Enter 27.01.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 skonieak póki co to najtrudniej jest mi zaakceptować, że ten fundament jest tak mały. Trudno mi uwierzyć, że ma być dom a nie garaż. Ja raczej nie dużo planuję zmienić. Na pewno usunę ścianę między salonem i gabinetem, również rezygnuję z tej ścianko-szafy w jadalni a tak to jakieś poprawki kosmetyczne A kto ma pralnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 27.01.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 No i jeszcze jedno pytanie do osób, które połączyły gabinet z salonem. Gdzie umieściliście telewizor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.01.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 skonieak póki co to najtrudniej jest mi zaakceptować, że ten fundament jest tak mały. Trudno mi uwierzyć, że ma być dom a nie garaż. Ja raczej nie dużo planuję zmienić. Na pewno usunę ścianę między salonem i gabinetem, również rezygnuję z tej ścianko-szafy w jadalni a tak to jakieś poprawki kosmetyczne A kto ma pralnię? Miałam dokładnie takie samo wrażenie:lol2: Nie martw się, jak mury pójdą w górę, to automatycznie dom się "powiększy";) Początkowo też nie chcieliśmy tej ścianko-szafy jak nazwałaś, ale po obejrzeniu domu na żywo oraz zdjęć Forumowiczów, zmieniliśmy zdanie i nie żałuję (w końcu rzeczy cały czas przybywa;). Zrównaliśmy ją tylko z wejściem do domu z wiatrołapu (czyli hol szerokość 140cm), tym samy uzyskując większą jadalnię. Dodatkowo ta szafa "zasłania" lub oddziela od widoku bezpośrednio na wejście do łazienki dolnej. Pralnię zrobiłam w pomieszczeniu gospodarczym, a z górnej łazienki mam do niej bezpośrednio zsyp na brudne ubrania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 27.01.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 No tak rzeczy, rzeczy i jeszcze raz rzeczy. Może ktoś się pochwali fajnymi miejscami składowymi w tym domu? Myślałam o zagospodarowaniu przestrzeni tuż pod dachem w kotłowni i garażu. Czy jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprota1 28.01.2015 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam szystkich mam pytanie czy moze ktos buduje kasjope NF40 prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprota1 28.01.2015 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam wszystkich mam pytanie czy moze ktos buduje kasjope NF40 prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 28.01.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Juster, nie wiem, o jaki łuk chodzi ... może o to jak cegła jest ułożona na narożnikach? Jeżeli tak, to cyknę zdjęcie i wrzucę. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 28.01.2015 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja zrezygnowałam z pralni, ale nie wiem czy nie wrócę do tego pomysłu. Łazienka chłopaków i tak jest spora, a kosze na brudy będą na górze. Tak czy inaczej będę latać z tym pranie z góry na dół Kalafiorek, masz więcej zdjęć? Zwłaszcza o ścianę z drzwiami do gabinetu mi chodzi Ja tez myślę o białej ścianie telewizyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 28.01.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ale ostatnio mam dużo pytań. Czy ktoś z Was ma kominy systemowe, a nie murowane z cegły czy klinkieru??Jak planujecie wykończyć komin nad dachem? tylko tynk i kolor elewacji? Czy macie na to jakieś inne patenty? U nas kier budowy nie zgoodzil sie zeby na komin systemowy polozyc klinkier (wylewa sie speacjalna plyte) i teraz nie wiemmy co zrobić. Bo podobno jak ie oblozy jakimis cegłopodobnymi plytkami to mogą one odpasc...pod wpływem różnic temperatury..Chcemy czarne kominy i nie wiemy jak to rozwiązać.Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 28.01.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 julkawwy - my mamy kominy systemowe. obłożone płytkami klinkierowymi. Mnie tez mówili, że na pewno wszystkie odpadną pierwszej zimy Mija już 3 zima i jak na razie trzymają się dobrze, nawet ostatnio pan od anteny był tym faktem zadziwiony. Kominy od wysokości "strychu" są ocieplone styropianem, siatka, klej. Do płytek zastosowałam klej sopro elastyczny z triasem. Czapki kominów są z blachy stalowej - robili je panowie od dachu. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 28.01.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Juster, nie wiem, o jaki łuk chodzi ... może o to jak cegła jest ułożona na narożnikach? Jeżeli tak, to cyknę zdjęcie i wrzucę. kalafiorek Szafa jest w projekcie patrzac na nia od str drzwi .. po prawej str zaokraglona i o ten luczek mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 28.01.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja tez mam kominy systemowe obłożone pełna ceglą klinkierową. Coś mi sie kojarzy z płytą, być może murarz zastosował takie rozwiazanie. Zdjęcia są w moim wątku.Ani kominy tynkowane ani struktonit mi się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 28.01.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Julka, sprawdzilam. Moje kominy systemowe w wersji gołej masz na 4 stronie mojego wątku, a z klinkierem na 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 28.01.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 julkawwy - my mamy kominy systemowe. obłożone płytkami klinkierowymi. Mnie tez mówili, że na pewno wszystkie odpadną pierwszej zimy Mija już 3 zima i jak na razie trzymają się dobrze, nawet ostatnio pan od anteny był tym faktem zadziwiony. Kominy od wysokości "strychu" są ocieplone styropianem, siatka, klej. Do płytek zastosowałam klej sopro elastyczny z triasem. Czapki kominów są z blachy stalowej - robili je panowie od dachu. kalafiorek Dziękuję kalafiorek za informację, jak mówisz że jest ok, to chyba też tak zrobimy. A masz może jakąs fotke samego komina po wykonczeniu ta plytką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yesko 28.01.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 No tak rzeczy, rzeczy i jeszcze raz rzeczy. Może ktoś się pochwali fajnymi miejscami składowymi w tym domu? Myślałam o zagospodarowaniu przestrzeni tuż pod dachem w kotłowni i garażu. Czy jest sens? U mnie są dwa strychy, duży jak u wszystkich oraz mały nad garażem i kotłownią. Ten drugi wynika z tego, że wybudowaliśmy bliźniak i dach podwójnego garażu jest inny niż w wersji solo. Oba miejsca uważam za bardzo praktyczne. Do tego dochodzi jeszcze spiżarnia pod schodami no i sama kotłownia. Mamy też małe zadaszenie na zewnątrz, na tylnej ścianie garażu - spadek dachu został przedłużony i zyskaliśmy dodatkowe miejsce pod dachem na np meble ogrodowe. Te wszystkie miejsca stopniowo się zapełniają, dlatego polecam wygospodarować możliwie dużo takich pomieszczeń, żeby z czasem np salon nie stał się składowiskiem . Nie wiem czy ta przestrzeń w pojedynczej Kasjopei nad garażem jest warta zainteresowania i kosztów ale w moim bliźniaku da się tam wejść, stanąć w pochyleniu i przerzucać "towar" z kąta w kąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 28.01.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Szafa jest w projekcie patrzac na nia od str drzwi .. po prawej str zaokraglona i o ten luczek mi chodzi Aaaaaaaaa to u nas jest na prosto - taka kanciasta litera U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 28.01.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Dziękuję kalafiorek za informację, jak mówisz że jest ok, to chyba też tak zrobimy. A masz może jakąs fotke samego komina po wykonczeniu ta plytką? obawiam się, że nie...nie był to element który mnie jakoś szczególnie absorbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 28.01.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ja mam pralnię i nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 28.01.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 obawiam się, że nie...nie był to element który mnie jakoś szczególnie absorbował my obłożylismy klinkierem nie płytką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 28.01.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Słuchajcie nasze łazienki WREEEESZCIE dobiegają końca... takze pod koniec przyszłego tyg wrzucę pewnie foteczki a potem to juz sie posypie i kuchnia ktora juz czeka na montaz i podłogi:) wrzucajcie swoje jak macie... pieknie patrzeć na nasze Kasjopejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts