kgbkoc 19.02.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Co do nowych wersji, to okazuje się, że na forum są szybsi architekci i wykonawcy np fajna ze spiżarnią czy likwidacja przez niektórych loggi czy okna w salonie. Oni to z tego forum podpatrzyli :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 19.02.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Co do nowych wersji, to okazuje się, że na forum są szybsi architekci i wykonawcy np fajna ze spiżarnią czy likwidacja przez niektórych loggi czy okna w salonie. Oni to z tego forum podpatrzyli :lol2: Dokładnie:D A to czego "zazdroszczę" w nowych wersjach, to wielkość kuchni, tam zmieściłaby się moja wymarzona, wieeeelka wyspa:rolleyes: Edytowane 19 Lutego 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tetetka 19.02.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 miss_piggyu nas tez płaska dachwka.Zdecydowanie polecam.[ATTACH=CONFIG]304764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304765[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304766[/ATTACH] Ze zdjęcia wynika ,że drzwi wejściowe są firmy Hormann - od 4 lat użytkuje takie i jestem b. niezadowolony - drzwi są bardzo "zimne"- zimno przenika przez aluminiowy próg i wokól ramki szyb, żałuje ze nie zamontowałem drewnianych na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 20.02.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Co do nowych ulepszonych projektow w MG projekt to cos w tym jest ze podpatruja inwestorow to samo bylo w przypadku Szmaragda 4, ktorego buduje. Zmiany w nim w duzej mierze wzorowane na inwestorach przerabiajacych Szmaragd jedynke. Pozdrawiam wszystkich Kasjopejowiczow ciagle sledze Wasz temat. Szkoda ze Szmaragdowicze nie maja tak obszernego wspolnego tematu z taka dawka zdjec i informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 21.02.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Co do nowych ulepszonych projektow w MG projekt to cos w tym jest ze podpatruja inwestorow to samo bylo w przypadku Szmaragda 4, ktorego buduje. Zmiany w nim w duzej mierze wzorowane na inwestorach przerabiajacych Szmaragd jedynke. Pozdrawiam wszystkich Kasjopejowiczow ciagle sledze Wasz temat. Szkoda ze Szmaragdowicze nie maja tak obszernego wspolnego tematu z taka dawka zdjec i informacji Pewnie ze sie wzorują. My np w kasjopea 3 wydłuzylismy o 0,5m salon w kierunku ogrodu, bo jakos malo miejsa sie wydawało. I poszerzyliśmy garaż, żeby było 6m x 6m. I automatycznie tez gabinet się ciut poszerzył. No i okno w sypialni to pojedyncze zrobilismy male jak w pralni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 21.02.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 A czy komuś z Was udało się usunąć ten słup z tyłu domu podtrzymujący górne piętro? Ciekawa jestem jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 21.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 A czy komuś z Was udało się usunąć ten słup z tyłu domu podtrzymujący górne piętro? Ciekawa jestem jak to wygląda Tzn. Ten słup przy tarasie? Jeśli tak, jego raczej nie można usunąć, bo to słup żelbetonowy podtrzymujący konstrukcję, ewentualnie nie mają go osoby, które zlikwidowały podcień i pociągnęły mury do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.02.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Słupa podtrzymującego piętra chyba nie można, ale za to można pozbyć się słupka między oknami narożnymi. Dwa narożne skrzydła okienne łączą się ze sobą bezpośrednio bez konieczności montowania profilu między nimi. Jak je rozsunięty mamy pustą przestrzeń bez żadnego słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 22.02.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Słupa podtrzymującego piętra chyba nie można, ale za to można pozbyć się słupka między oknami narożnymi. Dwa narożne skrzydła okienne łączą się ze sobą bezpośrednio bez konieczności montowania profilu między nimi. Jak je rozsunięty mamy pustą przestrzeń bez żadnego słupka. Tak można, to o czym piszesz to okno narożne z ruchomym słupkiem, chciałam takie, niestety cena jak dla mnie była zaporowa 25 tys. Także owszem mam okno narożne rozsuwane na dwie strony (jedno w prawą, drugie w lewą stronę,ale słupek w kolorze okien jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.02.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 sporo Tak można, to o czym piszesz to okno narożne z ruchomym słupkiem, chciałam takie, niestety cena jak dla mnie była zaporowa 25 tys. Także owszem mam okno narożne rozsuwane na dwie strony (jedno w prawą, drugie w lewą stronę,ale słupek w kolorze okien jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.02.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 To jak jesteśmy przy oknach. Ktoś zdecydował się na żaluzje zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.02.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 To jak jesteśmy przy oknach. Ktoś zdecydował się na żaluzje zewnętrzne? wróćmy do zaawansowanych tematów.. tj wykończeniówki u nas pojawiła sie podłoga na parterze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.02.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Juster juz bardzo domowo u Ciebie Ten szary gres to co to? Mozesz pokazac wieksze ujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 22.02.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 To jak jesteśmy przy oknach. Ktoś zdecydował się na żaluzje zewnętrzne? My mamy rolety zewnętrzne podtynkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 22.02.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 wróćmy do zaawansowanych tematów.. tj wykończeniówki u nas pojawiła sie podłoga na parterze.. [ATTACH=CONFIG]305474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305475[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305476[/ATTACH] No no no, coraz ładniej jak tylko zmyję pierwszy kurz, też się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 22.02.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 wróćmy do zaawansowanych tematów.. tj wykończeniówki u nas pojawiła sie podłoga na parterze.. [ATTACH=CONFIG]305474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305475[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305476[/ATTACH] Juster a co to za podłoga? dąb? i gdzie masz łączenie płytek z podłogą? W którym miejscu domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.02.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Juster juz bardzo domowo u Ciebie Ten szary gres to co to? Mozesz pokazac wieksze ujecie? fotki mam al ejak to sie nazywa? hmm.. musze poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.02.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 A to nie, chodzi mi o żaluzje. My mamy rolety zewnętrzne podtynkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.02.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Juster byłabym wdzieczna One maja powierzchnie lappato czy poler? Bo ze kolor szary to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 22.02.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Juster a co to za podłoga? dąb? i gdzie masz łączenie płytek z podłogą? W którym miejscu domu? Łączenie płytek z deską.. długo nad tym myśleliśmy, na pewno nie chcieliśmy łuków.. zastanawialiśmy się czy mieć płytki przy kominku czy nie, mi sie to w ogóle nie podoba wiec uparłam się że nie i ostatecznie granica przebiega tak.. w sumie fajnie wyszło od str jadalni bedzie schowek na drewno wiec bedzie tom łatwiej czyścic bo jest pasek płytek. Łączenie płytek wyszło bardzo ładnie bez żadnych listew, Panowie mają jakąś mase ale nie wiem jak to sie dokładnie nazywa. Podłoga to dąb lekko szczotkowany ale specjalnie barwiony, jest tam odsień szarego i niebieskiego, ale że okna mamy pozasłaniane to podłoga wyglada na troche ciemniejszą. Deski są zaolejowane i zastanawiamy sie czy nie położyć na nie jeszcze jednej warstwy oleju z błekitnym pigmentem bo myśleliśmy że bedzie on bardziej widoczny. a no i chcemy jednak pół mat, bo teraz jest mat. W półmacie powinno ładnie słońce (którego tak bardzo dużo) wydobyć strukture deski. Sęków bardzo mało - jestesmy zadowoleni. Na górze zaczynają jutro. Tam podłoga będzie inna, Deski trochę węższe (na dole 18cm) Na górze bedzie naturalny dąb, też ciekawie wygląda. Łazienki na górze wreeeeeeszcie skonczone ale jeszcze nie zamocowane jest oświetlenie wiec chyba nie ma co zdjeć jeszcze wrzucać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts