Juster 17.01.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 TAK:yes: u nas też będzie wolnostojąca, osobiście bardzo liczę na to, że zmieści się taka 170cm, żeby był już pełen luksus:D co prawda my zrezygnowaliśmy z tej "niby" pralni i poszerzyliśmy łazienkę o 50 cm, kosztem łazienki przy sypialni (którą w ogóle zamieniliśmy na garderobę) My mamy właśnie 1700 i pięknie sie wpasowała, nie mamy tej małej klitki zwanej w projekcie "pralnią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.01.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 łazienka małolatów oddana do uzytku Uffff....jeszcze tylko czekamy na fototapetę i koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.01.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 I nasz przysypialniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.01.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.01.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A możesz podpowiedzieć jaki kolor fugi macie, bo jak oglądam to jedne wyglądają zbyt jasno, inne znowu za ciemno, i bądź tu mądrym:bash: U nas o ile dobrze pamietam kolor: toffi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 18.01.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Fajna Kobieta piękny pokój super urządziłaś , bardzo mi się podoba Po prostu rewelacja Szukam dokładnie takiej tapety ( w marokańską koniczynkę) , w szarym kolorze do wiatrołapu i nigdzie nie mogę znaleźć Czy miałabyś możliwość podać fabrykę produkującą tą tapetę ? Tapeta kupiona w Stanach ale widziałam takie na http://www.etsy.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 18.01.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 U nas o ile dobrze pamietam kolor: toffi. Bardzo dziękuję a jeśli chodzi o łazienki, cóż będę się rozpisywać po prostu PIĘKNIE:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 19.01.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 TAK:yes: u nas też będzie wolnostojąca, osobiście bardzo liczę na to, że zmieści się taka 170cm, żeby był już pełen luksus:D co prawda my zrezygnowaliśmy z tej "niby" pralni i poszerzyliśmy łazienkę o 50 cm, kosztem łazienki przy sypialni (którą w ogóle zamieniliśmy na garderobę) U Nas to samo,brak pralni i garderoba z drugiej łazienki zrobiona i pomniejszona. Aż mam pusto w łazience z wanna 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 19.01.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Fajna kobieta łazienki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 19.01.2015 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 I nasz przysypialniana.[ATTACH=CONFIG]299613[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299614[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299615[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299616[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299617[/ATTACH] Fajna kobieta!!! Dziękuję!! To jest dokładnie to o co chodziło :) Czyli spoko zmieści się Myslałam ze będzie za mało miejsca!!! Ale nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav15 19.01.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Proszę o informację ile kosztowała Was sama robocizna stanu surowego otwartego - KASJOPEA3: chudy beton, fundamenty, ściany fundamentowe, izolacje ścian fundamentowych, podkład betonowy podłogi na parterze,zasypki fundamentów, ściany murowane, strop nad parterem wraz z belkami ( u mnie będzie żelbetowy), ściany murowane piętra, strop nad piętrem wraz z belkami( u mnie będzie żelbetowy). Proszę o podanie osobno kosztu robocizny wykonania pokrycia dachowego (dachówka ceramiczna).Ja planuję budować w okolicach Warszawy. Wykonawca powiedział że ww. prace wykona w 2 miesiące. Koszt robocizny podany przez niego to 50 000 + dach 16 000Pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2015 przez rav15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur D 19.01.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam Proszę o informację ile kosztowała Was sama robocizna stanu surowego otwartego - KASJOPEA3: chudy beton, fundamenty, ściany fundamentowe, izolacje ścian fundamentowych, podkład betonowy podłogi na parterze,zasypki fundamentów, ściany murowane, strop nad parterem wraz z belkami ( u mnie będzie żelbetowy), ściany murowane piętra, strop nad piętrem wraz z belkami( u mnie będzie żelbetowy). Proszę o podanie osobno kosztu robocizny wykonania pokrycia dachowego (dachówka ceramiczna). Ja planuję budować w okolicach Warszawy. Wykonawca powiedział że ww. prace wykona w 2 miesiące. Koszt robocizny podany przez niego to 50 000 + dach 16 000 Pozdrawiam Rav 15 - co prawda nie do końca w temacie ale my też z żoną będziemy w tym roku budować Kasjope 3 (wersja B) + poszerzamy garaż o 1m + dwa stropy żelbetonowe. Mam wycenę z 3 firm budowlanych i SSO ( w tym konstrukcja dachu z deskowaniem ale bez pokrycia) to przedział 48 500 zł - 50 000 zł. Także jeżeli chodzi o koszta robocizny to raczej to realna cena. My też jesteśmy z okolic Warszawy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav15 20.01.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Rav 15 - co prawda nie do końca w temacie ale my też z żoną będziemy w tym roku budować Kasjope 3 (wersja B) + poszerzamy garaż o 1m + dwa stropy żelbetonowe. Mam wycenę z 3 firm budowlanych i SSO ( w tym konstrukcja dachu z deskowaniem ale bez pokrycia) to przedział 48 500 zł - 50 000 zł. Także jeżeli chodzi o koszta robocizny to raczej to realna cena. My też jesteśmy z okolic Warszawy. pzdr Witam Tyle, że mi przedstawiono cenę 50 000zł bez więźby dachowej i deskowania. Wydaje mi się, że jest to trochę za drogo biorąc pod uwagę przedstawione przez Ciebie oferty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 20.01.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 50 tys to dobra cena. U mnie podobnie wyszło, tylko mam terrivę. Natomiast więźba + papowanie i deskowanie to łacznie 10-11 tys. Targowałabym z 16 tys. Fajna, ładnie! Łazienka przy sypialni ma standardowe wymiary czy powiększana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 20.01.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam Proszę o informację ile kosztowała Was sama robocizna stanu surowego otwartego - KASJOPEA3: chudy beton, fundamenty, ściany fundamentowe, izolacje ścian fundamentowych, podkład betonowy podłogi na parterze,zasypki fundamentów, ściany murowane, strop nad parterem wraz z belkami ( u mnie będzie żelbetowy), ściany murowane piętra, strop nad piętrem wraz z belkami( u mnie będzie żelbetowy). Proszę o podanie osobno kosztu robocizny wykonania pokrycia dachowego (dachówka ceramiczna). Ja planuję budować w okolicach Warszawy. Wykonawca powiedział że ww. prace wykona w 2 miesiące. Koszt robocizny podany przez niego to 50 000 + dach 16 000 Pozdrawiam Na chwile obecną mamy sam fundament. Stan surowy otwarty razem z dachem 50 tys. z wylaniem schodów wejściowych (zdecydowaliśmy się na ekipę która już wybudowała jedną Kasjopeję) ekipa jest w porządku od marca lecimy dalej. Mamy również wyceny okien na ramie Weka sześciokomorowe trzyszybowe wypełnione argonem 25 tys. z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 20.01.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 zapomniałam dodać strop lany drugi drewniany. Kierownik budowy zmienia wpisem do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 20.01.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Eveline zrezygnowaliśmy z tej dziupli szumnie zwanej pralnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 20.01.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam Proszę o informację ile kosztowała Was sama robocizna stanu surowego otwartego - KASJOPEA3: chudy beton, fundamenty, ściany fundamentowe, izolacje ścian fundamentowych, podkład betonowy podłogi na parterze,zasypki fundamentów, ściany murowane, strop nad parterem wraz z belkami ( u mnie będzie żelbetowy), ściany murowane piętra, strop nad piętrem wraz z belkami( u mnie będzie żelbetowy). Proszę o podanie osobno kosztu robocizny wykonania pokrycia dachowego (dachówka ceramiczna). Ja planuję budować w okolicach Warszawy. Wykonawca powiedział że ww. prace wykona w 2 miesiące. Koszt robocizny podany przez niego to 50 000 + dach 16 000 Pozdrawiam Cena jest dobra, nam za SSO (strop lany nad parterem) wyszło dokładnie 66 tys. Jeśli chodzi o dach, kompleksowo wyniósł nas 70 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 20.01.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam Proszę o informację ile kosztowała Was sama robocizna stanu surowego otwartego - KASJOPEA3: chudy beton, fundamenty, ściany fundamentowe, izolacje ścian fundamentowych, podkład betonowy podłogi na parterze,zasypki fundamentów, ściany murowane, strop nad parterem wraz z belkami ( u mnie będzie żelbetowy), ściany murowane piętra, strop nad piętrem wraz z belkami( u mnie będzie żelbetowy). Proszę o podanie osobno kosztu robocizny wykonania pokrycia dachowego (dachówka ceramiczna). Ja planuję budować w okolicach Warszawy. Wykonawca powiedział że ww. prace wykona w 2 miesiące. Koszt robocizny podany przez niego to 50 000 + dach 16 000 Pozdrawiam Przeszacowany dach, stanowczwo- o jakies 5tyś. I robcizna bez dachu powinna wynieśc ok 43-45 tys. Też z okolić Wawy jestesmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 20.01.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 julkawwy - wszystko zależy od uwarunkowań, np. my pod W-wą płaciliśmy 70 tys. za SSO, ale u nas dom po modyfikacji projektu jest o jakieś 40 m większy, są wysokie wody gruntowe i mamy bardzo wysokie fundamenty, robiliśmy ciężką izolację przeciwodną, odwodnienie wokół budunku. Do tego w ramach ceny był dach z pełnym deskowaniem i papa. Za dodatkową warstwę papy termozgrzewalnej i dachówkę ceramiczną z robocizną zapłaciliśmy 40 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts