Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wrzucam kilka zdjeć kuchni.Jeszcze tylko roleta listwy przypodłogowe i koniec....:)[ATTACH=CONFIG]304439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304440[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304441[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304442[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304443[/ATTACH]

Bardzo ładnie:) drzwi bezprzylgowe prezentują się świetnie, a ta szeroka opaska nad nimi, to zabieg celowy? Pytam, bo u nas miały być tradycyjnie przylgowe (chcieliśmy tu zaoszczędzić) niestety panowie murarze zrobili za wysokie otwory drzwiowe :bash: i na tym etapie system bezprzylgowy był jedynym ratunkiem, ale trzymamy sie wersji, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszlo;)

Pytanie do ogółu jeszcze w sprawie okien. Trudny temat jeśli chodzi o wybór i ewentualne zmiany :confused: Czy ktoś zlikwidował okno w salonie to przy ścianie do gabinetu? Jeśli tak to jakie są jego wrażenia? Ciemno? A może była trafna decyzja?

My zlikwidowaliśmy, absolutnie nie jest ciemno, dodam, że salon mamy na północ. Bardzo trafna decyzja, z pewnością zrobiłabym tak jeszcze raz:yes::yes::yes:

Dzięki :) Ja początkowo to okno usunęłam ale jak zaczęliśmy wybierać okna to mąż zauważył brak jednego :p. Bystrzak :) No i zaczęły się wątpliwości. Ale chyba jednak go usuniemy.

My zlikwidowaliśmy, absolutnie nie jest ciemno, dodam, że salon mamy na północ. Bardzo trafna decyzja, z pewnością zrobiłabym tak jeszcze raz:yes::yes::yes:

Dzięki :) Ja początkowo to okno usunęłam ale jak zaczęliśmy wybierać okna to mąż zauważył brak jednego :p. Bystrzak :) No i zaczęły się wątpliwości. Ale chyba jednak go usuniemy.

Naprawdę nie ma się czego obawiać, zawsze dodatkowy argument, że jedno mniej do umycia:D Już wcześniej wspominałam, zlikwidowałam rownież okno boczne w kuchni, ale powiększyłam to w jadalni (wysokość taka jak w tych narożnych), zlikwidowałam rownież okno na klatce schodowej i też nie żaluję:)

Piękny dach. Ktoś jeszcze zdecydował się na płaską dachówkę? Może jeszcze jakieś fotki?

Dzięki, Yesko z odpowiedź. Zobaczymy co będzie po wymianie tej szyby. Mam nadzieje, że po prostu była wadliwa.

A teraz cieszymy się takim widokiem :)

http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00470Kopiowanie_zps09647e43.jpg

http://i1268.photobucket.com/albums/jj561/ewelinaborkiewicz/DSC00469Kopiowanie_zps110b0510.jpg

Jednak płaska dachówka to jest to! :)

Jeśli chodzi o okno na klatce schodowej to ja nawet je powiększyłam na całą szerokość ściany, natomiast pozostałych okien nie usuwam. Chciałam usunąć ścianę między salonem a gabinetem i wydaje mi się, że dwa okna za gabinetu doświetlą wystarczająco salon.

Naprawdę nie ma się czego obawiać, zawsze dodatkowy argument, że jedno mniej do umycia:D Już wcześniej wspominałam, zlikwidowałam rownież okno boczne w kuchni, ale powiększyłam to w jadalni (wysokość taka jak w tych narożnych), zlikwidowałam rownież okno na klatce schodowej i też nie żaluję:)

A jaki model okna? Klamki na środki tzn. okno balkonowe tradycyjne? Nieprzesuwne?
My za okna 34 tys, ale były zmiany w projekcie Oknoplast winchester, 3 szybowe, zawiasy invisso, full kolor w drzwiach balkonowych, klamki po środku okna. Dach właśnie robimy, ale mamy kąt 30% , poszerzony o metr garaż i gabinet, a więc: dachówka karpiówka klassik Creaton- 20 tys, drewno na dach i strop- 16 tyś, deski -4 tys, łaty- 4 tys. rynny Lindab- nie wiem jaka cena. Robocizna za dach, ułożenie belek stropowych, ocieplenie ścian i stropu pod bocznymi daszkami- 34 tys.

Eveline czy to jest możliwe, że kupiłaś okna trzyszybowe za 12 800 zł.? Białe? A w tej cenie jest to okno w salonie, narożne?

Eee tam, ja mam kasjopeę zgodną z projektem, ale dośc daleko od Warszawy :)

Okna trzyszybowe Drutex będziemy mieli za 12800 zł :D A dachówka w listopadzie, więc wtedy się wypowiem ;)

Edytowane przez miss_piggy

Niestety, z oknami wyszła lipa. Ta wycena była na podstawie projektu i pomiarów dokonanych na budowie. Jak się zdecydowaliśmy, to sie okazało, że pan policzył 17 okien, a nie 21 i upierał się, że "dorobiliśmy" 4 okna :D Ostatecznie, zapłaciliśmy 20500 za obustronny złoty dąb, ale jeśli Drutex ma wszędzie takie ekipy prawdziwków, to nie polecam!

Natomiast dachówke płaską polecam w 200% :) W naszym przypadku ona "robi" cały dom. Jest super!

Więcej zdjęć wrzucę, jak ruszymy dalej.

Hmm.. to rzeczywiście lipa :( Dziwne, że nie dostałaś oferty z dokładnym opisem ile okien i jakiej wielkości. Mogłabyś się tym posiłkować przy negocjacjach.

Jeśli chodzi o dachówkę to popieram. Jest bardzooooooo ładna:wiggle:

Niestety, z oknami wyszła lipa. Ta wycena była na podstawie projektu i pomiarów dokonanych na budowie. Jak się zdecydowaliśmy, to sie okazało, że pan policzył 17 okien, a nie 21 i upierał się, że "dorobiliśmy" 4 okna :D Ostatecznie, zapłaciliśmy 20500 za obustronny złoty dąb, ale jeśli Drutex ma wszędzie takie ekipy prawdziwków, to nie polecam!

Natomiast dachówke płaską polecam w 200% :) W naszym przypadku ona "robi" cały dom. Jest super!

Więcej zdjęć wrzucę, jak ruszymy dalej.

Z uwagi na swoje i żony techniczne wykształcenie priorytetem jest praktyczność a nie wygląd. Najważniejsza zmiana to podpiwniczenie, kilka poprawek z oknami nie ruszając narożnego w salonie i wykończenie podłoga w płytkach drewnopodobnych i panelach laminowanych (wysoka trwałość), kuchnia laminowana drewnopodobna nie lakierowana biała, i na zewnątrz min. podbitka PCV nie drewno bo nie wyobrażam sobie malować jej mając jasną elewację itd.