Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo fajny pomysł z tym pomieszczeniem. Z pewnością się przyda. My mamy inny pomysł na gabinet. Chcemy usunąć ścianę między gabinetem i salonem i dzięki temu go powiększyć. W tej części "gabinetowej" planujemy zrobić przestrzeń dla dzieci, gdzie mogłaby składować swoje zabawki. Jedno z okien chcemy zaaranżować jak okno z siedziskiem coś w stylu amerykańskim. Chcemy tam też podstawić stolik z komputerem.

Przestrzeń dla dzieci gdzie mogłyby składować swoje zabawki?????:jawdrop:NEVER!!! :)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przestrzeń dla dzieci gdzie mogłyby składować swoje zabawki?????:jawdrop:NEVER!!! :)

Nigdy nie mów nigdy:).

My, przy naszym stadzie dzieci, nie łączyliśmy gabinetu z salonem, ale chwilowo jest on użytkowany jako bawialnia dla dzieci właśnie. Zabawki nie turlają się po salonie - znalazły swoje miejsce w przedwojennym kredensie wielkim jak krowa, ustawionym w bawialni. Jest tam stolik i krzesełka, a nawet miejsce na drzemkę dla młodszej latorośli. Niania nie musi kursować po schodach na górę do pokojów dzieci. Jak dzieci podrosną i zatrzasną się w warowniach na górze, odzyskamy nasz gabinet :rolleyes:

ja mam w obecnym mieszkaniu problem z miejscem na dziecięce gadżety. Starszy syn ma mikroskopijny pokój, więc oprócz jego rzeczy nic juz się nie zmieści. Mały ma u nas w sypialni łóżeczko i miejsce na ciuszki. Siła rzeczy pudła z zabawkami stoją w salonie. Dopiero w kasjopei doczeka się swojego pokoju.

Bardzo fajny pomysł z tym pomieszczeniem. Z pewnością się przyda. My mamy inny pomysł na gabinet. Chcemy usunąć ścianę między gabinetem i salonem i dzięki temu go powiększyć. W tej części "gabinetowej" planujemy zrobić przestrzeń dla dzieci, gdzie mogłaby składować swoje zabawki. Jedno z okien chcemy zaaranżować jak okno z siedziskiem coś w stylu amerykańskim. Chcemy tam też podstawić stolik z komputerem.

Skoro chcecie zrobić tam bawialnię, to może lepiej niech to będzie jednak osobne pomieszczenie, zawsze można zamknąć drzwi i wtedy domownicy, zarówno strona młodsza jak i starsza ma tzw. święty spokój ;) a jeżeli chcecie je bardziej połączyć, to warto się zastanowić nad podwójnymi drzwiami, które mogą być przesuwne.

Zależy mi na otwartej przestrzeni. Nie chcę się grodzić od dzieci. W obecnych czasach wspólny czas jest rzadkością. Będzie tam regał z książkami i szufladami na zabawki. Marzy mi się dom gdzie się przebywa ze sobą. Trudno też malutkim dzieciom powiedzieć idź do swojego pokoju pobawić się. Jak będzie chciał to pójdzie a jak nie to spędzimy ten czas razem. Jakby mieli przyjść goście to zabawki do pudeł i po sprawie. A i jeszcze jedną rzecz planuję zrobić w gabinecie deskowanie pod dachem odkryć. Edytowane przez miss_piggy

Mam wrażenie, że od kwestii możliwości aranżacji przestrzeni przeszliśmy do wychowywania dzieci, które nie jest tematem tego forum. Pozdrawiam wszystkich rodziców.
U mnie są dzieci 5 i 2 lata i jedna zasada: zabawki nie wydostają się poza pokoje dziecięce. I w nich właśnie spędzamy wspólnie czas i sprzątać przed gośćmi nie muszę. Nie ma problemu z przestrzeganiem tej zasady.

Wręcz przeciwnie miss_piggy.Nie kwestionujemy metod wychowawczych forumowiczów tylko wymieniamy poglądy na temat możliwości zagospodarowania przestrzeni wokół siebie.To czy ktos zrobi salon uciech czy bawialnie dla dzieci w salonie to mnie osobiście to mało interesuje ,staramy sie jedynie doradzić czy będzie takie rozwiazanie korzystne z ergonomicznego punktu widzenia.:)

No cóż. Mam wrażenie, że jest trochę inaczej. Proponuję zakończyć temat :offtopic:i wrócić do kwestii bardziej technicznych.

Wręcz przeciwnie miss_piggy.Nie kwestionujemy metod wychowawczych forumowiczów tylko wymieniamy poglądy na temat możliwości zagospodarowania przestrzeni wokół siebie.To czy ktos zrobi salon uciech czy bawialnie dla dzieci w salonie to mnie osobiście to mało interesuje ,staramy sie jedynie doradzić czy będzie takie rozwiazanie korzystne z ergonomicznego punktu widzenia.:)

Cześć Kasjopejowicze :)

Widzę, że już duuuże postępy u Was, u nas pomalutku, właśnie jesteśmy po wylewkach i w poniedziałek wstawiamy piec by pogonić wilgoć z budynku. Od kwietnia wchodzi ekipa z wykończeniówką...a termin porodu mam na 20 czerwca więc mam nadzieję, że skończymy do tej pory :)

Thomi2-widzę, że odważyłaś się na schody złożone tylko ze stopni, ja się tego boję, że kapciami, butami będziemy brudzić i musimy zabudować całe schody zresztą jak większość chyba.

Już kolejna osoba ma przeszklenie na klatce schodowej-gratuluję Wam, mi nawet przez myśl to nie przeszło, 3 dzieci skutecznie utrudniłaby mi życie :) Już dzisiaj biegam ze ścierką do okien balkonowych bo moje dzieci lubią bawić się w glonojady :)

Mam do was pytanie odnośnie włączników/wyłączników i gniazdek, proszę podpowiedzcie mi jakie są firmy, ceny i gdzie sobie szukać choćby w necie, jakieś wiodące marki? Co polecacie? Ile cenowo mam mniej więcej przeznaczyć na te "szczegóły" znajomi mówią że ok, 3 tys zł ale nie wiem czy tak jest faktycznie.

Cześć Kasjopejowicze :)

Widzę, że już duuuże postępy u Was, u nas pomalutku, właśnie jesteśmy po wylewkach i w poniedziałek wstawiamy piec by pogonić wilgoć z budynku. Od kwietnia wchodzi ekipa z wykończeniówką...a termin porodu mam na 20 czerwca więc mam nadzieję, że skończymy do tej pory :)

Thomi2-widzę, że odważyłaś się na schody złożone tylko ze stopni, ja się tego boję, że kapciami, butami będziemy brudzić i musimy zabudować całe schody zresztą jak większość chyba.

Już kolejna osoba ma przeszklenie na klatce schodowej-gratuluję Wam, mi nawet przez myśl to nie przeszło, 3 dzieci skutecznie utrudniłaby mi życie :) Już dzisiaj biegam ze ścierką do okien balkonowych bo moje dzieci lubią bawić się w glonojady :)

Mam do was pytanie odnośnie włączników/wyłączników i gniazdek, proszę podpowiedzcie mi jakie są firmy, ceny i gdzie sobie szukać choćby w necie, jakieś wiodące marki? Co polecacie? Ile cenowo mam mniej więcej przeznaczyć na te "szczegóły" znajomi mówią że ok, 3 tys zł ale nie wiem czy tak jest faktycznie.

To może tak nie biegaj z tą ścierką, bo do czerwca nie wytrzymasz ;) a poważnie, to u nas będą schody: stopnie drewno a niżej lacobel +mdf i balustrada szklana w drewnianej ramie, też mam dwóch rozbójników (14 miesięcy i 5,5roku), ale stwierdziłam, że nawet jeśli będę miała trochę więcej pracy, trudno, tak mi się bardzo podoba, a zresztą czas to szybko leci, że chłopcy wyrosną szybciej niż się wydaje :)

Co do pstryczków-elektryczków, to u nas wyszło trochę więcej niż 3 tys, ale ogólnie tak to mniej więcej kosztuje (oczywiście zależy jakie wyłączniki się wybierze), ja "ściągnęłam" od naszej forumowiczki freckle i kupiłam Simon Premium 54 biały klawisz i antracytowa ramka, dla mnie u nas w domu wyglądają idealnie:)

image.jpg

Edytowane przez skonieak