julkawwy 03.03.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Nie wiem czy to z racji tego ze styropian 20....U nas 15 a tez upierała, sie na 20 ale jak nam juz z 10 osób odradziło to sie poddałam...Rachunki w granicach 450-500zl Liczba osób 5.W domu jest mega ciepło najstarszy syn to mnie juz denerwuje bo w samych bokserkach chodzi po domu. Wszyscy mówią, że mają ciepło w domu, to dobrze A skoro ten temat poruszyliście, to powiedzcie mi jak ociepliliście w garazu sciany domu. Mówię tu o pralni na górze i łazienkę na górze. Bo jak się spojrzy z garazu w górę to widać częsciowo ściany tych pomieszczen. Normalnie styro ocieplaliście? 15cm? My tak własnie chcemy zrobic, co by przez sciane cieplo nie uciakało. A tą małą klitkę pod dachem nad kotłownią i gabinetem też jakoś ocieplaliscie? Pytam tych doświadczonych, co by poradzili:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 03.03.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 My mamy styropian 15cm grafitowy, w garażu docieplony sufit pod łazienkami i ściana między garażem a wiatrołapem. Reszta nad garażem ocieplenie jak na posadzce, bo zrobiliśmy tam wyjście i mamy kolejny stryszek. Ostatni rachunek za prąd 680zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.03.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 kgbkoc czy możesz pochwalić się strychem nad garażem. Czy jest pojemny? Też o nim myślę. My mamy styropian 15cm grafitowy, w garażu docieplony sufit pod łazienkami i ściana między garażem a wiatrołapem. Reszta nad garażem ocieplenie jak na posadzce, bo zrobiliśmy tam wyjście i mamy kolejny stryszek. Ostatni rachunek za prąd 680zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 03.03.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 15cm styropianu jest na zewnątrz. W środku mamy 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 03.03.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Z racji tego że poszerzyliśmy garaż o metr, to zrobiło się tam dużo miejsca. Niestety nie pamiętam ile jest wysokości, a teraz mamy tam szczelnie zamknięte, bo schody jeszcze nie gotowe. Na pewno trzeba zwrócić uwagę na wielkość otworu wejściowego, bo krzeseł i stołu ogrodowego nie wniesiemy. U nas to miejsce będzie na opony, narty, sanki, dziecięce skarby ogrodowe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.03.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 kgbkoc a czy strych też jest nad kotłownią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 04.03.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Strych mamy nad gabinetem, kotłownią i garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ktoś jeszcze tak zrobił? Też mam w planach taki stryszek tylko bez gabinetu, tam jak wcześniej pisałam chciałabym odsłonić deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Zastanawiam się jeszcze nad jedną kwestią - słup konstrukcyjny między jadalnią a salonem. Ostatnio wpadła mi w oko taka fotka i pomyślałam, że jest to ciekawa propozycja na wykorzystanie przestrzeni między słupem a ścianą i zrobienie od strony jadalni takiej szafeczki Edytowane 4 Marca 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 04.03.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Zastanawiam się jeszcze nad jedną kwestią - słup konstrukcyjny między jadalnią a salonem. Ostatnio wpadła mi w oko taka fotka i pomyślałam, że jest to ciekawa propozycja na wykorzystanie przestrzeni między słupem a ścianą i zrobienie od strony jadalni takiej szafeczki [ATTACH=CONFIG]307314[/ATTACH] mdzyu jadalnią a kuchnią chyba?? jest jakis pomysł.. tez mi chodziła taka witrynka z szybą po głowie ale nie mogłam odpuścić słupa.. uwielbiam słupy w domu .. na takiej duzej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 04.03.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 ... a tak w ogóle to na górze tez mamy juz podłoge a te na dole rozjaśniliśmy przez dołożenie podwójnej warstwy oleju o błękitnym zabarwieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Oczywiście kuchni i jadalni Wszystko pewnie wyjdzie w praniu jak zobaczę na żywo ten słup. Nie wiem czy ktoś zdecydował się na montaż malutkiego telewizora w kuchni. Pomyślałam, że mógłby wisieć w rogu dokładnie za tą witryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Zaczyna się robić domowo. Czekam na kolejne etapy. ... a tak w ogóle to na górze tez mamy juz podłoge [ATTACH=CONFIG]307317[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307318[/ATTACH] a te na dole rozjaśniliśmy przez dołożenie podwójnej warstwy oleju o błękitnym zabarwieniu [ATTACH=CONFIG]307319[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Bardzo interesujące płytki Juster. Widzę tylko fragment , jakie to pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 04.03.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Bardzo interesujące płytki Juster. Widzę tylko fragment , jakie to pomieszczenie? strone lub 2 wczesniej juz pisałam płytki są w kuchni jadalni, holu i w sieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 04.03.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 strone lub 2 wczesniej juz pisałam płytki są w kuchni jadalni, holu i w sieni a zaraz jeszcze fragment na górze widac.. te niebieskie? to łazienka.. o tym jescze nie było.. czekam aż posprzątają i wrzucam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 04.03.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Tak, te niebieskie we wzorki. Oryginalnie to wygląda i zapowiada się ciekawie. a zaraz jeszcze fragment na górze widac.. te niebieskie? to łazienka.. o tym jescze nie było.. czekam aż posprzątają i wrzucam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 05.03.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 U nas taka witryna będzie, wcześniej qrzucalam wizualizacje dołu i w projekcie jes lustrzana, ale zdecydowałam się na ciemny dąb - w trakcie realizacji przez stolarza- nie mogę wrzucić zdjęć live. Od tyłu witryny czyli od kuchni będzie wszystko zlicowanie ze słupem. Tv w kuchni planuję albo na słupie albo za tą witryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 05.03.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Drodzy, czy możecie mi coś podpowiedzieć?Jak mieliście stan surowy otwarty, zamówieliście okna, to co potem po kolei robiliście??? My planujemy CO i elektryke, potem tynki, terakote, lazienki, malowanie, podłogi i reszte w srodku. Ale zastanwiamy się nad tym kiedy ocieplać dom styropianem? Zdania są podzielone- jedni mówią, że lepiej, żeby tynki wyschły i ocieplać dom dopiero na jesień, a inni,że od razu po wstawieniu okien..A jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 05.03.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Drodzy, czy możecie mi coś podpowiedzieć? Jak mieliście stan surowy otwarty, zamówieliście okna, to co potem po kolei robiliście??? My planujemy CO i elektryke, potem tynki, terakote, lazienki, malowanie, podłogi i reszte w srodku. Ale zastanwiamy się nad tym kiedy ocieplać dom styropianem? Zdania są podzielone- jedni mówią, że lepiej, żeby tynki wyschły i ocieplać dom dopiero na jesień, a inni,że od razu po wstawieniu okien.. A jak było u Was? my najpierw ocieplaliśmy z zewnątrz, miesiąc później robilismy tynki. okna duużo wczesniej były wstawiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts