Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Meble będą połączeniem bieli z orzechem amerykańskim, mam nadzieję, że efekt końcowy (oczywiście chodzi o kolory) będzie coś jak na tej inspiracji:

[ATTACH=CONFIG]301876[/ATTACH]

Super,ostatnio nawet oglądałam taką kuchnie i bardzo bardzo ładnie wygląda orzech amerykański. Bedzie ślicznie :)

Witaj, my zaczęliśmy budowę 2 tygodnie temu. Mamy już fundamenty. Co do ceny to mi tak samo wyceniono SSO z dachem na 60.000 zł. Wydaje mi się rozsądną kwotą .

Powodzenie :)

Witam wszystkich użytkowników forum :) zdecydowaliśmy się na projekt Kasjopea 3, budujemy w powiecie pruszkowskim :) Jak dotąd na placu budowy cisza, formalności z budową są w trakcie. Chcemy zacząć budowę na początku lipca. W tym roku mamy zamiar zrobić stan surowy otwarty ( murarka + więźba dachowa+ odeskowanie z papą ) oraz dachówkę. Mam do Was pytanie. Jak dotąd otrzymaliśmy dwie wyceny robocizny ekip budowlanych za stan surowy otwarty, bez dachówki: odpowiednio 55.000 zł oraz 60.000 zł. Wydaje nam się, ze 55.000 jest ceną optymalną, ale jak uważacie? Czy warto szukać tańszej ekipy? Pozdrawiam :)

Dziekujemy ślicznie :) Drzwi Pol-Skone Tiara :)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jeszcze a propos drzwi, nie było problemu z tymi drzwiami nazwijmy ukośnymi na górze (chodzi mi dokładnie o ten środkowy pokój na wprost schodów) , pytam, bo u nas każdy kto zobaczy to wejście, to twierdzi, ze tylko u stolarza?

Witaj, my zaczęliśmy budowę 2 tygodnie temu. Mamy już fundamenty. Co do ceny to mi tak samo wyceniono SSO z dachem na 60.000 zł. Wydaje mi się rozsądną kwotą .

Powodzenie :)

Witam, my planujemy budowę w tym roku ( pewnie maj - czerwiec). Powiat nowodworski ten 40 km na północ od Warszawy. mam od dwóch firm wycenę na 50.000 zł. z tym że robią dwa stropy lane + schody na poddasze. do tego budynek będzie o 1 m szerszy. Jeżeli chodzi o dach to też deski + papa bez dachówki. Myślę że w tym wypadku nawet 55.000 zł to troszkę za dużo. No ale może ekipa budowalna też założyła sobie bufor negocjacyjny :-). pzdr

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jeszcze a propos drzwi, nie było problemu z tymi drzwiami nazwijmy ukośnymi na górze (chodzi mi dokładnie o ten środkowy pokój na wprost schodów) , pytam, bo u nas każdy kto zobaczy to wejście, to twierdzi, ze tylko u stolarza?

Nie było jakiegoś wiekszego problemu, Pan monter już przy pomiarze zastrzegł że bedzie musiał podkuc a my bedziemy musieli sobie podszpachlowac. Wyglądało po montażu tak wewnatrz DSC_1513.jpg a tak na zewnatrz DSC_1570.jpg. Także pracy nie było jakoś strasznie dużo, dwa razy to mąż szpachlował i jakiś narożnik zakładał.

Nie było jakiegoś wiekszego problemu, Pan monter już przy pomiarze zastrzegł że bedzie musiał podkuc a my bedziemy musieli sobie podszpachlowac. Wyglądało po montażu tak wewnatrz [ATTACH=CONFIG]302297[/ATTACH] a tak na zewnatrz [ATTACH=CONFIG]302298[/ATTACH]. Także pracy nie było jakoś strasznie dużo, dwa razy to mąż szpachlował i jakiś narożnik zakładał.

Bardzo dziękuję:)

julkawy, fotki ceglanej ściany, będącej plecami szafy:

http://images68.fotosik.pl/576/23132fc550c95569m.jpg

http://images69.fotosik.pl/576/005eeba056eaa2dcm.jpg

I ktoś z Forumowiczów prosił jeszcze o zdjęcia ściany "telewizyjnej" w salonie (nie patrzcie na bałagan i nieśmiertelnego lacka z ikea - do wymiany...kiedyś):

http://images67.fotosik.pl/577/8ada11f8fd303b37m.jpg

kalafiorek

julkawy, fotki ceglanej ściany, będącej plecami szafy:

http://images68.fotosik.pl/576/23132fc550c95569m.jpg

http://images69.fotosik.pl/576/005eeba056eaa2dcm.jpg

I ktoś z Forumowiczów prosił jeszcze o zdjęcia ściany "telewizyjnej" w salonie (nie patrzcie na bałagan i nieśmiertelnego lacka z ikea - do wymiany...kiedyś):

http://images67.fotosik.pl/577/8ada11f8fd303b37m.jpg

kalafiorek

kalafiorku dziękuję za pamięć!

klikam na zdjęcia i kurcze przenosi mnie na inną stronę (fotosik.pl) i tam wyskakuje błąd i nie mogę fotek obejrzec... jedynie miniaturki w poście:/

Kalafiorek.....!

WOW!!!!!!!! To jet to. Chyba jedno z piękniejszych wykończeń wnętrza, ajkie oglądałam w Kasjopejkach naszych!

Wybaczcie forumowiecze, to jest mój nr 1 :D

No i czekamy na więcej, kuchnię itd!

Do wszystkich Kasjopejczyków:

Jakie macie okna? I czy jestescie z nich zadowoleni? Musimy sie zdecydować, ale w koncu nie wiemy jakie...

Pronowano nam schuco, dako, i cos na profilu brugmann, ale nazwy nie pamietam... (chyba abakus?) macie jakies propozycje??

My mamy brugmann fabryka abakus jestesmy b.zadowoleni.. szczelne i ladne ;)

Te 60 000 zł. za 2 stropy lane i położenia dachówki.

Witam, my planujemy budowę w tym roku ( pewnie maj - czerwiec). Powiat nowodworski ten 40 km na północ od Warszawy. mam od dwóch firm wycenę na 50.000 zł. z tym że robią dwa stropy lane + schody na poddasze. do tego budynek będzie o 1 m szerszy. Jeżeli chodzi o dach to też deski + papa bez dachówki. Myślę że w tym wypadku nawet 55.000 zł to troszkę za dużo. No ale może ekipa budowalna też założyła sobie bufor negocjacyjny :-). pzdr