Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kwestia tego czy zrobic spiżarnie w miejscu szafy czy w ogóle zrobic spiżarnie.;)Jesli ktos rezygnuje świadomie z szafy po to zeby zyskać na metrażu to robienie spiżarni mija sie z celem ale jeśli zastanawia sie co wybrać szafe czy spiżarnie w tym miejscu to jak dla mnie wybór jest oczywisty :)

Nie myślałam o ciasnocie w kuchni tylko jadalni i takim "oddechu" jak sie wn siedzi.

My mamy szafę, ja bym nie zamieniła (tak naprawdę to te same rzeczy można przechowywać tu i tu;) )natomiast szafę przesunęliśmy w stronę schowka i łazienki czyli hol na dole mamy zwężony do szerokości 140 cm (równo z wejściem z wiatrołapu) i tym samym zyskaliśmy szerszą przestrzeń jadalni.

Drodzy Kasjopejczycy:)

Mam dwa pytania w zasadzie zbliżone.

1. Z czego macie zrobioną podłogę na dole? Gres/gres szkliwiony? Jaki kolor- beż/szarość?

2. Jeśli macie macie wyłożone i gresem i panelami/drewnem to gdzie przebiega linia podziału?

Mamy z mężem zagwozdkę. Chcemy połączyć gres i panele. Salon i gabinet na dole chcemy w panelach, ale nie wiemy jak z jadalnią i korytarzem... gdzie zrobić łączenie????

Pomożcie!!

My planujemy zrobić płytki w kuchni i pociągnąć po szerokości przez jadalnię i pod okno w salonie i następnie zakręcić pod drugie okno. Pod płytkami ma być podłogówka. Zabieg z płytkami pod oknem jest zamierzony. Przy tak dużym szkleniu chcemy "dogrzać" pod oknem aby ewentualnie nie rosiło. Edytowane przez miss_piggy

Fajna, dzięki! Super wygodna sprawa! Zawsze uwazalam, ze spiżarnia powinna byc przy kuchni.

Jakbyś dała radę wrzucić zdjęcie z większej perspektywy, będę wdzięczna :)

W Kasjopei 5 i 6 podoba mi się cale rozwiązanie dołu, większa garderoba i pokoje na górze, wydzielona pralnia (wiem, że to się wiąże z wielkością, nowe wersje mają 40 m uzytkowej więcej), ale jestem fanką loggi od frontu i okna narożnego w pokoju dziecka, więc dla mnie ujmuje to uroku.Ale trafione pomysły mozna odgapić ;)

Drodzy Kasjopejczycy:)

Mam dwa pytania w zasadzie zbliżone.

1. Z czego macie zrobioną podłogę na dole? Gres/gres szkliwiony? Jaki kolor- beż/szarość?

2. Jeśli macie macie wyłożone i gresem i panelami/drewnem to gdzie przebiega linia podziału?

Mamy z mężem zagwozdkę. Chcemy połączyć gres i panele. Salon i gabinet na dole chcemy w panelach, ale nie wiemy jak z jadalnią i korytarzem... gdzie zrobić łączenie????

Pomożcie!!

U nas jest połączenie paneli z płytkami. Panele są w gabinecie, salonie i jadalni, natomiast płytki w kuchni i holu. Płytki kuchenne kończą sie równo ze słupem żelbetonowym, natomiast w holu łączenie paneli z płytkami jest za schowkiem, tzn. wejście do schowka i na schody jeszcze w panelach. Mam nadzieję, że zrozumiale napisalam:)

U nas jest połączenie paneli z płytkami. Panele są w gabinecie, salonie i jadalni, natomiast płytki w kuchni i holu. Płytki kuchenne kończą sie równo ze słupem żelbetonowym, natomiast w holu łączenie paneli z płytkami jest za schowkiem, tzn. wejście do schowka i na schody jeszcze w panelach. Mam nadzieję, że zrozumiale napisalam:)

Rozumiale, dziękuję!

Najbardziej zastanawiamy się nad tym czy jadalnie wykladac plytkami czy panelami.. już sami nie wiemy;/ ja jestem za plytkami, wtedy by się ladnie pociągnęlo plytki na korytarzu do słupa przy kominku i wejscia do jadalni.A jakbyśmy chcieli zrobić drewno też w jadalni to nie wiem gdzie wtedy skonczyc płytki w korytarzu... czy przy schowku? czy jak...;/

U nas w kuchni i na holu kończy się kamień na wysokości słupa. Z tym że nasza szafa jest przesunięta w stronę wiatrołapu i kończy się razem ze słupem.

Natomiast w jadalni i salonie mamy pociągnięty kamień pod oknami w kształcie litery a'la Z. Szerokość 80cm krótkie ramiona i 120cm ramię długie litery Z