fajna kobieta 26.02.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Bardzo fajny pomysł z tym pomieszczeniem. Z pewnością się przyda. My mamy inny pomysł na gabinet. Chcemy usunąć ścianę między gabinetem i salonem i dzięki temu go powiększyć. W tej części "gabinetowej" planujemy zrobić przestrzeń dla dzieci, gdzie mogłaby składować swoje zabawki. Jedno z okien chcemy zaaranżować jak okno z siedziskiem coś w stylu amerykańskim. Chcemy tam też podstawić stolik z komputerem. Przestrzeń dla dzieci gdzie mogłyby składować swoje zabawki?????:jawdrop:NEVER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 26.02.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Przestrzeń dla dzieci gdzie mogłyby składować swoje zabawki?????:jawdrop:NEVER!!! Nigdy nie mów nigdy:). My, przy naszym stadzie dzieci, nie łączyliśmy gabinetu z salonem, ale chwilowo jest on użytkowany jako bawialnia dla dzieci właśnie. Zabawki nie turlają się po salonie - znalazły swoje miejsce w przedwojennym kredensie wielkim jak krowa, ustawionym w bawialni. Jest tam stolik i krzesełka, a nawet miejsce na drzemkę dla młodszej latorośli. Niania nie musi kursować po schodach na górę do pokojów dzieci. Jak dzieci podrosną i zatrzasną się w warowniach na górze, odzyskamy nasz gabinet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.02.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Sorki ale moja gromadka wychowała sie nie zagracajac nam swoimi zabawkami salonu.W swoich pokoje mogły robić tornada ale z salonu bawialni nie pozwoliłam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 26.02.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 A ile masz tych dzieci, Kalafiorku? Stado brzmi dumnie Ja w gabinecie na dole planuję Na całej ścianie regał na książki (w salonie nie ma miejsca), piłkarzyki, może konsolę i jakąs kanapę dla gości ewentualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 26.02.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 ja mam w obecnym mieszkaniu problem z miejscem na dziecięce gadżety. Starszy syn ma mikroskopijny pokój, więc oprócz jego rzeczy nic juz się nie zmieści. Mały ma u nas w sypialni łóżeczko i miejsce na ciuszki. Siła rzeczy pudła z zabawkami stoją w salonie. Dopiero w kasjopei doczeka się swojego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 26.02.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Bardzo fajny pomysł z tym pomieszczeniem. Z pewnością się przyda. My mamy inny pomysł na gabinet. Chcemy usunąć ścianę między gabinetem i salonem i dzięki temu go powiększyć. W tej części "gabinetowej" planujemy zrobić przestrzeń dla dzieci, gdzie mogłaby składować swoje zabawki. Jedno z okien chcemy zaaranżować jak okno z siedziskiem coś w stylu amerykańskim. Chcemy tam też podstawić stolik z komputerem. Skoro chcecie zrobić tam bawialnię, to może lepiej niech to będzie jednak osobne pomieszczenie, zawsze można zamknąć drzwi i wtedy domownicy, zarówno strona młodsza jak i starsza ma tzw. święty spokój a jeżeli chcecie je bardziej połączyć, to warto się zastanowić nad podwójnymi drzwiami, które mogą być przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.02.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Zależy mi na otwartej przestrzeni. Nie chcę się grodzić od dzieci. W obecnych czasach wspólny czas jest rzadkością. Będzie tam regał z książkami i szufladami na zabawki. Marzy mi się dom gdzie się przebywa ze sobą. Trudno też malutkim dzieciom powiedzieć idź do swojego pokoju pobawić się. Jak będzie chciał to pójdzie a jak nie to spędzimy ten czas razem. Jakby mieli przyjść goście to zabawki do pudeł i po sprawie. A i jeszcze jedną rzecz planuję zrobić w gabinecie deskowanie pod dachem odkryć. Edytowane 26 Lutego 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.02.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 dachówka to Rupp Ceramika model Turmalin U mnie ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 26.02.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 U mnie są dzieci 5 i 2 lata i jedna zasada: zabawki nie wydostają się poza pokoje dziecięce. I w nich właśnie spędzamy wspólnie czas i sprzątać przed gośćmi nie muszę. Nie ma problemu z przestrzeganiem tej zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.02.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Mam wrażenie, że od kwestii możliwości aranżacji przestrzeni przeszliśmy do wychowywania dzieci, które nie jest tematem tego forum. Pozdrawiam wszystkich rodziców. U mnie są dzieci 5 i 2 lata i jedna zasada: zabawki nie wydostają się poza pokoje dziecięce. I w nich właśnie spędzamy wspólnie czas i sprzątać przed gośćmi nie muszę. Nie ma problemu z przestrzeganiem tej zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.02.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 U mnie są dzieci 5 i 2 lata i jedna zasada: zabawki nie wydostają się poza pokoje dziecięce. I w nich właśnie spędzamy wspólnie czas i sprzątać przed gośćmi nie muszę. Nie ma problemu z przestrzeganiem tej zasady. U mnie ta sama zasada panuje i sprawdza sie znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Wręcz przeciwnie miss_piggy.Nie kwestionujemy metod wychowawczych forumowiczów tylko wymieniamy poglądy na temat możliwości zagospodarowania przestrzeni wokół siebie.To czy ktos zrobi salon uciech czy bawialnie dla dzieci w salonie to mnie osobiście to mało interesuje ,staramy sie jedynie doradzić czy będzie takie rozwiazanie korzystne z ergonomicznego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.02.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 No cóż. Mam wrażenie, że jest trochę inaczej. Proponuję zakończyć temat :offtopic:i wrócić do kwestii bardziej technicznych. Wręcz przeciwnie miss_piggy.Nie kwestionujemy metod wychowawczych forumowiczów tylko wymieniamy poglądy na temat możliwości zagospodarowania przestrzeni wokół siebie.To czy ktos zrobi salon uciech czy bawialnie dla dzieci w salonie to mnie osobiście to mało interesuje ,staramy sie jedynie doradzić czy będzie takie rozwiazanie korzystne z ergonomicznego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 26.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Tak jest pani przewodnicząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 26.02.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nasze schody choć jeszcze nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.02.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Dom będzie w stylu nowoczesnym? [ATTACH=CONFIG]306412[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]306413[/ATTACH] Nasze schody choć jeszcze nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomi2 26.02.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Takie są założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKamil 27.02.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Cześć Kasjopejowicze Widzę, że już duuuże postępy u Was, u nas pomalutku, właśnie jesteśmy po wylewkach i w poniedziałek wstawiamy piec by pogonić wilgoć z budynku. Od kwietnia wchodzi ekipa z wykończeniówką...a termin porodu mam na 20 czerwca więc mam nadzieję, że skończymy do tej pory Thomi2-widzę, że odważyłaś się na schody złożone tylko ze stopni, ja się tego boję, że kapciami, butami będziemy brudzić i musimy zabudować całe schody zresztą jak większość chyba. Już kolejna osoba ma przeszklenie na klatce schodowej-gratuluję Wam, mi nawet przez myśl to nie przeszło, 3 dzieci skutecznie utrudniłaby mi życie Już dzisiaj biegam ze ścierką do okien balkonowych bo moje dzieci lubią bawić się w glonojady Mam do was pytanie odnośnie włączników/wyłączników i gniazdek, proszę podpowiedzcie mi jakie są firmy, ceny i gdzie sobie szukać choćby w necie, jakieś wiodące marki? Co polecacie? Ile cenowo mam mniej więcej przeznaczyć na te "szczegóły" znajomi mówią że ok, 3 tys zł ale nie wiem czy tak jest faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 27.02.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 (edytowane) Cześć Kasjopejowicze Widzę, że już duuuże postępy u Was, u nas pomalutku, właśnie jesteśmy po wylewkach i w poniedziałek wstawiamy piec by pogonić wilgoć z budynku. Od kwietnia wchodzi ekipa z wykończeniówką...a termin porodu mam na 20 czerwca więc mam nadzieję, że skończymy do tej pory Thomi2-widzę, że odważyłaś się na schody złożone tylko ze stopni, ja się tego boję, że kapciami, butami będziemy brudzić i musimy zabudować całe schody zresztą jak większość chyba. Już kolejna osoba ma przeszklenie na klatce schodowej-gratuluję Wam, mi nawet przez myśl to nie przeszło, 3 dzieci skutecznie utrudniłaby mi życie Już dzisiaj biegam ze ścierką do okien balkonowych bo moje dzieci lubią bawić się w glonojady Mam do was pytanie odnośnie włączników/wyłączników i gniazdek, proszę podpowiedzcie mi jakie są firmy, ceny i gdzie sobie szukać choćby w necie, jakieś wiodące marki? Co polecacie? Ile cenowo mam mniej więcej przeznaczyć na te "szczegóły" znajomi mówią że ok, 3 tys zł ale nie wiem czy tak jest faktycznie. To może tak nie biegaj z tą ścierką, bo do czerwca nie wytrzymasz a poważnie, to u nas będą schody: stopnie drewno a niżej lacobel +mdf i balustrada szklana w drewnianej ramie, też mam dwóch rozbójników (14 miesięcy i 5,5roku), ale stwierdziłam, że nawet jeśli będę miała trochę więcej pracy, trudno, tak mi się bardzo podoba, a zresztą czas to szybko leci, że chłopcy wyrosną szybciej niż się wydaje Co do pstryczków-elektryczków, to u nas wyszło trochę więcej niż 3 tys, ale ogólnie tak to mniej więcej kosztuje (oczywiście zależy jakie wyłączniki się wybierze), ja "ściągnęłam" od naszej forumowiczki freckle i kupiłam Simon Premium 54 biały klawisz i antracytowa ramka, dla mnie u nas w domu wyglądają idealnie:) Edytowane 27 Lutego 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 01.03.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Pstryczki jak pstryczki, ale te listwy! Piekne! I widzę, że sporo elementów będzie u mnie bardzo podobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts