fajna kobieta 01.03.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 U nas pstryczki - elektryczki Berker seria kwadrat.Tez chyba wiecej niż 3 tys wyszło za wszystkie.W garażu kotłowni i na poddasze wersja oszczędnościowa Simon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 01.03.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Pstryczki jak pstryczki, ale te listwy! Piekne! I widzę, że sporo elementów będzie u mnie bardzo podobnych No cóż mogę tylko powiedzieć, że w takim razie będziemy miały piękne wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 01.03.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Cześć Kasjopejowicze Widzę, że już duuuże postępy u Was, u nas pomalutku, właśnie jesteśmy po wylewkach i w poniedziałek wstawiamy piec by pogonić wilgoć z budynku. Od kwietnia wchodzi ekipa z wykończeniówką...a termin porodu mam na 20 czerwca więc mam nadzieję, że skończymy do tej pory Thomi2-widzę, że odważyłaś się na schody złożone tylko ze stopni, ja się tego boję, że kapciami, butami będziemy brudzić i musimy zabudować całe schody zresztą jak większość chyba. Już kolejna osoba ma przeszklenie na klatce schodowej-gratuluję Wam, mi nawet przez myśl to nie przeszło, 3 dzieci skutecznie utrudniłaby mi życie Już dzisiaj biegam ze ścierką do okien balkonowych bo moje dzieci lubią bawić się w glonojady Mam do was pytanie odnośnie włączników/wyłączników i gniazdek, proszę podpowiedzcie mi jakie są firmy, ceny i gdzie sobie szukać choćby w necie, jakieś wiodące marki? Co polecacie? Ile cenowo mam mniej więcej przeznaczyć na te "szczegóły" znajomi mówią że ok, 3 tys zł ale nie wiem czy tak jest faktycznie. Kasia my też mamy dwa glonojady...2 lata i 9 lat płci meskiej i mamy szklane barierki - efekt palce ale nie biegam ze szmatka bo nie jest az tak źle. Raz w tygodniu wystarczy, poza tym wiecznie glonojadami nie beda a i tak schody lubia najbardziej a to tylko cieszy ze trafny wybór. U Nas tak wyszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 01.03.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 (edytowane) [Co do pstryczków-elektryczków, to u nas wyszło trochę więcej niż 3 tys, ale ogólnie tak to mniej więcej kosztuje (oczywiście zależy jakie wyłączniki się wybierze), ja "ściągnęłam" od naszej forumowiczki freckle i kupiłam Simon Premium 54 biały klawisz i antracytowa ramka, dla mnie u nas w domu wyglądają idealnie:) [ATTACH=CONFIG]306498[/ATTACH] Skonieak no nie mogłam sie powstrzymac i musiałam iśc do pokoju syna i strzelic fotke... haha znajdź różnice a tak w ogóle to masz piekne pstryczki Edytowane 1 Marca 2015 przez freckle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 02.03.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 1.Czy ktoś Was ma odkurzacz centralny? Możecie polecić takie rozwiązanie? 2. Czy w kuchni robiliście podwieszany sufit? My w suficie mamy dwa otwory do dodatkowej wentylacji w kuchni. Idą obie po ścianie sypialni, w górę wyprowadzone są dodatkowym kominem. I przez to mamy prawie na środku sufitu w kuchni dziury, do których trzeba będzie poprowadzić spiro od okapu.... Macie jakieś pomysły jak to zakryć, nie zabudowując całego sufitu karton gipsem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 02.03.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Miss- piggy o ile się nie mylę, to sama temat dzieci poruszyłaś na forum, wiec o co chodzi?????- że ktoś ma inne zdanie My mamy centralny odkurzacz- AEG, u góry 1 gniazdko, na dole 3, ale wystarczą 2- w garażu i salonie, mamy 3 szufelki- przy kominki, w wiatrołapie i w kuchni. Jestem zadowolona. Co do kuchni, to zależy, gdzie w suficie są te rury. Może zasłonią je szafki do sufitu. Mamy podwieszony sufit w kuchni, ale kuchnia od jadalni oddzielona jest drzwiami przesuwnymi i ginie ten uskok na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 02.03.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Gniazdka i łączniki Schneider sedna, simon premion 54- szklane w kuchni i łazienkach, Berker kwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.03.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Pisząc, że planuję tam zrobić strefę dla dzieci opisałam przeznaczenie pomieszczenia a nie tego czy dziecko powinno bawić się w salonie czy nie. To duża różnica. Proponuję więcej luzu i otwartości. Miss- piggy o ile się nie mylę, to sama temat dzieci poruszyłaś na forum, wiec o co chodzi?????- że ktoś ma inne zdanie My mamy centralny odkurzacz- AEG, u góry 1 gniazdko, na dole 3, ale wystarczą 2- w garażu i salonie, mamy 3 szufelki- przy kominki, w wiatrołapie i w kuchni. Jestem zadowolona. Co do kuchni, to zależy, gdzie w suficie są te rury. Może zasłonią je szafki do sufitu. Mamy podwieszony sufit w kuchni, ale kuchnia od jadalni oddzielona jest drzwiami przesuwnymi i ginie ten uskok na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 02.03.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) ]Skonieak no nie mogłam sie powstrzymac i musiałam iśc do pokoju syna i strzelic fotke...[ATTACH=CONFIG]306999[/ATTACH] haha znajdź różnice a tak w ogóle to masz piekne pstryczki FreckleOdpowiedź jest prosta ściana w niebieskim/granatowym kolorze u mojego syna jest zaraz przy drzwiach po prawo(tylko my mamy lustrzane odbicie domu) A schody są piękne Edytowane 2 Marca 2015 przez skonieak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.03.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Odkurzacz centralny to świetna sprawa,nawet nie myślałam ze tak sobie życie ułatwię.:pU nas sa dwa gniazda u góry i dwa na dole.Dodatkowo w kuchni pod zlewem tzw suszarka do sprzątania okruchów i w wiatrolapie ukryta w szafie.Oczywiscie jest tez gniazdo w garażu.My mamy Beam.W gratisie dostaliśmy dodatkowy zbiornik do sprzątania kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.03.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 1.Czy ktoś Was ma odkurzacz centralny? Możecie polecić takie rozwiązanie? 2. Czy w kuchni robiliście podwieszany sufit? My w suficie mamy dwa otwory do dodatkowej wentylacji w kuchni. Idą obie po ścianie sypialni, w górę wyprowadzone są dodatkowym kominem. I przez to mamy prawie na środku sufitu w kuchni dziury, do których trzeba będzie poprowadzić spiro od okapu.... Macie jakieś pomysły jak to zakryć, nie zabudowując całego sufitu karton gipsem?[/quoteZ racji tego ze cały dół podnosiliśmy o jeden dodatkowy porotherm to pozwoliliśmy sobie na obniżenie sufitu na całym parterze rownież kuchni.My mieliśmy tez do schowania rury z tym ze od rozprowadzenia kominkowego i fajnie sa ukryte w podwieszonym suficie wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKamil 02.03.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dziękuję dziewczyny, chyba zdecyduję się na Simon Nature, kolor jeszcze nie wybrany ale myślę intensywnie Za mc musimy zacząć ocieplać budynek, jak Was to wyniosło cenowo? Jaka powierzchnia Wam wyszła? Wybrałyście 20 czy jednak 15 styropianu? Nasi budowlańcy mówią, że brak uzasadnienia 20, do 15 jest udowodnione ocieplenie, grubszy styr wcale nie jest lepszy od 15-to prawda? My jednak pilnujemy wytycznych w projekcie, żebyśmy później nie biadolili, gdy zrobimy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 02.03.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Skonieak Dziekuje Ha to ta sama sciana bo i my mamy lustrzane odbicie i to rowniez jest pokój syna szaro- chabrowy... Fajne te nasze domki a jak fajnie sie w nich mieszka Edytowane 2 Marca 2015 przez freckle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 02.03.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 1.Czy ktoś Was ma odkurzacz centralny? Możecie polecić takie rozwiązanie? 2. Czy w kuchni robiliście podwieszany sufit? My w suficie mamy dwa otwory do dodatkowej wentylacji w kuchni. Idą obie po ścianie sypialni, w górę wyprowadzone są dodatkowym kominem. I przez to mamy prawie na środku sufitu w kuchni dziury, do których trzeba będzie poprowadzić spiro od okapu.... Macie jakieś pomysły jak to zakryć, nie zabudowując całego sufitu karton gipsem? My mamy Beam i jest super, bardzo ułatwia życia. Mamy jedno gniazdko na górze, dwa na dole, szufelka automatyczna w kuchni i w wiatrołapie i gniazdko w garażu - ostatnie nie potrzebne bo na odkurzaczu jest gniazdko i 9 metrowa rura spokojnie sprzata caly garaz. Ale tego nie wiedzielismy na etapie instalacji stad to gniazdko w garazu. Jak narazie to wszyscy chca odkurzac...hahaha w koncu mam pomocników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 02.03.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dziękuję dziewczyny, chyba zdecyduję się na Simon Nature, kolor jeszcze nie wybrany ale myślę intensywnie Za mc musimy zacząć ocieplać budynek, jak Was to wyniosło cenowo? Jaka powierzchnia Wam wyszła? Wybrałyście 20 czy jednak 15 styropianu? Nasi budowlańcy mówią, że brak uzasadnienia 20, do 15 jest udowodnione ocieplenie, grubszy styr wcale nie jest lepszy od 15-to prawda? My jednak pilnujemy wytycznych w projekcie, żebyśmy później nie biadolili, gdy zrobimy inaczej Co do ocieplenia to mysle ze kazdy fachowiec tak powie, nie wiem dlaczego ale powiem Ci co zauwazyłam... rachunki za gaz są MAŁE. Dla Nas najlepsza decyzja ever trzymac sie 20cm według planu. Mamy bardzo ciepło w domu - 23 stopnie, jest Nas czworo do mycia i rachunki za gaz są na poziomie 400zł do 460zł miesiecznie. Zużycie nie przekracza 200m3 na miesiac z wodą użytkową. Wiadomo że każdy powie że wiele czynników ma to wpływ ale z Naszych znajomych tylko my mamy 20cm styro i tylko u Nas można chodzic w zimie w szortach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.03.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) freckle obiżaliście wylewkę pod tym schowkiem? Widzę u Was schody. Ha ha u mnie mega pierdolnik...wszystko sie tam miesci jak w piwnicy haha [ATTACH=CONFIG]305749[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]305750[/ATTACH] Edytowane 2 Marca 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.03.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Moi znajomi też mają 20 cm i zawsze jest bardzo ciepło. Może to nie z tego powodu a może właśnie z tego. Co do ocieplenia to mysle ze kazdy fachowiec tak powie, nie wiem dlaczego ale powiem Ci co zauwazyłam... rachunki za gaz są MAŁE. Dla Nas najlepsza decyzja ever trzymac sie 20cm według planu. Mamy bardzo ciepło w domu - 23 stopnie, jest Nas czworo do mycia i rachunki za gaz są na poziomie 400zł do 460zł miesiecznie. Zużycie nie przekracza 200m3 na miesiac z wodą użytkową. Wiadomo że każdy powie że wiele czynników ma to wpływ ale z Naszych znajomych tylko my mamy 20cm styro i tylko u Nas można chodzic w zimie w szortach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 03.03.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Jakie macie okapy w kuchni? Ja się załamałam, bo budowlańcy zrobili nam kanał od komina do okapu 100cm średnicy, wszystko już wytynkowane , wymalowane itd. Pan od okapów powiedział, ze żaden powyżej 400cm3 nie będzie działał prawidłowo. Chyba czeka nas pierwsze kucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.03.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Nie wiem czy to z racji tego ze styropian 20....U nas 15 a tez upierała, sie na 20 ale jak nam juz z 10 osób odradziło to sie poddałam...Rachunki w granicach 450-500zl Liczba osób 5.W domu jest mega ciepło najstarszy syn to mnie juz denerwuje bo w samych bokserkach chodzi po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 03.03.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Jakie macie okapy w kuchni? Ja się załamałam, bo budowlańcy zrobili nam kanał od komina do okapu 100cm średnicy, wszystko już wytynkowane , wymalowane itd. Pan od okapów powiedział, ze żaden powyżej 400cm3 nie będzie działał prawidłowo. Chyba czeka nas pierwsze kucie Chyba ich fantazja poniosła....:mad:Wspolczuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts