Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

znalazłam[ATTACH=CONFIG]305835[/ATTACH], nasz wymiar chyba 179zł za m2.

Juster wiesz ze jak napisalas ze sa w rozmiarze 60 i 75 pomyslalam ze moze to wlasnie byc Keraben :-)) Mam ten gres u siebie na liscie jako faworyt (widzialam kolor blanco i tez wyglada pieknie ) . Mialam cicha nadzieje ze znalazlam cos troszke tanszego a rownie ładnego ale widac ciezko znalezc plytki lappato w cenie do 100 zl :rolleyes:

Dziekuje za informacje i fotki :hug:

Miss piggy a dlaczego chcesz drewno w ciągu komunikacyjnym na poziomie jadalni, a jadalnię w kaflach? Wydaje misię, że to wizualnie może byś średnio fajnie, a poza tym optycznie będzie wydzielać jadalnię, korytarz i zmniejszać och powierzchnie. Nielepiej zrobić drewno tylko w salonie?

Pod oknami balkonowymi mamy tak samo.

No właśnie też się zastanawiam czy nie dać całość w kafelkach a salon w desce. Teraz jestem na etapie decyzji o hydraulice i ogrzewaniu i wstępnie tak pomyślałam o podłogówce a co za tym idzie o kaflach. Jeszce to przemyślę ale wizualizacja z tak ułożonymi płytkami była bardzo fajna.

Miss piggy a dlaczego chcesz drewno w ciągu komunikacyjnym na poziomie jadalni, a jadalnię w kaflach? Wydaje misię, że to wizualnie może byś średnio fajnie, a poza tym optycznie będzie wydzielać jadalnię, korytarz i zmniejszać och powierzchnie. Nielepiej zrobić drewno tylko w salonie?

Pod oknami balkonowymi mamy tak samo.

Ze zdjęcia wynika ,że drzwi wejściowe są firmy Hormann - od 4 lat użytkuje takie i jestem b. niezadowolony - drzwi są bardzo "zimne"- zimno przenika przez aluminiowy próg i wokól ramki szyb, żałuje ze nie zamontowałem drewnianych na zamówienie.

A nieeee.....:no:wlasnie z tego powodu nie robiliśmy w Hormanie tylko na zamowienie w lokalnej firmie.Drzwi sa drewniane i Baaardzo cieplutkie.:wiggle:

Z gabinetu zrezygnowaliśmy celowo, mamy tam teraz takie pomieszczenie ok 30 m2 razem z kotłownią, - można powiedzieć pokój do majsterkowania, gdzie stoją krzesła, leżaki, grill, regały z przetworami i jak dla mnie bardzo przydatna stalowa wanna gdzie można np wykąpać psa, umyć grilla itp, są i inne mniej czy bardziej potrzebne rzeczy. Przejście jest w stronę ogrodu aby wygodnie było wyjmować potrzebne rzeczy do i z ogrodu.

Z drugiej strony takie drzwi również mogą być przydatne gdy ktoś ma tam np gabinet lekarski itp

Pozdrawiam

Bardzo fajny pomysł z tym pomieszczeniem. Z pewnością się przyda. My mamy inny pomysł na gabinet. Chcemy usunąć ścianę między gabinetem i salonem i dzięki temu go powiększyć. W tej części "gabinetowej" planujemy zrobić przestrzeń dla dzieci, gdzie mogłaby składować swoje zabawki. Jedno z okien chcemy zaaranżować jak okno z siedziskiem coś w stylu amerykańskim. Chcemy tam też podstawić stolik z komputerem.

Z gabinetu zrezygnowaliśmy celowo, mamy tam teraz takie pomieszczenie ok 30 m2 razem z kotłownią, - można powiedzieć pokój do majsterkowania, gdzie stoją krzesła, leżaki, grill, regały z przetworami i jak dla mnie bardzo przydatna stalowa wanna gdzie można np wykąpać psa, umyć grilla itp, są i inne mniej czy bardziej potrzebne rzeczy. Przejście jest w stronę ogrodu aby wygodnie było wyjmować potrzebne rzeczy do i z ogrodu.

Z drugiej strony takie drzwi również mogą być przydatne gdy ktoś ma tam np gabinet lekarski itp

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Dokładnie mam tak samo zagospodarowane to pomieszczenie.:)Dodatkowo pralnia.;)