julkawwy 05.03.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 my najpierw ocieplaliśmy z zewnątrz, miesiąc później robilismy tynki. okna duużo wczesniej były wstawiane A nie było problemu z tym, że tynki nie wysychały albo cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 05.03.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A nie było problemu z tym, że tynki nie wysychały albo cos? nie, i dodam ze tynki zaczęlismy pod koniec listopada bo była ładna pogoda.. niestety jak konczyli przyszły mrozy. Ale wypożyczylismy nagrzewnicę i dało rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 05.03.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 U nas okna, hydraulika, elektryka, tynki i ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 My to miejsce wykorzystaliśmy wlasnie na zabudowana witrynie na szkło.Nigdy nie zawiele takich miejsc na skorupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ktos pytał o tv w kuchni? My mamy miejsce przeznaczone na telewizor ale nie udało nam sie do tej pory kupic w odpowiednim rozmiarze.Albo sa 32 calowe( za duzy) albo 21 calowe( za mały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.03.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dziękuję za zdjęcia witrynki. Zastanawiam się nad nią dość mocno. Myślałam o zrobieniu takiego ażurowane regału np. na butelki lub inne szpargały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jasne.Warto wykorzystać to miejsce na cos przydatnego.W ostateczności można tam kwiat postawić ale szkoda miejsca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.03.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Może taki. Biały 26" http://www.zakupy.frito.pl/RTV/Telewizory/Telewizory_LED/Telewizor_LED_26EL834G_bialy,13978.html Ktos pytał o tv w kuchni? My mamy miejsce przeznaczone na telewizor ale nie udało nam sie do tej pory kupic w odpowiednim rozmiarze.Albo sa 32 calowe( za duzy) albo 21 calowe( za mały)[ATTACH=CONFIG]307391[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.03.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Oczywiście na butelki z winem nie puste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmenka 05.03.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 My to miejsce wykorzystaliśmy wlasnie na zabudowana witrynie na szkło.Nigdy nie zawiele takich miejsc na skorupy [ATTACH=CONFIG]307390[/ATTACH] Piękna kuchnia, my też planujemy podobną. Mam pytanie odnośnie likwidacji okna w kuchni czy nie jest za ciemno? (u nas okno od "zlewu" będzie na północ) Widzę, że u Państwa w jadalni chyba jest duże okno jak bym mogła prosić o zdjęcia okien na tej ścianie to bym była wdzięczna. My budujemy Kasjopeję 3 lustrzane odbicie, likwidujemy podcień i do poniedziałku zastanawiamy się co do ustawienia okien, kuchnia, jadalnia, salon. Jutro wylewamy chudziak, a od poniedziałku mury no i otwory na okna . Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.03.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 karmenka witaj jesteśmy na podobny etapie. Ja już mam chudziaka wylanego i mam nadzieję od poniedziałku idziemy ze ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.03.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) karmenka my zdecydowaliśmy się na następujące zmiany w oknach:kuchnia - okno od frontu zostaje zwężone tak aby można było poprowadzić ciąg szafek takich jak ma fajna_kobieta ale na ścianie od strony korytarza. Likwiduję to przejście między korytarzem a szafą. Powiększam wiatrołap tak aby kuchnia zamknęła się w kwadracie. Zyskuję dzięki temu większy wiatrołap i dłuższą ścianę w kuchni. drugie okno zostawiamy, jedynie przesuwamy je lekko w głąb kuchnijadalnia -okno zostaje salon - okna narożne zostają , usuwamy okno przy ścianie gabinetu, ponieważ nie budujemy tej ściany i światło z gabinetu będzie wpadać do środkagabinet - jedno okno robimy do samej ziemi , drugie na wysokości 45 cm. (na tym oknie planujemy zrobić siedzisko)korytarz - okno na szerokość ścianypiętro - jedynie okno w gabinecie lekko przesunęliśmy Pamiętaj o jednym aby ustalić sobie dobrą wysokość parapetów szczególnie na parterze tak aby w kuchni ładnie blat Ci wszedł na parapet. Ja mam ustalone na 86 cm. W projekcie jest chyba 90 cm. Jeśli zmienić wysokość okna w kuchni to już wszystkie powinnaś zmienić na jednym poziomie. Edytowane 5 Marca 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 karmenka :welcome:Cofnij sie do strony 147 tam wrzuciłam wiecej zdjeć kuchni jak jestes ciekawa.W kuchni nie jest za ciemno z jednym oknem a wręcz przeciwnie czasem musimy rolete troche opuścić jak słońce zaświeci..Jutro wrzucę zdjecia jadalni to podpatrzysz sobie te okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Miss_piggy dzięki za namiar na tv- ten model mamy u córki w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 05.03.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Oczywiście na butelki z winem nie puste Sie wieeee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.03.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 karmenka jeszcze musisz zastanowić się nad oknami narożnymi. Czy będziesz robić tak jak w projekcie czyli okno narożne bez słupka z pustaka pomiędzy nimi czy z profilem okiennym. Możesz mieć również opcję ruchomego słupka (chyba tak to się nazywa), którego po rozsunięciu dwóch kwater narożnych nie ma. To są trudne wybory finansowe. Możesz oczywiście wybudować sobie słupek z pustaka i mieć dwa duże okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 05.03.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Piękna kuchnia, my też planujemy podobną. Mam pytanie odnośnie likwidacji okna w kuchni czy nie jest za ciemno? (u nas okno od "zlewu" będzie na północ) Widzę, że u Państwa w jadalni chyba jest duże okno jak bym mogła prosić o zdjęcia okien na tej ścianie to bym była wdzięczna. My budujemy Kasjopeję 3 lustrzane odbicie, likwidujemy podcień i do poniedziałku zastanawiamy się co do ustawienia okien, kuchnia, jadalnia, salon. Jutro wylewamy chudziak, a od poniedziałku mury no i otwory na okna . Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. U nas w kuchni jest tylko okno od frontu i absolutnie nie ma mowy o braku światła, w jadalni okno powiększyłam do rozmiarów salonowych narożnych (tzn. Wysokość, szerokość bez zmian), zlikwidowałam rownież okno w salonie przy gabinecie (w projekcie to jest chyba oznaczone jako fix), dodatkowo usunęłam okno na klatce schodowej i w kotłowni zamiast okna, zrobiliśmy drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 06.03.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 My to miejsce wykorzystaliśmy wlasnie na zabudowana witrynie na szkło.Nigdy nie zawiele takich miejsc na skorupy [ATTACH=CONFIG]307390[/ATTACH] wow!!! Fajna kobieta, piękna macie tą kuchnię i Superowo, że tą witrynkę wymysliłaś Ja myslalam o takiej na ścianie szafy, ale byloby malo miejsca na przejscie i będzie na ścianie jadalni tej od ogrodu, bo nie mamy tam okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 06.03.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 wow!!! Fajna kobieta, piękna macie tą kuchnię i Superowo, że tą witrynkę wymysliłaś Ja myslalam o takiej na ścianie szafy, ale byloby malo miejsca na przejscie i będzie na ścianie jadalni tej od ogrodu, bo nie mamy tam okna a czy ktoś z Was robił taką białą podbitkę może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 06.03.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 I kolejne pytanie mam. Czy ktoś z Was robił na zimę tylko jeden dach,ten główny (folia i blacha), a daszki boczne deskował i papował? Bo my tak zrobiliśmy i teraz się zastanawiamy czy zaprosić dekarzy dopiero po ociepleniu i pomalowaniu całego domu (żeby nie porysowali blachy), czy myślicie że blacha nie zostanie porysowana? Bo tak nie chcemy wszystkiego odkłądać na potem, bo się możemy nie wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts