Artur D 20.01.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Witam Tyle, że mi przedstawiono cenę 50 000zł bez więźby dachowej i deskowania. Wydaje mi się, że jest to trochę za drogo biorąc pod uwagę przedstawione przez Ciebie oferty. Pozdrawiam Generalnie zależy skąd miałeś namiary na ekipę. Ja najpierw szukałem w internecie i najdroższą wycenę na SSO miałem za 75 tyś. Inna firma 220 tyś zł (bez VAT) ale już z materiałami. Terminy - dostępni od zaraz. Pogadałem trochę ze znajomymi co w ostatnim czasie budowali domy, podali mi namiary na ekipy sprawdzone i co się okazało - cena w granicach 50 tyś zł. A terminy najwcześniej od czerwca. Także połowa tych ekip nawet nie ogłasza się w internecie bo i tak mają robotę dzięki poczcie pantoflowej. Teraz nawet jak wracam z pracy to zatrzymuje się przy nowo wybudowanych domach i uprzejmie się pytam czy mogą mi polecić budowlańców ,którzy stawiali dom. Może spróbuj w ten sposób poszukać ekipy to i koszta spadną robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 21.01.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 julkawwy - wszystko zależy od uwarunkowań, np. my pod W-wą płaciliśmy 70 tys. za SSO, ale u nas dom po modyfikacji projektu jest o jakieś 40 m większy, są wysokie wody gruntowe i mamy bardzo wysokie fundamenty, robiliśmy ciężką izolację przeciwodną, odwodnienie wokół budunku. Do tego w ramach ceny był dach z pełnym deskowaniem i papa. Za dodatkową warstwę papy termozgrzewalnej i dachówkę ceramiczną z robocizną zapłaciliśmy 40 tys. My też powiększaliśmy dom, wydłużalismy w stronę ogrodu i poszerzaliśmy od strony garażu. Też nam wyszło dużo więcej m2. Mamy dwa wylewane stropy, wzmocnione fundameny. I zapłąciliśmy duzo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 21.01.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A propo kosztów budowy wydaje mi się, ze wystarczy przeczytać całe forum, bo wcześniej była już o tym mowa. Szkoda czasu na powielanie tematu a tym bardziej licytacji kto dał więcej a kto mniej. Ceny aż tak bardzo się nie zmieniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 21.01.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A propo kosztów budowy wydaje mi się, ze wystarczy przeczytać całe forum, bo wcześniej była już o tym mowa. Szkoda czasu na powielanie tematu a tym bardziej licytacji kto dał więcej a kto mniej. Ceny aż tak bardzo się nie zmieniły. Kgbkoc... dzięki Ci!!! dokładnie tak jak piszesz.. + ja na przykład nie pamiętam juz tych wszystkich cen.. kiedy to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rav15 22.01.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Dziękuję wszystkim za udzielone informacje. Niestety nie znalazłem na forum cen samej robocizny SSO bez więźby, więc pozwoliłem sobie zadac pytanie na forum. Takie informacje są przydatne dla osób, które zaczynają inwestycję. Wiem, że osobom, które wykańczają dom takie informacje nie będą przydatne, ale nie uważam, że szkoda na nie czasu. Wszystko zależy od stanu zaawansowania inwestycji...Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2015 przez rav15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 22.01.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 U nas prace postępują bardzo przyzwoicie (oby nie zapeszyć ) w przyszłym tygodniu Panowie maja kłaść płytki. Ja zaczynam wybierać farby i tu moje pytanie, co sądzicie o suficie w kolorze ścian? Dodam od razu, że chodzi o bardzo delikatną szarość, prawie biały jak to określił mój mąż kusi mnie taka opcja, ale jak to mówią chciałaby, a boi się dlatego chętnie poznam Wasze opinie:) Poniżej zdjęcie koloru, chociaż jak wspomniałam na żywo, a raczej na ścianie;) jest "prawie biały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 23.01.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Witam Razem z mezem planujemy rozpoczecie budowy domu w okolicach maja/czerwca tego roku. Nadal jednak zastanawiamy sie nad wyborem ekipy budowlanej. Maja moze Panstwo jakies pozytywne doswiadczenia z ekipami z okolic Opola? Moze jest ktos tu na forum, kto wybudowal juz wersje 3 na Opolszczyznie? Moze tez byc ekipa, ktora dojedzie w nasze rejony Prosze o informacje moj email to [email protected] Chodzi o stan surowy otwarty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 27.01.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Czy ktoś z Was ma na dole położoną białą cegłę na ścianie i jest zadowolony? Tak się wahamy czy położyć czy nie.... Macie jakies foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 27.01.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Czy ktoś z Was ma na dole położoną białą cegłę na ścianie i jest zadowolony? Tak się wahamy czy położyć czy nie.... Macie jakies foto? Hej my sie dlugo zastanawialismy nad kolorem ale jak pojechalismy do sklepu i zobaczylisy cala sciane w bialej to nie podobalo nam sie szczegolnie z bliska.. zimne surowe.. wiec mamy delikatny kolor ( w sypialni tez mamy tylko jeszcze ciemniejsza) wrzcalam fotki na forum.. fajnie ocieplio te duzo powierzchnie .. jak cos kupowalismy w elkamino w milanowku tam maja duzo kolorow i wszystko na scianach ulozone na duzej powierzchni wiec mozna sie zdecydowac powodzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 27.01.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Hej my sie dlugo zastanawialismy nad kolorem ale jak pojechalismy do sklepu i zobaczylisy cala sciane w bialej to nie podobalo nam sie szczegolnie z bliska.. zimne surowe.. wiec mamy delikatny kolor ( w sypialni tez mamy tylko jeszcze ciemniejsza) wrzcalam fotki na forum.. fajnie ocieplio te duzo powierzchnie .. jak cos kupowalismy w elkamino w milanowku tam maja duzo kolorow i wszystko na scianach ulozone na duzej powierzchni wiec mozna sie zdecydowac powodzeni Dzięki Juster za radę. A ktoś może ma jakieś przykłady aranżacji ściągnięte z neta albo coś? Nie zatrudniamy projektanta i tak dumam jak co zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 27.01.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dzięki Juster za radę. A ktoś może ma jakieś przykłady aranżacji ściągnięte z neta albo coś? Nie zatrudniamy projektanta i tak dumam jak co zrobić... Spoko. Chodzi o aranzacje w bialej cegle tak?a o ktore pomieszczenie konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.01.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Czy ktoś z Was ma na dole położoną białą cegłę na ścianie i jest zadowolony? Tak się wahamy czy położyć czy nie.... Macie jakies foto? My będziemy mieć białą cegłę. Jutro, najpóźniej pojutrze ma być kładziona, więc jeśli poczekasz, to jak tylko będę mogła wstawię fotki.Tu inspiracje z netu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 27.01.2015 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Spoko. Chodzi o aranzacje w bialej cegle tak?a o ktore pomieszczenie konkretnie? Myślę nad korytarzem, kuchnią i trochę w salonie Raczej myślałam o białej, ale jak ktoś ma pięknie położony inny odcień to chętnie zobaczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 27.01.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 My będziemy mieć białą cegłę. Jutro, najpóźniej pojutrze ma być kładziona, więc jeśli poczekasz, to jak tylko będę mogła wstawię fotki.Tu inspiracje z netu: [ATTACH=CONFIG]301261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301262[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301263[/ATTACH] Dzięki Skonieak. Ta pierwsza fotka oddaje to co myślę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 27.01.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Myślę nad korytarzem, kuchnią i trochę w salonie Raczej myślałam o białej, ale jak ktoś ma pięknie położony inny odcień to chętnie zobaczę! Myślę, że biała cegła jest super! My zdecydowaliśmy się na naturalną z domieszką skalnej i gotyckiej z elkamino, bo większość mebli, a nawet wypoczynek mamy biały. Mamy ją ułożoną na ścianie telewizyjnej w salonie, na tyle i bokach szafy w korytarzu oraz w kuchni nad szafkami. Ściana w salonie z przejściem do gabinetu: http://images70.fotosik.pl/525/e81d2ceb91ae25cam.jpg Ściana w jadalni (plecy szafy): http://images70.fotosik.pl/521/ee6fbb5fa52dca05m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 27.01.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Dzięki Skonieak. Ta pierwsza fotka oddaje to co myślę zrobić Fajna jest ale polecam jeszcze obejrzec gdzies na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 27.01.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 my mamy skalna wlasnie. Szafe robiliscie cala?jak wyszedl Wam luk? UOTE=kalafiorek;6752490]Myślę, że biała cegła jest super! My zdecydowaliśmy się na naturalną z domieszką skalnej i gotyckiej z elkamino, bo większość mebli, a nawet wypoczynek mamy biały. Mamy ją ułożoną na ścianie telewizyjnej w salonie, na tyle i bokach szafy w korytarzu oraz w kuchni nad szafkami. Ściana w salonie z przejściem do gabinetu: http://images70.fotosik.pl/525/e81d2ceb91ae25cam.jpg Ściana w jadalni (plecy szafy): http://images70.fotosik.pl/521/ee6fbb5fa52dca05m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 27.01.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Bardzo ładnie, też o takich kolorach i elementach myślę. my mamy skalna wlasnie. Szafe robiliscie cala?jak wyszedl Wam luk? UOTE=kalafiorek;6752490]Myślę, że biała cegła jest super! My zdecydowaliśmy się na naturalną z domieszką skalnej i gotyckiej z elkamino, bo większość mebli, a nawet wypoczynek mamy biały. Mamy ją ułożoną na ścianie telewizyjnej w salonie, na tyle i bokach szafy w korytarzu oraz w kuchni nad szafkami. Ściana w salonie z przejściem do gabinetu: http://images70.fotosik.pl/525/e81d2ceb91ae25cam.jpg Ściana w jadalni (plecy szafy): http://images70.fotosik.pl/521/ee6fbb5fa52dca05m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 27.01.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witam, jestem na początku swojej drogi z budową domu. Projekt wybrany i powoli się domek buduje. Chciałabym zapytać czy wykorzystaliście pralnie na piętrze jako pralnię czy z niej zrezygnowaliście. Jeśli ktoś ma pralnię to czy jest zadowolony i czy mógłby się podzielić ewentualnie zdjęciem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.01.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witam, jestem na początku swojej drogi z budową domu. Projekt wybrany i powoli się domek buduje. Chciałabym zapytać czy wykorzystaliście pralnie na piętrze jako pralnię czy z niej zrezygnowaliście. Jeśli ktoś ma pralnię to czy jest zadowolony i czy mógłby się podzielić ewentualnie zdjęciem. Pozdrawiam Witaj:) My zrezygnowaliśmy z tej "niby pralni" na rzecz większej łazienki, o ile dobrze kojarzę, to tak zrobiła zdecydowana większość budujących Forumowiczów:) Powodzenia w podejmowaniu trafnych decyzji, po sobie wiem, że czasem jest trudno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts