Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robi się elegancko:yes: ale jak miło że monterzy pomyśleli o rozrywce dla Was:D zabawa z przechodzeniem pod kijkiem, to o ile dobrze kojarzę nazywa się limbo, prawda :D ;)

hahaha :) no tak troche sie dzis pogimnastykowałam :)))) montezy bardzo ok, w ogóle jakos trafiamy na czyste i porządne ekipy. Nic nie skuwali wsyzstko czysciutko :)

To własna inicjatywa czy jakieś inne powody. Ja też chciałam dać luksfery bo dom by był za blisko sąsiada ale w końcu zwęziłam dom o 30 cm.

nie chcielismy mieć okien w garazu i kotłowni.. łatwiej o włamanie.. ale chcielismy mieć widno w środku wiec dalismy luksfery - wyszły OK, jestesmy zadowoleni

Hej Kobietki,

kolejna wycena w toku, proszę o info jak u Was z balustradami zewnętrznymi, chodzi o loggię i balkon u dzieci. Jakie brałyście, kiedy się to montuje, przed ociepleniem czy po i oczywiście cena :)

Czekam na kilka odpowiedzi abym miała rozeznanie. Dziękuję Wam z góry.

nom ciekawy temat.. my wlasnie niebawem bedziemy wybierac balustrady.. równiez te do schodów, wiec równiez czekam i prosze o info :)

Hej Kobietki,

kolejna wycena w toku, proszę o info jak u Was z balustradami zewnętrznymi, chodzi o loggię i balkon u dzieci. Jakie brałyście, kiedy się to montuje, przed ociepleniem czy po i oczywiście cena :)

Czekam na kilka odpowiedzi abym miała rozeznanie. Dziękuję Wam z góry.

Ten zakup jeszcze przed nami, także również czekam na informacje :)

Juster idą jak burza. Nad pewnymi rzeczami myślałam i analizowałam i przyszedł ten moment, że już nie ma wyjść albo tak albo siak. Zatem decyzja o montażu żaluzji fasadowych podjęta. Wprawdzie będą tylko na 4 oknach ale będą.

Kolejne pytanie. Klimatyzacja. Robić czy nie robić? Jeśli robić to ile punktów. Dostałam propozycję na dwa nadmuchy. Na parterze jeden bo duża otwarta przestrzeń i na piętrze jeden na korytarzu tak aby lekko wychłodzić powietrze w duszny dzień a nie schładzać całego domu. :confused:

Edytowane przez miss_piggy

Juster idą jak burza. Nad pewnymi rzeczami myślałam i analizowałam i przyszedł ten moment, że już nie ma wyjść albo tak albo siak. Zatem decyzja o montażu żaluzji fasadowych podjęta. Wprawdzie będą tylko na 4 oknach ale będą.

Kolejne pytanie. Klimatyzacja. Robić czy nie robić? Jeśli robić to ile punktów. Dostałam propozycję na dwa nadmuchy. Na parterze jeden bo duża otwarta przestrzeń i na piętrze jeden na korytarzu tak aby lekko wychłodzić powietrze w duszny dzień a nie schładzać całego domu. :confused:

wg mnie klima totalnie bez sensu... ile mamy takich "upalnych" dni... poza tym jak juz jest ciepło zasłoń okna lub pootwierać wszystkie bedzie przeciąg :)

Wypowiem sie w temacie klimatyzacji chociaż pewnie i tak niczego nowego nie wniosę do tematu.:)Tez sie zastanawialiśmy na zainstalowaniem klimy bo w poprzednim domu upały mocno nam sie dały we znaki.Z tym ze tam mieliśmy u góry wszędzie okna połaciowe wiec słońce operowało masakrycznie ,w nocy nie szło spać w kazdym pokoju gdzie ktos spał chodziły wentylatory.:mad:Znajom zaczęli nas namawiać na klime bo sami maja zainstalowana u siebie ale tylko w sypialni.Poczatkowo sie napalaliście ale po jakimś czasie temat rozszedł sie po kościach ze tak powiem.Przed na i pierwsze lato w nowym domu- zobaczymy jak to bedzie.:)Mam nadzieje ze bedzie dobrze.:yes: