karmenka 06.03.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 karmenka :welcome:Cofnij sie do strony 147 tam wrzuciłam wiecej zdjeć kuchni jak jestes ciekawa.W kuchni nie jest za ciemno z jednym oknem a wręcz przeciwnie czasem musimy rolete troche opuścić jak słońce zaświeci..Jutro wrzucę zdjecia jadalni to podpatrzysz sobie te okna. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, obejrzałam sobie domek "fajnej" z zewnątrz fajnie się prezentuje z tyłu piękny taras, u nas chyba taki by się nie zmieścił (13 m za domem) a w jadali podpatrzyłam 3 okna można wiedzieć jaki mają wymiar chyba zdecydujemy się na podobne a ten taras ile ma metrów i czy pozwolenie na niego trzeba mieć? W salonie chyba zmniejszymy okna do 190cm nie wszyscy chcą na 2m dać gwarancję, zastanawiamy się nad opcją jedne przesuwne (prześwit mają 90cm) a drugie otwierane na rozcież (tak aby wnieść to co frontem się nie zmieści) , czy te okno przy gabinecie w takiej postaci jak jest da radę zrobić siedzisko? Gabinet zostaje u nas tak jak jest jako pokój gościnny. Próbuję wkleić zdjęcie naszego stanu "0" ale chyba coś mi nie wychodzi zdjęcie chyba ma za dużą pojemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.03.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Siedzisko da się zrobić ale będzie wysoko.Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, obejrzałam sobie domek "fajnej" z zewnątrz fajnie się prezentuje z tyłu piękny taras, u nas chyba taki by się nie zmieścił (13 m za domem) a w jadali podpatrzyłam 3 okna można wiedzieć jaki mają wymiar chyba zdecydujemy się na podobne a ten taras ile ma metrów i czy pozwolenie na niego trzeba mieć? W salonie chyba zmniejszymy okna do 190cm nie wszyscy chcą na 2m dać gwarancję, zastanawiamy się nad opcją jedne przesuwne (prześwit mają 90cm) a drugie otwierane na rozcież (tak aby wnieść to co frontem się nie zmieści) , czy te okno przy gabinecie w takiej postaci jak jest da radę zrobić siedzisko? Gabinet zostaje u nas tak jak jest jako pokój gościnny. Próbuję wkleić zdjęcie naszego stanu "0" ale chyba coś mi nie wychodzi zdjęcie chyba ma za dużą pojemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.03.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Doczekaliśmy się mebli w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.03.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 i schodów (podstopnice jasno szare) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.03.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 łazienka ogólna na górze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 07.03.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Doczekaliśmy się mebli w [ATTACH=CONFIG]307562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307564[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307565[/ATTACH] kuchni Podoba mi się to połączenie cegiełki z szarymi frontami:) gdybyś mogła pokazać jeszcze blat, bo na tych fotkach kiepsko widać, schody też są super (u nas w trakcie montażu) natomiast ja nadal czekam na kosmiczną łazienkę, tak, tak, cały czas pamietam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 07.03.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Podoba mi się to połączenie cegiełki z szarymi frontami:) gdybyś mogła pokazać jeszcze blat, bo na tych fotkach kiepsko widać, schody też są super (u nas w trakcie montażu) natomiast ja nadal czekam na kosmiczną łazienkę, tak, tak, cały czas pamietam;) Hej, blat wyglada jak betonowy spróbuję zrobić przy najbliższej okazji z bliska. Na pewno nie chcieliśmy białej kuchni.. szarej też nie.. miał być turkusik, ale jakoś tak zgralismy do tej cegły szary i jestesmy zadowoleni. Jeszcze jak światło tam wejdzie to sie troche rozjaśni. Nooooooooo nieeeeeeee wierzę pamiętasz!!!? :DD hahha wiesz co no kiedy ja ją zapowiadałam.. we wrześniu? Gościu jest jeden i okazał się totalnie powolny + jak coś trzeba zrobić dodatkowo to robi on.. póki co dwa dni wiercił otwory na wieszaki, wieszak na papier, mydło... bo gres ponoć twardy i mu sie schodzi... MASAKRA... jak ja się cieszę że mu za godziny nie płacimy bo z torbami byśmy poszli :DD ok za cierpliwość.. prosze, wrzucam jedna fotkę.. ale narazie straszny tam bałagan, płytki nie umyte.. średnio widać, no ale prosze:) zamysł był taki ze łazienka dla gości ma być totalnie różna od reszty domu.. ciemna i taka zaskakująca, więc położyliśmy gres i na sciany i na podłogę na wprost lustra jest dekor z takich lustrzanych płytek ale ze narazie brudne to wrzuce jak bedzie posprzątane niedługo wrzucę też łązienkę przy sypialni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 08.03.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Hej, blat wyglada jak betonowy spróbuję zrobić przy najbliższej okazji z bliska. Na pewno nie chcieliśmy białej kuchni.. szarej też nie.. miał być turkusik, ale jakoś tak zgralismy do tej cegły szary i jestesmy zadowoleni. Jeszcze jak światło tam wejdzie to sie troche rozjaśni. Nooooooooo nieeeeeeee wierzę pamiętasz!!!? :DD hahha wiesz co no kiedy ja ją zapowiadałam.. we wrześniu? Gościu jest jeden i okazał się totalnie powolny + jak coś trzeba zrobić dodatkowo to robi on.. póki co dwa dni wiercił otwory na wieszaki, wieszak na papier, mydło... bo gres ponoć twardy i mu sie schodzi... MASAKRA... jak ja się cieszę że mu za godziny nie płacimy bo z torbami byśmy poszli :DD ok za cierpliwość.. prosze, wrzucam jedna fotkę.. [ATTACH=CONFIG]307615[/ATTACH] ale narazie straszny tam bałagan, płytki nie umyte.. średnio widać, no ale prosze:) zamysł był taki ze łazienka dla gości ma być totalnie różna od reszty domu.. ciemna i taka zaskakująca, więc położyliśmy gres i na sciany i na podłogę na wprost lustra jest dekor z takich lustrzanych płytek ale ze narazie brudne to wrzuce jak bedzie posprzątane niedługo wrzucę też łązienkę przy sypialni pozdrawiam Jak betonowy, to dla mnie super, bo u mnie na zdjęciu wyglądał kremowo i trochę mi to nie grało Specjalista- artysta;) ma swoje tempo i zasady i koniec;) Faktycznie zapowiada się kosmicznie, lustro z głębią , lustrzany dekor:popcorn: swoją drogą, ciekawe czy przy takim lustrze można sie umalować (tzn. Chodzi mi o oświetlenie, wystarczające?) Czekam na kolejne fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 08.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Jak betonowy, to dla mnie super, bo u mnie na zdjęciu wyglądał kremowo i trochę mi to nie grało Specjalista- artysta;) ma swoje tempo i zasady i koniec;) Faktycznie zapowiada się kosmicznie, lustro z głębią , lustrzany dekor:popcorn: swoją drogą, ciekawe czy przy takim lustrze można sie umalować (tzn. Chodzi mi o oświetlenie, wystarczające?) Czekam na kolejne fotki:) Tak blat jest betonowy i bardzo dobrze zrobiona imitacja bo nic sie nie świeci i wyglada calkiem "naturalnie" ) specjalista, artysta hahaha nie no nie narzekam, wszystko łądnie równo i dokłądnie ale tempoooooooo... Co do lustra to normalne lustro z podswietleniem wiec powinno dać sie umalowac dam znac.. chociaz to łązienka dla gości wiec ja sie tam malowac nie bede Nowe fotki soon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKamil 09.03.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Słuchajcie, patrzę na te Wasze fotki i już nie mogę się doczekać tego etapu, to już za 2 tygodnie Podpowiedzcie mi jedną rzecz. Jak Wasze ekipy z wykończeniówki postępowały z tynkami przed malowaniem, zdobieniem itp? Czy wszyscy mają tą flizulinę czy tam flizelinę? Nam mowią że jest to konieczność przed położeniem jakiejkolwiek struktury czy farba na te nasze ściany, tynki muszą być czymś jeszcze pokryte, ponieważ farba kładziona bezpośrednio wyglądałaby źle, widać będzie mazy. Może jakieś inne rozwiązania u Was? Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 09.03.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Słuchajcie, patrzę na te Wasze fotki i już nie mogę się doczekać tego etapu, to już za 2 tygodnie Podpowiedzcie mi jedną rzecz. Jak Wasze ekipy z wykończeniówki postępowały z tynkami przed malowaniem, zdobieniem itp? Czy wszyscy mają tą flizulinę czy tam flizelinę? Nam mowią że jest to konieczność przed położeniem jakiejkolwiek struktury czy farba na te nasze ściany, tynki muszą być czymś jeszcze pokryte, ponieważ farba kładziona bezpośrednio wyglądałaby źle, widać będzie mazy. Może jakieś inne rozwiązania u Was? Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam U nas tradycyjnie robione były gładzie na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 10.03.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Jestem na etapie tynków więc cos nie cos wiem w tym temacie. U nas sa robione tynki gipsowe utwardzane zeta dolina nidy. Te tynki sa polozone i zrobione na gotowo do malowania, gladkie jak pupa niemowlecia. Przed pomalowaniem nalezy jedynie zmatowic papierem sciernym, grunt i malujemy. W przypadku tynkow cem wap. ktore bedziemy mieli w lazienkach garazu i kotlowni, nalezy zagruntowac sciany specjalnym wypelniaczem ktory sprawi ze ewentualne pekniecia ktore sa nieuniknione przy takich tynkach, nie beda widoczne po przykryciu ich warstwami farby. PS. Jeszcze mam pytanie do Juster. Jaka metodą macie zrobione podstopnie na klatce schodowej? Edytowane 10 Marca 2015 przez tomek898989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 10.03.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 freckle obiżaliście wylewkę pod tym schowkiem? Widzę u Was schody. My mamy niżej schowek garaz i kotlownie tez, sa tam dwa male stopnie. Tak wyszlo z ukształtowania terenu. LKazienka na dole tez byla nizej ale ja wyruwnalismy do poziomu salonu itd. A dzieki temu ze schowek nizej stoje w nim normalnie i teraz to juz oficjanie spizarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 10.03.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Drodzy, czy możecie mi coś podpowiedzieć? Jak mieliście stan surowy otwarty, zamówieliście okna, to co potem po kolei robiliście??? My planujemy CO i elektryke, potem tynki, terakote, lazienki, malowanie, podłogi i reszte w srodku. Ale zastanwiamy się nad tym kiedy ocieplać dom styropianem? Zdania są podzielone- jedni mówią, że lepiej, żeby tynki wyschły i ocieplać dom dopiero na jesień, a inni,że od razu po wstawieniu okien.. A jak było u Was? U Nas ocieplenie weszło w czerwcu jak wszystko wyschło tzn. styczeń okna, luty instalacje, marzec tynki i wylewki i jak wyschło dobrze to weszli panowie od sufitów po nich już płytkarze i w czerwcu ocieplenie i malowanie malowanie i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 10.03.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Doczekaliśmy się mebli w [ATTACH=CONFIG]307562[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307563[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307564[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]307565[/ATTACH] kuchni Super Juster gratulacje! Pieknie wyszła kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 10.03.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 U Nas ocieplenie weszło w czerwcu jak wszystko wyschło tzn. styczeń okna, luty instalacje, marzec tynki i wylewki i jak wyschło dobrze to weszli panowie od sufitów po nich już płytkarze i w czerwcu ocieplenie i malowanie malowanie i malowanie Dzięki freckle za odpowiedź u nas bedzie podobnie, ale zaczynamy od kwietnia z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 10.03.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Słuchajcie, patrzę na te Wasze fotki i już nie mogę się doczekać tego etapu, to już za 2 tygodnie Podpowiedzcie mi jedną rzecz. Jak Wasze ekipy z wykończeniówki postępowały z tynkami przed malowaniem, zdobieniem itp? Czy wszyscy mają tą flizulinę czy tam flizelinę? Nam mowią że jest to konieczność przed położeniem jakiejkolwiek struktury czy farba na te nasze ściany, tynki muszą być czymś jeszcze pokryte, ponieważ farba kładziona bezpośrednio wyglądałaby źle, widać będzie mazy. Może jakieś inne rozwiązania u Was? Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam u nas tynki betonowe bez gładzi gipsowych, na to grunt i farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 10.03.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Jestem na etapie tynków więc cos nie cos wiem w tym temacie. U nas sa robione tynki gipsowe utwardzane zeta dolina nidy. Te tynki sa polozone i zrobione na gotowo do malowania, gladkie jak pupa niemowlecia. Przed pomalowaniem nalezy jedynie zmatowic papierem sciernym, grunt i malujemy. W przypadku tynkow cem wap. ktore bedziemy mieli w lazienkach garazu i kotlowni, nalezy zagruntowac sciany specjalnym wypelniaczem ktory sprawi ze ewentualne pekniecia ktore sa nieuniknione przy takich tynkach, nie beda widoczne po przykryciu ich warstwami farby. PS. Jeszcze mam pytanie do Juster. Jaka metodą macie zrobione podstopnie na klatce schodowej? Nie wiem nie znam metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 10.03.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 My mamy niżej schowek garaz i kotlownie tez, sa tam dwa male stopnie. Tak wyszlo z ukształtowania terenu. LKazienka na dole tez byla nizej ale ja wyruwnalismy do poziomu salonu itd. A dzieki temu ze schowek nizej stoje w nim normalnie i teraz to juz oficjanie spizarnia hmm a u nas obnizenie wyszło tylko w spiżarni .. mamy tam 2 stopnie, w garazu sami zrobilismy spadek w str bramy by ewentualna woda spływała do "korytka" reszta domu (parteru) na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 10.03.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Super Juster gratulacje! Pieknie wyszła kuchnia dzięki tez jestesmy zadowoleni - zrobie później fotki przy normalnym oświetleniu bedzie troche jasniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts