Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Też właśnie myślę o wykorzystaniu tego mini stryszku nad garażem i kotłownią. Natomiast nad gabinetem planuję zostawić deskowanie widoczne.
U mnie są dwa strychy, duży jak u wszystkich oraz mały nad garażem i kotłownią. Ten drugi wynika z tego, że wybudowaliśmy bliźniak i dach podwójnego garażu jest inny niż w wersji solo. Oba miejsca uważam za bardzo praktyczne. Do tego dochodzi jeszcze spiżarnia pod schodami no i sama kotłownia. Mamy też małe zadaszenie na zewnątrz, na tylnej ścianie garażu - spadek dachu został przedłużony i zyskaliśmy dodatkowe miejsce pod dachem na np meble ogrodowe. Te wszystkie miejsca stopniowo się zapełniają, dlatego polecam wygospodarować możliwie dużo takich pomieszczeń, żeby z czasem np salon nie stał się składowiskiem . Nie wiem czy ta przestrzeń w pojedynczej Kasjopei nad garażem jest warta zainteresowania i kosztów ale w moim bliźniaku da się tam wejść, stanąć w pochyleniu i przerzucać "towar" z kąta w kąt ;)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my obłożylismy klinkierem nie płytką

ALe jak można obłożyć komin kinkierem skoro nie ma się ten klinkier na czym trzymać??

My mamy ocieplony+siatka+klej. i na razie sa szare ale sie zastanawiamy czy może obłożyć je takimi "kulkami" które się na cokole domu robi, takie coś do żywicy podobne..

Marmolit?

ALe jak można obłożyć komin kinkierem skoro nie ma się ten klinkier na czym trzymać??

My mamy ocieplony+siatka+klej. i na razie sa szare ale sie zastanawiamy czy może obłożyć je takimi "kulkami" które się na cokole domu robi, takie coś do żywicy podobne..

My obudowalismy komin od pierwszego stropu scianka z cienkiej cegly wienerberger z ktorej byly sciany dzialowe, jeden bok nie mogl byc obudowany wiec zrobione zostalo jak to sie nazywa.. takie wzmocnienie z pretow i na tym ustawiono klinkier ;)

Odpowiedziałam Ci na poprzedniej stronie, że u mnie chyba była wylana płyta. Klinkier ładnie się trzyma. Więc może tak można i u Ciebie?

Odpowiedziałam Ci na poprzedniej stronie, że u mnie chyba była wylana płyta. Klinkier ładnie się trzyma. Więc może tak można i u Ciebie?

Decyzję podejmowaliśmy już jak powstawał dach, więc teraz jest za późno... Z resztą kierwnik budowy nie zgodził się na wylanie płyty...

I teraz rozkminiamy czym obłożyć ten komin. Czy tym mozolitem czy może płytkami klinkieropodobnymi..

Rozumiem sens obniżenia tych pomieszczeń względem domu tzn. zapewne, żeby ewentualna woda nie wlewała się do części mieszkalnej ale czemu kotłownia jeszcze niżej niż garaż ? Czy zachowaliście takie obniżenia?

My mamy garaż, kotłownie i schowek pod schodami niżej od reszty ale na jednym poziomie :) W sumie nie ma z tym jakiegoś problemu,schowek nawet na reke bo teraz nie musimy sie schylac :)

A u Nas KONIEC!!!!! Jutro przeprowadzka :wiggle: Tzn ma sie rozumiec ze koniec etapu budowy, teraz etap powolnego urządzania (czytaj zagracania) hahaha. Foteczki jeszcze gorące z ostatniej chwili tuż po odłożeniu mopa :popcorn:

Łazienka góra: [ATTACH=CONFIG]301700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301701[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301702[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301703[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301704[/ATTACH]

ale Wam fajnieeeeeeeee!!! bardzo ładnie, śmiesznie tak oglądac swoją łazienke w innym układzie :)

u nas dziś na swoje miejsce wjechała wanna :)

aaa.jpg

Schody :wiggle: [ATTACH=CONFIG]301720[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301721[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301722[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301723[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]301724[/ATTACH]

Z wielką przyjemnością oglądam Wasze wnętrza, baaardzo ładnie:wave::wave: Odcienie szarości (u nas też już czekają) i te męskie płytki u synów, rewelacja.

Od razu mam kilka pytań:D Mam nadzieję, że się pochwalisz, co to za drzwi, tzn. jakieś ogólnodostępne czy robione u stolarza (bardzo nam się podobają)? Czy sufit na dole jest w kolorze tej delikatnej szarości, a tylko elementy podwieszane są pomalowane na biało?

Po raz kolejny chwalę pstryczki elektryczki:p chyba też sobie takie kupię:D

A kiedy kuchnia?:smile: