Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do nowych wersji, to okazuje się, że na forum są szybsi architekci i wykonawcy np fajna ze spiżarnią czy likwidacja przez niektórych loggi czy okna w salonie.

Oni to z tego forum podpatrzyli :lol2::lol2:;)

Dokładnie:D

A to czego "zazdroszczę" w nowych wersjach, to wielkość kuchni, tam zmieściłaby się moja wymarzona, wieeeelka wyspa:rolleyes:

Edytowane przez skonieak

miss_piggyu nas tez płaska dachwka.Zdecydowanie polecam.:)[ATTACH=CONFIG]304764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304765[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304766[/ATTACH]

Ze zdjęcia wynika ,że drzwi wejściowe są firmy Hormann - od 4 lat użytkuje takie i jestem b. niezadowolony - drzwi są bardzo "zimne"- zimno przenika przez aluminiowy próg i wokól ramki szyb, żałuje ze nie zamontowałem drewnianych na zamówienie.

Co do nowych ulepszonych projektow w MG projekt to cos w tym jest ze podpatruja inwestorow :) to samo bylo w przypadku Szmaragda 4, ktorego buduje. Zmiany w nim w duzej mierze wzorowane na inwestorach przerabiajacych Szmaragd jedynke. Pozdrawiam wszystkich Kasjopejowiczow ;) ciagle sledze Wasz temat. Szkoda ze Szmaragdowicze nie maja tak obszernego wspolnego tematu z taka dawka zdjec i informacji :)

Co do nowych ulepszonych projektow w MG projekt to cos w tym jest ze podpatruja inwestorow :) to samo bylo w przypadku Szmaragda 4, ktorego buduje. Zmiany w nim w duzej mierze wzorowane na inwestorach przerabiajacych Szmaragd jedynke. Pozdrawiam wszystkich Kasjopejowiczow ;) ciagle sledze Wasz temat. Szkoda ze Szmaragdowicze nie maja tak obszernego wspolnego tematu z taka dawka zdjec i informacji :)

Pewnie ze sie wzorują. My np w kasjopea 3 wydłuzylismy o 0,5m salon w kierunku ogrodu, bo jakos malo miejsa sie wydawało. I poszerzyliśmy garaż, żeby było 6m x 6m. I automatycznie tez gabinet się ciut poszerzył. No i okno w sypialni to pojedyncze zrobilismy male jak w pralni:)

A czy komuś z Was udało się usunąć ten słup z tyłu domu podtrzymujący górne piętro? Ciekawa jestem jak to wygląda :)

Tzn. Ten słup przy tarasie? Jeśli tak, jego raczej nie można usunąć, bo to słup żelbetonowy podtrzymujący konstrukcję, ewentualnie nie mają go osoby, które zlikwidowały podcień i pociągnęły mury do niego.

Słupa podtrzymującego piętra chyba nie można, ale za to można pozbyć się słupka między oknami narożnymi. Dwa narożne skrzydła okienne łączą się ze sobą bezpośrednio bez konieczności montowania profilu między nimi. Jak je rozsunięty mamy pustą przestrzeń bez żadnego słupka.

Słupa podtrzymującego piętra chyba nie można, ale za to można pozbyć się słupka między oknami narożnymi. Dwa narożne skrzydła okienne łączą się ze sobą bezpośrednio bez konieczności montowania profilu między nimi. Jak je rozsunięty mamy pustą przestrzeń bez żadnego słupka.

Tak można, to o czym piszesz to okno narożne z ruchomym słupkiem, chciałam takie, niestety cena jak dla mnie była zaporowa 25 tys. Także owszem mam okno narożne rozsuwane na dwie strony (jedno w prawą, drugie w lewą stronę,ale słupek w kolorze okien jest).

wróćmy do zaawansowanych tematów.. tj wykończeniówki :)

u nas pojawiła sie podłoga na parterze.. :)

[ATTACH=CONFIG]305474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305475[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305476[/ATTACH]

Juster a co to za podłoga? dąb? i gdzie masz łączenie płytek z podłogą? W którym miejscu domu?

Juster a co to za podłoga? dąb? i gdzie masz łączenie płytek z podłogą? W którym miejscu domu?

Łączenie płytek z deską.. długo nad tym myśleliśmy, na pewno nie chcieliśmy łuków.. zastanawialiśmy się czy mieć płytki przy kominku czy nie, mi sie to w ogóle nie podoba wiec uparłam się że nie i ostatecznie granica przebiega tak..

granica.jpg w sumie fajnie wyszło od str jadalni bedzie schowek na drewno wiec bedzie tom łatwiej czyścic bo jest pasek płytek.

deski 1.jpgdeski 2.jpg

Łączenie płytek wyszło bardzo ładnie bez żadnych listew, Panowie mają jakąś mase ale nie wiem jak to sie dokładnie nazywa. Podłoga to dąb lekko szczotkowany ale specjalnie barwiony, jest tam odsień szarego i niebieskiego, ale że okna mamy pozasłaniane to podłoga wyglada na troche ciemniejszą. Deski są zaolejowane i zastanawiamy sie czy nie położyć na nie jeszcze jednej warstwy oleju z błekitnym pigmentem bo myśleliśmy że bedzie on bardziej widoczny. a no i chcemy jednak pół mat, bo teraz jest mat. W półmacie powinno ładnie słońce (którego tak bardzo dużo) wydobyć strukture deski. Sęków bardzo mało - jestesmy zadowoleni.

Na górze zaczynają jutro. Tam podłoga będzie inna, Deski trochę węższe (na dole 18cm) Na górze bedzie naturalny dąb, też ciekawie wygląda.

Łazienki na górze wreeeeeeszcie skonczone ale jeszcze nie zamocowane jest oświetlenie wiec chyba nie ma co zdjeć jeszcze wrzucać.. :)