, u nas zostało ono pomniejszone z wysokości. Tzn jeszcze nie stoi wiec foty nie zrobie ale bedzie stałą No my wlasnie się zastanawiamy czy pod oknem po lewej czy po prawej stronie w rogu.. I już sami nie wiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 14.01.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Póki co wrzucę pokój córki bo jako jedyna ma praktycznie skończony.[ATTACH=CONFIG]298670[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298671[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298672[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298673[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298674[/ATTACH] Bardzo ladnie:) szczególnie ta miętowa tapeta, przynajmniej u mnie wyglada na mietową a czy na podłodze to Rovere Giallo Paradyż? Pytam, bo wygląda świetnie, a takie płytki zakupiłam rowniez:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 14.01.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 No my wlasnie się zastanawiamy czy pod oknem po lewej czy po prawej stronie w rogu.. I już sami nie wiemy... my wstawiamy patrząc na okno od wejścia po prawej str po lewej we wnęce gdzie w projekcie miała być pralnia umywalke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 15.01.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Architekt adaptujący. Witam, a można wiedzieć jakie były koszty architekta adaptującego. Wczoraj mnie mój architekt adaptujący wycenił następująco: zaprojektowanie dwóch stropów lanych + poszerzenie garażu i kotłowni o 1 metr to koszt 5 tyś zł. Czyli generalnie powiedział ,że lepiej zaprojektować wszystko od zera niż przerabiać projekt Kasjopea 3 do w/w zmian. Czekam teraz na wycenę zmian z MG projekt - ciekawe co zaproponuje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 15.01.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Freckle.miło mi ze sie podoba.Podloga to gres Wow wygląda identycznie jak nasz bambus...my sie nie zdecydowalismy na gres na gorze...zobaczymy efekty. Na razie temperatura góra i dół ta sama mimo bambusa. I wiecie co...kocham brak kaloryferów,życie bez nich jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.01.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Bardzo ladnie:) szczególnie ta miętowa tapeta, przynajmniej u mnie wyglada na mietową a czy na podłodze to Rovere Giallo Paradyż? Pytam, bo wygląda świetnie, a takie płytki zakupiłam rowniez:) Tak tapeta miętowa a na podłodze Rovere Giallo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.01.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Artur D za cholerę nie pamietam ile płaciliśmy architektowi....:(Na pewno nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.01.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Wow wygląda identycznie jak nasz bambus...my sie nie zdecydowalismy na gres na gorze...zobaczymy efekty. Na razie temperatura góra i dół ta sama mimo bambusa. I wiecie co...kocham brak kaloryferów,życie bez nich jest super O tak jestem tego samego zdania.:yes:Wszystkie ściany wolne nie ma problemu z rozstawieniem mebli.Podlogowka to był strzał w dziesiątke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 16.01.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Słuchajcie, czy Waszym zdaniem taka wanna: http://www.superceramika.pl/pl/p/wanna-wolnostoj-ca-z-konglomeratu-marmite-vanja/594 zmieści się w łazience na gorze? Jak się wchodzi to prawy róg, wzdłuż dłuższej ściany? Po lewej mamy wejscie do pralni...MA ktoś może taką wannę na gorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alcudia 16.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Fajna Kobieta piękny pokój super urządziłaś , bardzo mi się podoba Po prostu rewelacja Szukam dokładnie takiej tapety ( w marokańską koniczynkę) , w szarym kolorze do wiatrołapu i nigdzie nie mogę znaleźć Czy miałabyś możliwość podać fabrykę produkującą tą tapetę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 17.01.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Słuchajcie, czy Waszym zdaniem taka wanna: http://www.superceramika.pl/pl/p/wanna-wolnostoj-ca-z-konglomeratu-marmite-vanja/594 zmieści się w łazience na gorze? Jak się wchodzi to prawy róg, wzdłuż dłuższej ściany? Po lewej mamy wejscie do pralni... MA ktoś może taką wannę na gorze? TAK:yes: u nas też będzie wolnostojąca, osobiście bardzo liczę na to, że zmieści się taka 170cm, żeby był już pełen luksus:D co prawda my zrezygnowaliśmy z tej "niby" pralni i poszerzyliśmy łazienkę o 50 cm, kosztem łazienki przy sypialni (którą w ogóle zamieniliśmy na garderobę) Edytowane 17 Stycznia 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 17.01.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Tak tapeta miętowa a na podłodze Rovere Giallo. A możesz podpowiedzieć jaki kolor fugi macie, bo jak oglądam to jedne wyglądają zbyt jasno, inne znowu za ciemno, i bądź tu mądrym:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts