julkawwy 20.03.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 No ja niestety całe życie mieszkam w bloku i czasami jest "masakra". Pytam bo cześć moich znajomych musi kilka razy w roku zejść spać na parterze bo na piętrze (a raczej poddaszu użytkowym) jest tak duszno. W blokach jest inaczej, nie ma co porównywać, i to samo w domach, które mają tzw "skosy", bo wtedy blacha na tych skosach się ostro nagrzewa i jest sauna... U nas, w naszych pomidorówkach jest ten komfort, że nie ma skosów (co było dla nas najważniejszą rzeczą przy wyborze projektu). Skoro nie ma skosów, to nie ma się co nagrzewać... No chyba, że ktoś by chciał zamieszkać na stryszku wtedy może być gorąco:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 20.03.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ktoś pytał o klamki i z opisu wydaje mi się, że firma Gamet takie właśnie ma. W tej firmie jest możliwość dobrania samemu rozety do klamki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 20.03.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nie, nie przesuwałam komina. Właściwie to specjalnie żadnych zmian tam nie robiłam. Może to kwestia perspektywy. Wrzucę jeszcze jedną wizualizację na wprost. W obecnej wersji nie mam jednak tej półeczki po lewej stronie. Dodatkowo wrzucam wizualizację innego pomieszczenia z podobnym rozmieszczeniem TV, kominek. Mam lustro (wstępnie bo może zrobię plakat albo jakiś obraz), które stanowi te sekretne drzwi do schowka pod schodami. Chciałabym tam schować drewno na bieżące użytkowanie w kominku, pogrzebacze i ewentualnie jeszcze jakieś szpargały. [ATTACH=CONFIG]308632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]308633[/ATTACH] Miss_piggy widze ze maie też fajnie zaprojektowaną kuchnię i jadalnie (dojrzałam w tle:). Możesz się pochwalić projektami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 21.03.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 (edytowane) Oczywiście mogę wkleić, natomiast jest to tylko zarys - bardzo ogólny, ułożenie szafek , mebli ale bez szczegółów. Szczegóły nieistotne na etapie budowy murów mogą zostać zmienione. Taki projekt był mi potrzebny do tego aby wprowadzić ewentualne zmiany w ścianach i oknach. Generalnie tutaj mówimy tylko o funkcjonalności pomieszczeń. Z każdym kolejnym tygodniem kiedy pracujemy nad kolejnymi etapem budowy domu np. hydraulika, oświetlenie itp. będą pojawiać się zmiany. Kuchnia : Jadalnia: Edytowane 21 Marca 2015 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawwy 21.03.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Oczywiście mogę wkleić, natomiast jest to tylko zarys - bardzo ogólny, ułożenie szafek , mebli ale bez szczegółów. Szczegóły nieistotne na etapie budowy murów mogą zostać zmienione. Taki projekt był mi potrzebny do tego aby wprowadzić ewentualne zmiany w ścianach i oknach. Generalnie tutaj mówimy tylko o funkcjonalności pomieszczeń. Z każdym kolejnym tygodniem kiedy pracujemy nad kolejnymi etapem budowy domu np. hydraulika, oświetlenie itp. będą pojawiać się zmiany. Kuchnia : [ATTACH=CONFIG]309493[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309494[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309495[/ATTACH] Jadalnia: [ATTACH=CONFIG]309496[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]309497[/ATTACH] Bardzo fajne My planujemy bardzo podobnie kuchnię. Mogę CI podpowiedzieć, że tam na tej ścianie, na której jest pełna zabudowa kuchenna, to tą szafkę najbliżej okna możesz zrobić roletę. Taką metalową białą- mega praktycza i bardzo ładnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 21.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Ktoś pytał o klamki i z opisu wydaje mi się, że firma Gamet takie właśnie ma. W tej firmie jest możliwość dobrania samemu rozety do klamki itp. To byłam ja dzięki za podpowiedź, na pewno sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 22.03.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Pozątkowo o tym myślałam, ale teraz myślę, że wolałabym normalne drzwi ale, żeby blat "wchodził" do tej szafki, tak jak w przypadku rolety. Myślę, że w przeciągu miesiąca opracuję już ostateczną wersję. Bardzo fajne My planujemy bardzo podobnie kuchnię. Mogę CI podpowiedzieć, że tam na tej ścianie, na której jest pełna zabudowa kuchenna, to tą szafkę najbliżej okna możesz zrobić roletę. Taką metalową białą- mega praktycza i bardzo ładnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 23.03.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witajcie, mam do Was pytanie. W niedziele pojechalismy do salonu mebli kuchennych ATLAS STUDIO. Chcemy sie powoli zaczac orientowac co jak i za ile...no i sie zorientowalismy.Chcemy miec kuchnie w takim stylu jak na zdjeciu ponizej: [ATTACH=CONFIG]309739[/ATTACH] Cena około 30 tyś zł....:/ czy to naprawde tyle musi kosztowac?Fronty dol lakier polysk a blaty i gorne szafki laminat.Jakies tam cargo w szafkach itd.Ale mimo wszystko..... Możecie sie jakos odniesc do tej wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.03.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 No niestety ceny kuchni powalają.... :bash:Jedna z większych inwestycji w wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.03.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Bez klamek, szczerze to mam problem jakie wybrać ? Chciałabym połączenie chromu z satyną z kwadratową rozetą, ale póki co, nie znalazłam czegoś fajnego w rozsądnej cenie:( A jak tak bo szukałam tego samego...oto i one klamki satyna +chrom w kwadracie i w bardzo dobrej cenie... a od strony wewnetrznej wyglada tak przy wkladce wc . Firma metal-bud http://www.metal-bud.eu/pl/oferta/produkt/37/beta.html Wiesz co skonieak a targowałaś sie z tymi drzwiami bo coś dużo Wam policzyli?? Chyba ze to przez to że duże miasto? Nie wiem skad jesteś co prawda ale tak zgaduje. My mamy to samo simple sztuk 6 i tiara sztuk 4 + składane jedne do garderoby też białe z tą samą oscieżnicą regulowaną + klamki +zamki + montaż z materiałem zapłaciliśmy 10800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.03.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 No i doczekaliśmy się drzwi - fornirowane dębem w kolorze podłóg. [ATTACH=CONFIG]309283[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]309284[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]309285[/ATTACH] - drzwi z garażu do kotłowni [ATTACH=CONFIG]309287[/ATTACH] - na wprost drzwi do sypialni, po lewej drzwi do łazienki ogólnej (pastelowej) [ATTACH=CONFIG]309288[/ATTACH] - widok z łazienki na sypialnię Super Juster gratulacje, śliczne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.03.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Hej Kobietki, kolejna wycena w toku, proszę o info jak u Was z balustradami zewnętrznymi, chodzi o loggię i balkon u dzieci. Jakie brałyście, kiedy się to montuje, przed ociepleniem czy po i oczywiście cena Czekam na kilka odpowiedzi abym miała rozeznanie. Dziękuję Wam z góry. U nas montaż barierek w przyszłym tygodniu wiec wrzuce foto. Beda takie jak przesła w ogrodzeniu. Robimy na samym końcu. Miały byc takie jak na schodach - szkło i stal nierdzewna - ale cena zrobiła swoje i robimy takie jak przesła zeby do czegos nawiazac. Foto zrobie jak bedą gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.03.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 No ja niestety całe życie mieszkam w bloku i czasami jest "masakra". Pytam bo cześć moich znajomych musi kilka razy w roku zejść spać na parterze bo na piętrze (a raczej poddaszu użytkowym) jest tak duszno. No to ja powiem tak, jeżeli masz poddasze użytkowe czytaj skosy i okna dachowe rób klimatyzacje bo bedzie upał w lipcu i sierpniu nie do zniesienia (wiem to z doświadczenia naszych znajomych którzy mają takie własnie domy i czasem sypiają na dole z tego powodu. Ale jako że my wszyscy tutaj budujemy "mądre" domy hahaha nie ma potrzeby na klimatyzacje...na strychu jest w lipcu i sierpniu utopia ale na pietrze jest normalnie. My też mieszkamy dopiero dwa miesiące ale zeszłego lata dom sie już wykańczał i ocieplenie było zrobione. Na strychu nie dało sie oddychac nie otwierając okna dachowego ale na pietrze było normalnie przy zamknietych drzwiach i oknach i jeszcze wtedy bez wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freckle 23.03.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Witajcie, mam do Was pytanie. W niedziele pojechalismy do salonu mebli kuchennych ATLAS STUDIO. Chcemy sie powoli zaczac orientowac co jak i za ile...no i sie zorientowalismy. Chcemy miec kuchnie w takim stylu jak na zdjeciu ponizej: [ATTACH=CONFIG]309739[/ATTACH] Cena około 30 tyś zł....:/ czy to naprawde tyle musi kosztowac?Fronty dol lakier polysk a blaty i gorne szafki laminat.Jakies tam cargo w szafkach itd.Ale mimo wszystko..... Możecie sie jakos odniesc do tej wyceny? Zgadzam sie z Fajna kobietą...kuchnie tyle kosztują i to wszystko w sumie to jest cena mechanizmów i gadżetów a same meble to pikuś gdyby były całkiem puste w środku i bez zawiasów hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 23.03.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak myslalem ze to chodzi o te wszystkie wydziwiane mechanizmy. W takim razie trzeba bedzie troche uproscic technologie otwierania szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek898989 23.03.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak myslalem ze to chodzi o te wszystkie wydziwiane mechanizmy. W takim razie trzeba bedzie troche uproscic technologie otwierania szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 23.03.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Albo zrobić mniej szafek A może skorzystaj z wycen u stolarzy w małych miasteczkach, którzy nie muszą ponosić kosztów wynajmu drogich salonów. Zrobią Ci skrzynki a fronty kupią normalnie w hurtowni takie jak Ci będą odpowiadać. Oczywiście też możesz u nich kupić wszystkie mechanizmy. Tak myslalem ze to chodzi o te wszystkie wydziwiane mechanizmy. W takim razie trzeba bedzie troche uproscic technologie otwierania szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.03.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 A jak tak bo szukałam tego samego...oto i one klamki satyna +chrom w kwadracie i w bardzo dobrej cenie... [ATTACH=CONFIG]309751[/ATTACH] a od strony wewnetrznej wyglada tak przy wkladce wc [ATTACH=CONFIG]309752[/ATTACH]. Firma metal-bud http://www.metal-bud.eu/pl/oferta/produkt/37/beta.html Wiesz co skonieak a targowałaś sie z tymi drzwiami bo coś dużo Wam policzyli?? Chyba ze to przez to że duże miasto? Nie wiem skad jesteś co prawda ale tak zgaduje. My mamy to samo simple sztuk 6 i tiara sztuk 4 + składane jedne do garderoby też białe z tą samą oscieżnicą regulowaną + klamki +zamki + montaż z materiałem zapłaciliśmy 10800zł Dzięki za fotki, przyznam, że ten model bierzemy pod uwagę bardzo poważnie Faktycznie różnica duża, a też macie system bezprzylgowy? Pytam, bo początkowo cenę mieliśmy zbliżoną do Waszej, ale niestety okazało się, że zrobili nam za wysokie otwory drzwiowe i żaden rodzaj ościeżnicy w systemie przylgowym nie pasuje. Także do wyboru mieliśmy albo system bezprzylgowy albo (co na tym etapie absolutnie nie wchodziło w grę) zmniejszanie otworu poprzez dołożenie cegły, potem odpowiednio obróbka itd., także to nam tak podniosło cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skonieak 23.03.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak myslalem ze to chodzi o te wszystkie wydziwiane mechanizmy. W takim razie trzeba bedzie troche uproscic technologie otwierania szafek Warto poszukać dobrego stolarza oraz faktycznie niektóre "cuda" mechaniczne można sobie podarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasjoKasia 24.03.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Zgadzam sie z Fajna kobietą...kuchnie tyle kosztują i to wszystko w sumie to jest cena mechanizmów i gadżetów a same meble to pikuś gdyby były całkiem puste w środku i bez zawiasów hahaha Ja mam meble z IKEA. Zapłaciłam 17 tys bez blatów ale ze zmywarką, kuchenką mikrofalową, piecykiem.... Mąż sam montowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts