Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Łączenie płytek z deską.. długo nad tym myśleliśmy, na pewno nie chcieliśmy łuków.. zastanawialiśmy się czy mieć płytki przy kominku czy nie, mi sie to w ogóle nie podoba wiec uparłam się że nie i ostatecznie granica przebiega tak..

[ATTACH=CONFIG]305573[/ATTACH] w sumie fajnie wyszło od str jadalni bedzie schowek na drewno wiec bedzie tom łatwiej czyścic bo jest pasek płytek.

[ATTACH=CONFIG]305574[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305575[/ATTACH]

Łączenie płytek wyszło bardzo ładnie bez żadnych listew, Panowie mają jakąś mase ale nie wiem jak to sie dokładnie nazywa. Podłoga to dąb lekko szczotkowany ale specjalnie barwiony, jest tam odsień szarego i niebieskiego, ale że okna mamy pozasłaniane to podłoga wyglada na troche ciemniejszą. Deski są zaolejowane i zastanawiamy sie czy nie położyć na nie jeszcze jednej warstwy oleju z błekitnym pigmentem bo myśleliśmy że bedzie on bardziej widoczny. a no i chcemy jednak pół mat, bo teraz jest mat. W półmacie powinno ładnie słońce (którego tak bardzo dużo) wydobyć strukture deski. Sęków bardzo mało - jestesmy zadowoleni.

Na górze zaczynają jutro. Tam podłoga będzie inna, Deski trochę węższe (na dole 18cm) Na górze bedzie naturalny dąb, też ciekawie wygląda.

Łazienki na górze wreeeeeeszcie skonczone ale jeszcze nie zamocowane jest oświetlenie wiec chyba nie ma co zdjeć jeszcze wrzucać.. :)

Juster :) Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz!

Polaczenie desek z plytkami bardzo mi sie podoba. Nie ma zadnych listew ani nic takiego, jest po prostu bardzo ładne, klasyczne :)

Jesli chodzi o to gdzie kladziemy plytki a gdzie podloge to chyba się zdecydujemy na rozwiązanie troszke inne. pociągniemy prostą linię od slupa przy schodach w kierunku jadalni i tam wyjdzie taki ząbek z drewna, ale to nic, przybajmniej będą linie proste :)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łączenie płytek wyszło bardzo ładnie bez żadnych listew, Panowie mają jakąś mase ale nie wiem jak to sie dokładnie nazywa

Juster :)

Polaczenie desek z plytkami bardzo mi sie podoba. Nie ma zadnych listew ani nic takiego, jest po prostu bardzo ładne, klasyczne :)

to polaczenie jest zrobione kitem :)

Jesteśmy bardzo zainteresowani tym projektem. Z tysięcy przeglądanych ten spodobał nam się najbardziej.

Myśleliśmy nad zamianą kuchni i łazienki z salonem, ponieważ ogród planujemy z prawej strony domu plus marzy nam się obok kuchni spiżarnia. U góry może powiększyć pokój na rzecz tarasu...

Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś buduje ten dom? Lub planuje? Zawsze to raźniej jak wiele osób ten sam projekt ma no i wymiana doświadczeń.

-----------------------------------

pojemniek na pieniądze, to inaczej bilonówka

http://www.bilonowka.pl/

ciągle mnie cos zaskakuje

Jesteśmy bardzo zainteresowani tym projektem. Z tysięcy przeglądanych ten spodobał nam się najbardziej.

Myśleliśmy nad zamianą kuchni i łazienki z salonem, ponieważ ogród planujemy z prawej strony domu plus marzy nam się obok kuchni spiżarnia. U góry może powiększyć pokój na rzecz tarasu...

Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś buduje ten dom? Lub planuje? Zawsze to raźniej jak wiele osób ten sam projekt ma no i wymiana doświadczeń.

Na moje oko, to wszyscy tu budują ten dom :D

Przy takich zmianach, to nie lepiej projekt indywidualny na bazie kasjopei?

Witaj,

Nie bardzo rozumiem tzn. chciałbyś aby kuchnia była tam gdzie salon? Jeśli ogród planujecie z prawej strony domu to może lepiej lustrzane odbicie?

-----------------------------------

pojemniek na pieniądze, to inaczej bilonówka

http://www.bilonowka.pl/

ciągle mnie cos zaskakuje

Juster, możesz wrzucić zdjęcie ściany z drzwiami do gabinetu? Bo fragment widzę i chyba podoba mi się to co widzę.

oj chyba nie mam zdjęcia pełnej sciany z drzwiami.. mam tosciana tv 1.jpg.. z prawej str jest kominek, drzwi bedą zlicowane ze scianą i pomalowane w tym samym kolorze co ściana tzw drzwi ukryte